Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 599
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Честит племенник на Силви  stork-boy
И честита рожденничка на Фер  newsm59 party023 Gift
Дани, няма как щом трябва ще стоите-важното е да оздравеете и повече никакви болници ! Peace

# 241
  • shumen
Силве,честит племенник.Да е жив и здрав.
Фер,честита рожденичка.Да е жива и здрава.
Иначе аз малкия го чуствам по добре.Кашля все още и има хрема,но с ушите няма проблем.

# 242
Силве , честит племеник и от мен ,да ви е жив и здрав  Hug

# 243
Силве, да ви е здраво и щастливо момчето и много приятно да го отпразнувате довечера  Hug bouquet

# 244
Лайт.резултатите как са?

# 245
  • гр.Пловдив
Честито и от мен на всички празнуващи,дано да се насладим на предстоящите празници без притеснения,вируси и болести newsm17

Аз се чудя какво да правя,понеже от 3 дни само хърка нощно време и все едно има нещо в носоглътката,няма кашлица нито сополи,притеснявам се да не е трета сливица newsm78

Малко помощ с предположения ? Weary

# 246
  • София
Дани, браво за добрите новини. Аз май не разбрах - вие в болница ли сте в момента или се гледате у дома?

Силве, честито за бебчето  bouquet

Моята щерка пак кашля малко от стичащ се сопол. Докато бяхме на назонекс, нямаше сопол, сега спряхме назонекса и пак има сопол. Не кашля въобще много, засега не е притеснително, но ме гложди това сополче в носа й. Пак не тече нищо напред  Tired.

Уми, как е малката днес?

teddynm, ако имаш притеснения за третата сливица, трябва да заведеш детето на УНГ, но не се притеснявай излишно, преди да чуеш лекарското заключение, тъй като често децата хъркат и без да имат проблемна трета сливица. Признавам, че нямам много голям успех в лечението на детските хреми. Просто ги чакам да отминат и следя за усложнения. Промивам с физиологичен разтвор и понякога давам нурофен или панадол. Ако носът е запушен през нощта и детето се измъчва, тогава използваме съдосвиващи капки (спрейчета) - виброцил, назик и т.н.

# 247
  • гр.Пловдив
Ashia,много благодаря,ще следя положението и довечера ще сложа капки ,домашните  предполагат да не би да е много сух въздуха от климатиците и конвектора newsm78

# 248
  • София
teddynm, възможно е причината за запушването на нослето да се крие в сухия въздух. Ако нямаш машинка за овлажняване на въздуха, пробвай да включиш термокана, пълна с вода, в стаята, в която спи детето, и изчакай малко парата да се разнесе. Не се сещам за друг начин за овлажняване на самия въздух. Ако имахте радиатор, щях да ти предложа да поставите чаша с вода върху радиатора или да оставите мокра кърпа върху него, но с конвектор това е неосъществимо. Иначе може в нослето да пръснеш само морска вода или физиологичен разтвор, ако запушването не е много дразнещо.

# 249
благодаря, момичета, малкият е голям сладур, но никога не съм виждала такова голямо новородено. че тя моята на 2 месеца изглеждаше по-малка от юнака.  Laughing
на моята девойка нослето се надува от вътрешната страна, прилича ми на херпес, но не можах да го огледам добре. на някой случвало ли се е таков нещо? в аптеката ми казаха, че лекарствата за херпес не стават за деца под 7 години, дадоха ми само едно кремче, което като го чета си е направо хомеопатично.  ще изчакам малко и ако се влоши, ще отидем на кожен.
Аш, с тия сополи вече ми е дошло до гуша. тъкмо започне да диша чисто и след ден-два пак ми похръква и свири с носле  ooooh!

# 250
ММ пие това когато започне да му излиза херпес:
Vaccinotoxinum – произвежда се от ваксината за едра шарка; използва се при рецидивиращ херпес. Една единствена доза в 15СН се приема в самото начало на започващ херпес.

# 251
Моят е затлачен от сопол и гъгне. Т няма. Наблъсках го с вит. С..

# 252
  • shumen
Аш,в болницата се лекуваме.Приеха ни в Четвъртък с остър ларенгит.С тия сополи и мен ми писна.
Уми,как сте?
Нас днеска ще ни изписват с терапия за вкъщи.Дано това ни е било последното боледуване с влизане в болница.

# 253
  • Варна
Моят е затлачен от сопол и гъгне. Т няма. Наблъсках го с вит. С..
И моят е така. Едната ноздра се запушва ужасно, почти нищо не издухва, евентуално на 15-тото пръскане на морска вода и след доза назик. Съответно спи с отворена уста, устните му са изпръхнали много и гърлото според сестрата в градината било червено. Аз надничах, не е нещо кой знае какво, има червени жилки тук-там. Оставих го вкъщи днес и утре, после ще видим.

# 254
Лайт.резултатите как са?
Сега видях че си питала.
Изследванията са добри,дории АСТ е в граници ...но разбрах че веднага след лечение и  много скоро след антибиотик често не е завишено, затова кръвта се правела около 2 седмици след преболедуването.Това че е в граници  е добре, но дали е реално, след като е 4 дни след антибиотик..мисълта ми е да не се изпусне нещо. Мисля да ги повторим. И за гърленият секрет който сега излезе вече  чист, още в събота сутринта като го пуснахме и лаборантката, която беше на смяна , каза че се чакало поне 7 дни след АБ лечение ( а преди това като бях питала, беше друга лаборантка, тя каза че след 4 дни след АБ можело да се даде втори секрет ).. а сега де кой казва правилно не знам.Та ще ги повторя АСТ и секрета за да съм по- сигурна че всичко вече е наред. Като няма читав доктор който дами обясни с тия изследвания...ще записвам час при другото педи за стомаха и може нея да питам, тя е по свястна.

От кръвните само Моноцитите са малко завишени, но това след сериозна инфекция  било нормално.

Общи условия

Активация на акаунт