Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 091
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, направихме ренгена на стомаха с бариева каша. И излезе какъв ни е проблемът- той е анатомично- хирургичен. Стомахът му е с неправилно разположение и форма и е нагънат. Нарича се Каскаден стомах. Изписаха ни лекарства за потискане на симптомите. За хирургична корекция  на стомаха не казаха, но четох че понякога се  налагало  хирургична интервенция да се намести стомаха в правилното разположение и форма, ако лекарствата не потискат симптомите и има  тежки епизоди на рефлукс. Казаха лекарите в болницата ,че този каскаден стомах- неправилно разположение и форма на стомаха-  нагънат, можело  да е придобито ( и най вероятно е ) не знаели от какво се е получело. Дано само да действат  лекарствата!  Tired  Praynig

А за кардиограмите с непълен десен  бедрен блок, поисках ги, да  ги имам ако се наложи за  втори консулт някъде с друг кардиолог, казаха че не може да ги дадът ( аз го знам, но пробвам, направих се на луда ) и след изписването преди да си тръгнем направиха нова и пак така излезе с непълен бедрен блок, та нея ми я дадоха.

# 601
Лайт, за първи път чувам за такъв каскаден стомах Rolling Eyes И такова ли нещо имало. newsm78

# 602
  • Burgas, Bulgaria
Мименце , то  хубаво , но с моето  дете  няма как да стане .За да е сложа капки ,лягам върху нея , един държи главата,трети слага капките  Rolling Eyes .

# 603
Лайт, за първи път чувам за такъв каскаден стомах Rolling Eyes И такова ли нещо имало. newsm78

Има и още как...анатомично хирургичен дефект, който  може да е вроден или придобит , придобития какъвто е при нас , не можаха да обяснят от какво и как се е получило. Именно заради неправилната форма и разположение на стомаха и това че е прегънат.. се получават тия киселини, тежест и рефлукс- връщане на горе по хранопровода и устата. Не се лекува, лекарствата само потискат симптомите и трябва все  диетаа. Е па такова не очаквах  Confused Дано да действат лекарствата за да не  се наложи хирургична интервенция, защото тия симптоми трябва да се овладеят иначе може даа станат ерозии, рани, язви по лигавицата на хранопровода и стомаха от тази повишена киселинност в стомаха и връщането нагоре по хранопровода.

И за сърцето се тревожа с тези недобри кардиограми на по нататъшен етап да не създаде по- голям проблем...И преди се е оплаквал като върви че го заболява гърдичката.. но не обръщах внимание.. днес като вървяхме от главната болница до  детско след ренгена за стомаха и пак се оплака...  ( а разтоянието не е голямо ), бях забравила за тия негови  оплаквания, но сега го свързах със сърдечното шумче и нарушенията в кардиограмите. Не ми казаха за връзка на това - шумчето и нарушенията в кардиограмите да има връзка с стрептококите, които лекувахме, но знае ли човек.

Много ни се струпаа  Tired

# 604
  • Burgas, Bulgaria
Лайт ,а на кардиолог не ви ли пращат ? Вие не бяхте в България ,нали или бъркам ?

# 605
Лайт, може ли с времето да се намести в правилна позиция стомахът, без да се прави операция?
Идете по-нататък на още един кардиолог за сърцето. Най-добре в Трета градска.  Понякога се случва да бъркат нещата.
Тикве, Лино не е в БГ.

# 606
  • София
Лайт, кураж  Peace. Много ви се струпа, наистина!

# 607
И аз се надявам че би могло да се  намести с времето  стомаха (лекарите  не ми казаха за такава възможност ) но след като може от нещо да се получи този анатомичен- хирургичен проблем, си мислех дали не може сам да се оправи... newsm78   Като ходим да носим епикризата на докторката за стомаха ще я разпитам.. аз имам и диск със  контрастните снимки от ренгена на стомаха и хранопровода, та да ги види и тя и дами обясни по подробно.

За сърцето, тия кардиограми ги разчита детски кардиолог, три му правиха общо и трите излизат с непълен десен бедрен блок- това е някакво нарушение в проводимостта на импулсите в дясната част... там се чува и шумчето при преслушване на сърцето. Та детския кардиолог го гледа на ехограф и каза че няма увреда на сърцето, но имало тенденция към пролапс на митралната клапа, но на този етап пролапс няма. И преди  е имал шумче ори един Бронхит... тогава ходихме на кардиолог и кардиограмата беше хубава само на ехото беше споменала за леко пролаптиране на клапата.. даже сега намерих листа от прегледа от тогава и го прочетох. А още по-преди ...при Мононуклиозата имаше завишен креатининкеназа и се съмняваха за Миокардит и три кардиограми поне правиха и три пъти на ехограф го гледа същата доктор Цанкова, която го гледа и сега... и пак нищоо...само че тогава също кардиограмите бяха наред. А сега и трите излязоха с ритъмно нарушение. Притеснявам се да не се развива нещо подмолно с времето...

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 21:10 от Lightning

# 608
  • Бургас
Лайт, спокойно, каскадният стомах сам по себе си не е проблем. Баща ми цял живот беше с такъв, аз също съм с такъв. Това не е болест, а анатомична особеност. И сама по себе си не е причина за рефлукс. Никога през живота си не съм имала киселини /при положение, че имам гастрит и съм изкарала две бременности/. Нямам и рефлуксни оплаквания.
Те просто са се хванали за това, но човек може да има рефлукс и без каскаден стомах, както и да има каскаден стомах, а да няма рефлукс.
Лечението с Нексиум и Мотилиум е правилно, при дъщеря ми повлия много добре, но трябва да мине време, аз и преди писах, тя ги пи 6-7 месеца и едва след 3-ия мес прием се усети осезаем ефект. Вече не пие нищо, има леки оплаквания само като е болна от някой вирус. Тогава ако се наложи включвам Рефлуксейд или Нексиум за кратко. Като е здрава няма нищо. Ще мине и при вас, спокойно. Хубаво е, че знаете за проблема и детето се лекува, проблемите стават ако не се вземат мерки.

# 609
  • гр.София
Ако има някой буден и знае,може ли да ми каже на какво се дължи ръцете и стъпалата да са горещи,а главата и тялото не. Детето е с Т от снощи,като днес я вдига изключително често и пада много трудно. На няколко пъти ми се наложи да дам Нурофен и панадол през час и пак докато не го съблека по гащи не пада. От 20ч сега се боря с постоянна Т . Измерих я 39• ,дадох панадол,топих му крачетата в хладка вода,съблякох го и чак след час падна на 38•. Обаче в 22:30ч като си тръгна да ляга отново беше 38,3•. Дадох Нурофен,изобщо не спадна. Час след него беше вече 38,7•. Съблякох го отново по гащи и сега му се струва добре,гледам и че се е изпотил,но ръцете и стъпалата му горят.

# 610
  • Бургас
Не знам дали ще ти бъда от полза, но това, което знам с абсолютна сигурност е, че когато Т рязко и много се вдига крайниците стават ледени, на детето му е студено /тогава не се охлажда, а се завива/ и го тресе.
Щом са топли може би просто си има Т без резки и големи промени... не знам. Каква е Т на детето в това състояние?

# 611
  • shumen
Лайт,за такъв стомах и аз не бях чувала.Сега поне знаете вече какъв е проблема и какво ще лекувате.Дано са Ви изписали правилното лечение и да се оправи скоро детенце.
Штруделче,да,Тобреска са АБ капки.
Мария,да не би да вдига пак Т детенце и затова да са му горещи ръцете и стъпалата?

# 612
  • гр.София
Немога да повярвам,в момента е 36,5•. Такава Т не бях виждала от вчера. Но ръцете и крачетата са му горещи. Като писах не бях премерила с термометър,но усещах че е спаднала,ама мислех че най-много до 37,5•.
Мон,и аз това го знам и днес се случи няколко пъти. Но аз давам температуропонижаващо и след това завивам. Когато крайниците се стоплят-охлаждам.
Просто днес ушите ми забучаха,слепоочията щяха да ми се пръснат от притеснение. Лекарствата не помагат,не дава нито мокри чорапи,нито да намажа ходилата с белтък,нито пък мокра кърпа някъде по тялото. Насила немога,понеже ме е страх да не се захласне и да спомогна за правенето на фг. Абе кошмар..

# 613
  • Бургас
Всичко му е наред на детето, спокойна нощ ви пожелавам  Hug
На мен ми се е случвало да меря Т 36,5, обаче ръцете и краката ледени и след точно 15 минути синът ми целият да се тресе /чак зъбите му тракаха без да може да спре/... Меря пак, над 39 Т. Като цяло, като усетя ледени крайници и ми става лошо, защото винаги след това вдигат рязко висока Т. Щом са топлички, не го мисли толкова, дано вече минава при вас и при останалите болни.

# 614
  • гр.София
Благодаря ти Мон! Имах нужда точно от такова пожелание,и някой да ми каже че всичко ще е наред  Hug
Да е спокойна на всички!

Общи условия

Активация на акаунт