Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Да, това е. При дъщеря ми екземите се появяват около устата, долната устна става с контур, ъгълчетата и отива към бузите. Всичко мажехме с това. Не знам дали е правилно, но ни го изписа една дерматоложка преди 4-5 години и тогава ни помогна. Не изчезват напълно де, но минали години успявахме да избутаме училищното време и да не са супер видими. Грапава, суха, зачервена кожа представляват иначе. Не са мокрещи, както в бебешка възраст.

Дано да успеете да закрепите положението без влошаване. Започвай с бабините рецепти, вит. ц и т.н.

# 586
  • Бургас
Пролетен дъждец, благодаря ти за информацията. Hug

# 587
Дъждец, Ант, благодаря ви, момичета.
този стик на биодерма и аз го ползвам за устните на детето, но открих и едно мазилце, което също действа много добре (става и за лишеите от измръзване по лицето) - бариердерм на уриаж. прави някакъв покривен филм и запечатва пукнатините и нацепванията. много съм доволна.

# 588
  • shumen
Лайт,аз затова като ни приеха и 2 пъти ги питах да давам ли Лимфомизота и Самбукуса.Казаха ми да спра всичко,само да остане тяхното лечение.Дано при Вас няма нищо притеснително.А за УНГ сигурно ще Ви изпратят,защото моето като каза,че го боли ухо и те казаха,че не са компетентни и ни изпратиха на УНГ.Той ни прегледа и каза,че е с отит.
Мутафова,при нас е същото.Аз винаги моя го вземам разпасан,разкопчан,изпотен като е на ДГ,а в нас сега няма такова нещо.
Мименцето,и аз ще го пусна на градина чак Януари.Дано само ми е здрав.
Ние допреди малко бяхме вънка на снега.То голямо търкаляне и падане беше,че се прибра целия мокър.Сега само се моля да не се разболее баш за Коледа.

# 589
  • Варна
Ама вие сняг ли имате? Егати кефа Laughing

# 590
И ние, и ние Mr. Green

Дани, сега един топъл чай да изгоните Студчо Simple Smile Чели сме такава приказка от една лидълска книжка...за Студчо Laughing, та все го споменаваме...

# 591
  • shumen
Месечинке,то малко снега при нас,ама детето се радва.И продължава да прехвърча слабо.
Тете,сега му направих чай и го пие.Сега да видим след обяд ще го гледа една позната колко ще спи.След такава игра обикновенно откарва по 2-3 часа и вечерта не заспива без да се прибера.

# 592
  • Северозапада
При нас прехвърча нещо сутринта, но сега оснлтана само един тънък ветрец, дето ти стига до костите. Брррр

# 593
  • Burgas, Bulgaria
Момичета ,Макситрол-а не спира зелените сополи на малката .Правихме секрет преди 20дни ,нищо не показа .Дайте идея ,нещо друго да слагам ,плИЙЗ ?

# 594
  • shumen
Тикве,аз слагам Тобрекс при упорити зелени сополи,но са ни изписвани от педи.

# 595
Тикве, а някакви други симптоми има ли ? Кашля ли от сопола ? Не знам какво да ти препоръчам щом е чист секрета... Освен много промивки с ФР ма ти си знаеш  Wink

Тобрекс-а не е ли с антибиотик? Щом няма бактерия май няма да помогне .

Сега се сетих за Коларгол. Може с него да пробваш.

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 13:18 от Shtrudelche

# 596
Момичета ,Макситрол-а не спира зелените сополи на малката .Правихме секрет преди 20дни ,нищо не показа .Дайте идея ,нещо друго да слагам ,плИЙЗ ?

Я дай инфо - от кога го слагаш макситрола, по колко пъти на ден?

# 597
  • Burgas, Bulgaria
5-6  дни слагам , по два пъти на ден . Идеята беше да не започне да кашля ,защото винаги така става и стигаме в болницата , започнели кашлица .
Има единични покашляния , но нищо особено , пак съм доволна ,че е само това . Все така зелен е сопола , предното и разболяване ( преди 20-тина дни)  отново бе с такъв и мина постепенно без усложнения , ама този път ме достраша и реших да ги слагам тези капки( тогава като пускахме секрета ги изписа педиатъра ( преди да излезе резултата ). Инхалатора се чудя дали да не пусна с физ,разтвор ,ама баща и твърди ,че от него сопола слиза по-бързо надолу и става беля . та с радиото не ми се спори .Хубавото е ,че и отиват към гърлото(капките ) , тя плюе , духа ,чудо  Crazy , но все пак е нещо .

# 598
А не намаляват ли поне като обем?  Би трябвало да намаляват...
Витамин С давай повечко, чайчета топли с мед и лимон и така..

# 599
  • варна
Според УНГ при които ходим капките не трябва да се стичат в гърлото. Детето трябва да е седнало ,главата назад,повдигаме ноздрите и капваме примерно 2капки в едната ноздра, накланяме главата напред и стискаме ноздрите ,броим до 10 и правим същото с др ноздра.
Това се прави за да останат капките в носа и да подействат там.

Общи условия

Активация на акаунт