Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 093
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
На моето дете ( 6г.) се наложи скоро да й вземат кръв - взеха й от ръката, изобщо гък не каза. След седмица отиваме пак за контролни изследвания и сестрата и казва - хайде сядай, сега ще те боцнем по пръстчето. Самата тя поиска отново да я боцнат в ръчичката, защото не боли. Даже ме учуди колко е смела.
Иначе тя беше с подута слюнчеста жлеза. Водих я на УНГ, който ни изпрати при инфекционист със съмнения за паротит ( заушка). Оказа се,че е пак пудуване на жлезата, но не като вирус, а бактерия попаднала в канала на слюнчестата жлеза. Детето имаше температура, не можеше да си отвори устата. Голям кошмар.  Confused Вече е на 6ти ден на АБ - Сумамед и е много по-добре, но всичко се разви за часове. При първите изследвания левкоцитите бяха 21, Суе също беше високо, сега всичко се нормализа.
При второто изследване ни притесни факта, че малко тромбоцитите са й високи, доктора каза да пие по 1.300л. вода на ден и като приключи с приемите на АБ пак ще й видим нивата.
Много дълго стана, извинете.  Heart Eyes

# 571
Втората кардиограма също излезе непълен десен бедрен блок.
Ехографа не показа кой знае какво,само спомена тенденция към пролапс на митралната клапа,но на този етап няма пролапс.
Шума е в десен бредрен блок.
И преди на два пъти е имало поводи за ехокардиография и елелтрокардиограма.Първият път при Мононуклиозата- имаше мн висок креатининкеназа.Тогава пак нищо съществено не откриха на ехото,кардиограмата излезаше добре.После при бронхит личната чу шум.Ходихме на кардиолог и тя спомена нещо за клапата но не било в голяма степен.И тогава кардиограмата бе хубава.
Та сега се попритесних че и двете кардиограми излизат с непълен десен бедрен блок.Просто ще проследим по нататък .
Може би му се отразяват тия боледувания.Ето че и трите пъти при боледувания ,като му се заредят така едно след друго.

Казаха за гърлото е ок вече ,само сливиците били нз какви си...някакъв медицински термин дето не го знам,но не били червени вече.Да спирам антибиотика (днес 7 ден).И без това много му станаха.
Утре сутрин сме на ренген с бариева глътка.да се види има ли ниши по храносмилателния тракт,т.е за ранички и нарушения,ерозии.
Споменаха за консулт с УНГ за задната му хрема.Да видим ще ни пратят ли.

# 572
Feline^  , не е дълго, на мен ми беше полезно това инфо. Peace

Лайт, много ви се събра на вас и то наведнъж. Мислех си, че можеше/биваше да отложиш изследванията за стомаха и влизането в болница заради тях,  след като оздравее, но така поне ще ви мине и ще ви се махне от главата и този проблем..  Hug

# 573
  • Северозапада
Здравейте ,ние днес бяхме на контролен всичко е ок  ,ще продължим да пием Тусавита още няколко дни.А на ясла чак след НГ реших да го пускам.
Това, че нурофена е противовъзпалитвлно и друг път съм го чувала, но също знам че е много вреден.
Аз давам температуро понижаващи в краен случай към 39  ,освен ако не е мн зле детето от самата Т.
Ние пием Изорекс ,същото като Изопринозин но по ефтино.
Много пъти ни е спасявал от АБ, вкл и този път.
 БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ.
Всички лекарства са вредни. Въпросът е да изберем по-малкото зло.
Радвам се, че детенцето е добре вече.

# 574
Моята е по-добре засега. Има задни секрети и леко гъгне.

# 575
И аз заведих днес детето на контрола, педи не беше изненадана от назначаването едновременно на Коларгол и Виброцил, аз си мисля, че Коларголът много добре му повлия. Две нощи му слагах и изварен компрес и днес каза, че гърлото си му било добре, явно също е подействал. Мисля довечера да му сложа за последен път.

# 576
Фелин, при боледуване тромбоцитите могат да се повишат към края. На мен ми бяха обяснили, че има мъртви клетки или бактерии(не съм сигурна) и от там се повишават. Много лаишки го обясних, но това помня.

# 577
Тета,исках да се свършва.А и детето на фона на 25 дневно лечение пак имаше силно изразени епизоди.А тази нарушена киселинност може да доведе до други неща,ерозии,язви и не само.
А и добре стана да е сега,защото обърнаха внимание и на гърло,сополи и т.н.Ако ни пратят на УНГ ще е супер.

# 578
Light дано няма нищо на изследванията че милото дете се поизмъчи.
Дано и УНГ да минете за твое успокоение.

# 579
Лайт, и от мен сниснати палци да няма нищо.
Силве, малко късно се включвам, при щерката като бебе имаше такива кори. Няма белези. Тогава правех компреси със силен черен чай, но и куп други неща пробвах и не знам кое е повлияло. До миналата година се появяваха петна АД по лицето зимата, но бяха като екземи. При нас минаваха с мазане с един стик за устни на Биодерма, тъй като бяха гкавно около устата и диета без млечни, глутен, олио и пакетирана храна.

# 580
Дъждец, благодаря. как точно ги правиш тези компреси с чай, за пръв път ги чувам? аз започнах кремчето с кортикостериод и аб, определено действието на кортикостероида пролича - корите изпопадаха и остана много тънка червена кожа. когато е като екзема при нас помага на биодерма кремчето за възпаления от лигавене (при никнене на зъбки). нашата диета е много стриктна, много е веганска, после следва захранване по схема (изписаха ми я в кожния диспансер). пакетирана храна изобщо не давам, но... вчера дядо коледа е дошъл в училището и им е подарил торбички с шоколад. беше изяла всичко!!! кой знае какви боклуци е натъпкала, сега ми е криво, че шоколадът за такива състояния е много противопоказен, пък аз нека си слагам сандвичи с хляб от лимец за обяд  Confused и тая учителка, уж я бях предупредила, как я оставила да се натупа така  #Cussing out

# 581
  • Северозапада
По повод лечебните диети съм особено впечатлена от племенницата. Още от малка - 3-4 годишна, когато и кажат "не бива да ядеш нещо", спазва забраната непреклонно. На моята и се прияжда точно забраненото  ooooh!
Бързо оздравяване!

# 582
Моята я понася трудно диетата, защото обича боклуци и месо. На нас ни беше предписана за корема, но е факт, че имаше невероятен ефект и върху екземите. Правили сме я няколко пъти две седмици, но все след края на учебната година. Един път дядо й имаше някакъв проблем и се опитвах да го убедя да я започне, а тя му обясняваше: Знаеш ли и на мен колко трудно ми беше. Не можех даже една дъвчица да си взема, едно бонбонче, стоях пред магазина и ми течаха лигите. Ама издържах. И ти ще издържиш. Joy

Купувах био черен чай на пакетчета. Другият може да го обработват с химикали. Запарвам в малко вода едно пакетче, да стане силно концентрирано. Напоявам марли и ги слагам на лицето. Тя беше бебе тогава и връзвах кърпа около лицето да не падат. Това изсушаваше раните и успокояваше, но както писах и кортико съм ползвала, и хомеопатията, кремове и т.н. Просто при нас беше няколко месец много обострено и не можех да мажа постоянно с кортикостероиди.
 Вие щом сте започнали кремчето и са се успокоили, според мен недей да правиш компреси сега и дано изобщо не се появят повече.
Рибеното масло и гама линоленовата киселина са противовъзпалителни. Втората я има в маслото от вечерна иглика, но нея не съм давала през устата, а съм пукала капсула и мажа някъде по тялото.
И нали казват, че от стрес се обострят. Та, и това вземи предвид.

# 583
По повод лечебните диети съм особено впечатлена от племенницата. Още от малка - 3-4 годишна, когато и кажат "не бива да ядеш нещо", спазва забраната непреклонно. На моята и се прияжда точно забраненото  ooooh!
Бързо оздравяване!

И ние сме все по забранените неща.
Малкия вчера имаха тържество без родители. Бяха с "официално" облекло - тънка ризка и жилетка. На обяд отидох да го взема  - само той без горната дрешка, разкопчана от горе до долу ризата, разпасан. Все си казвам, че не са длъжни да ходят за всяко нещо след децата, но това беше върха просто. Още вчера следобяд се разкиха, днес вече третата сливица е в ход - заден секрет, кихавица, а аз дебна с термометъра. Тази история с разголването се случва за втори път. И тогава само моето беше без грейка, а сутринта всичките ги накараха да си махнат грейките преди гимнастиката и казаха, че ще ги облекат след това. Има деца, които си ходят без прекъсване вече 2 месеца, но моето си боледува често. Наистина ли е толкова трудно да положат малко грижи за тези деца.  И не става дума за 30, 20 деца. Вчера бяха не повече от 10, а цялата група е 12 или 13 деца.

# 584
Лайт, и от мен сниснати палци да няма нищо.
Силве, малко късно се включвам, при щерката като бебе имаше такива кори. Няма белези. Тогава правех компреси със силен черен чай, но и куп други неща пробвах и не знам кое е повлияло. До миналата година се появяваха петна АД по лицето зимата, но бяха като екземи. При нас минаваха с мазане с един стик за устни на Биодерма, тъй като бяха гкавно около устата и диета без млечни, глутен, олио и пакетирана храна.

Това ли е стикчето за устни? Може да се маже около устата и по лицето, правилно ли съм разбрала?
http://apteka.framar.bg/30014786/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … D1%82%D0%BD%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт