Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 111
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • shumen
Лайт,за вземането на кръв от пръста още в хирургическия,а после и в детско си е обща практика.На нас затова ни бодоха няколко пъти и моето се наплаши много.Сега не мога да го вкарам в поликлиниката за нещо,а в болницата ако трябва не знам.В приемно със сестрата(Стратева беше мисля) и 2 санитарки още едва го удържахме да му вземе кръв.А за абоката да му сложат пак го държахме аз и още една сестра,а една младичка(Ахмедова по фамилия) се маймунеше и го лъжеше,че е самолетче и къде ще кацне,за да му го сложи без да реве.И пак едва го удържахме.А Вие на 1 етаж не е ли интезивен сектор и защо сте там?За АБ аз ако съм утре пак бих питала,ако не съм чула и разбрала.
Дъждец,и аз бих пробвала без АБ.Дано се оправите скоро и да се разминете без.
Аш,Тете,и аз така мисля,че не се отразява бактерия в гърлото на левкоцитите.
Лино,и аз затова не чета,защото се вкарвам във филми.
Яни,как сте?Нещо се губиш напоследък.
Ние трябваше да ходим на контролен преглед вчера в болницата,но в този студ и болести се отказах.Аз само го виждам,че е добре за сега,да не казвам голяма дума.

# 556
Дани,да за кръвта знам че е обща практа,аз се чудих за кардиограмата дали и тя е обща пракрика или не.Да в интензивното сме,тука ни сложиха в крайната стая.Има две стаи 5 и 6 които са нормални,т.е не са като интензивните боксове.
Аз разбрах какво му слагат в абоката за стомаха.То е пак като едното дето го пие.Но понеже е венозно и добре се влиае.Ама и никой не ми казаа да спра това което давам през устата...тя дозата става двойна.
Взеха му и гърлен секрет преди малко...защо ли си хабят консумативите само не знам.Той е 7 ден на АБ Аксетин.Те понеже писаха в досието за тези бактерии и ангини,...видях аз по време на визитация надничам  хах...видях че писали с кои антибиотици се е лекувал и в момента че е на АБ.

# 557
Аш..помня ви тогава с капките.

Дани...в носа,не в гърлото..

Лино...съдов хирург? За кръвоносните съдове..

# 558
  • София
Лино, сигурно има някаква причина за тези болки - дано е супер тривиална, но наистина - защо не го консултира и някой доктор, който работи с кръвоносни съдове, напр. съдов хирург, както е писала Тета.

Лайт, не се шашкай за левкоцитите, душА  Laughing. 15, 16, 18, 20 - за мен все са си еднакво високи. Е, разбира се - левкоцитите на детенцето на Мадам тиква от порядъка на 32 са били много високи, но и в обхвата до 20 пак са високи. Предполагам, че конкретната стойност на показателя зависи допълнително от самото дете, от момента, в който е направена пробата и т.н.. Но при анализа трябва да се гледа дадената за ориентир горна граница от 10 - тя не случайно се отбелязва. А и под тази граница левкоцитите може да будят притеснение. Ето на моите деца нормалните левкоцити са около 6, 7 и когато станат към 9, докторката коментира, че вече са завишени. Случаи всякакви...

Дъждец
, чакаме те на отчет  bouquet.

# 559
Не аз не се шашкам.Някой тук каза че левкоцитите на детето на Дъждец били много високи.Затуй викам много ли са.За мен не са чак мн високи 15,16 .. Завишени да,но не и многоо високи.Много високи са вече 20 и нагоре за моите възприятия де.Иначе и нашите ги пускахме няколко часа след като вигна 39.
Чакаме визитацията.Да питам аз за тази двойна доза омепразол която получава - венозно Улкопрол и урално Пробитор.Почвам да си мисля,че дозата на Пробитора му е била малко.

# 560
Питай на визитацията, макар че те много не обичат да отговарят. Но с баданарката ги почни- доктор...еди коя си /поименно много се ласкаят Mr. Green/, да Ви питам.... и си пробутай въпросите.

Мен една така ме отсвири, като я попитах какво всъщност лекуваме, и тя се сопна, че не знаела, щото като ни приемали, била отпуска...оВсЪ. Ми нали картона ти е в ръцете, прочети и отговори...беше я яд май, че е след отпуска и не си е починала ...ай да не ги обиждам, че много мога да пиша..

# 561
Леле, момичета, като ви чета как обсъждате с точност някакви числа ЦРП, левкоцити, утайки  #Crazy Аз въобще не помня подобни неща, голям комплекс ми вкарахте сега  Thinking Наистина - оздравее ли, всичко забравям, нито изследвания пазя, ни нищо. И с пистолет, опрян в главата ми, няма да мога да изкарам толкова информация, колкото вас  Blush
Бързо оздравяване на мъниците  Hug

# 562
  • Северозапада
Рали, и аз съм така. Ето преди 2-3 седмици Ашиа ми припомни как сме лекували стрептокок преди година сигурно. Единствено помня в болницата първия път, че имаше ЦРП над 60. Аз изобщо не мога да се включа в горната дискусия, пълен лаик съм.

# 563
Казаха да спра Пробитора докато сме тук.Защо съм давала.Ам викам никой не ми е казал да го спирам.
Т.е той получава 20 мг.общо - 10 мг.венозно и 10 мг.орално. Това била максималната доза.Но ето че той се чувства добре на 20 мг.
10 мг.са му били малко и затова не беше добре.

Оххх стиснете по един палец!! Чак сега ми каза докторката че в кардиограмата има разминавания.Имал непълен бедрен блок .а при преслушване на сърцето лек шум отпред.Правиха нова кардиограма но още не е идвала лекарката.Каза че и на ехограф ще му гледат сърцето.Охх...

# 564
Излязоха кръвните. Црп 1.37(до 0.5),левкоцити 15(до 10),неутрофили завишени,лимфоцити под норма.
Най-много ме притеснява обаче хемоглобина 146(пише норма до 168), но по принцип при жени горната граница е 140. В рамус не са дали норма за мъже и жени, нито за деца. Досега все в цибалаб съм пускала кръвни.
Личната изписа капки за нос Гентазон с аб и кортико и Изопринозин седем дена или поне докато излезе гърления секрет. Притеснявам се да давам Изопринозин. Нали все се тръби напоследък, че отключва автоимунни. Но пък да не стигнем до орален аб, ако не дам.
Досега през деня т е около 37. Дадох антипиретик в 2.30 през нощта. Дайте някакво мнение. Май Хоуп бяха пили Изопринозин скоро и дано се включи.

Нашата педиатърка изписва Изопринозин при вирусна инфекция. Винаги е действал безотказно, но знам, че се пие по схема и не бива да се прекалява. Като е минало заболяването пак се продължава май до 10 дни общо. Чували ли сте за Авирон Кидс и може ли да се пие профилактично. Знам, че и то е противовирусно, но като цяло не ми е познато.

# 565
  • София
Успех, Лайт.
Бързо оздравяване на болните.
И аз като Pали и ant G изобщо не съм наясно със стойности, изследвания  Embarassed. Правя каквото ми каже педиатъра, но освен полагащите се кръвни не се е случвало да назначава други, при боледуване имам предвид. Направо ви се възхищавам на компетентността.
Вчера имаха тържество с Дядо Коледа в градината. Явно са довели и отсъстващите (предполагам болни) деца, защото снощи доста кихаше и днес сутринта вече покашля няколко пъти. Ще видим до къде ще се докараме.

# 566
  • Северозапада
Лайт, понякога честото боледуване засяга и сърцето. София е с шум от допълнителни хорди - физиологичен проблем, който с порастването на сърцето изчезва. Но при последните прегледи се установи и задебелена клапа (не помня коя), признак за минало възпаление. Това е от боледуването през първата година в яслата. В коментара от прегледа е записано "профилактика за ендокардит" - възпаление на клапата. Звучи страшно, но е препоръчана контрола чак след 2 години, което ми говори, че не е такъв проблем. ЛЛ каза, че трябвало да приема АБ при всяка Т, за да предодвратим бактерии да стигнат до сърцето. Затова и за в момента не го мисля толкова трябва или не АБ, когато я виждам, че се влошава и винаги давам Нурофен вдигне ли Т. Нали е противовъзпалителен. За сега съв приела, че лекарствата са по-малкото зло.

# 567
Ааа, не съм сама, казвате  Hug

Лайт, успех с кардиограмата и дано всичко да е наред и опасенията да са неоснователни  Praynig За шума на сърчицето - има доста деца с такъв, който го водят физиологичен и изчезва с времето, но дори и нещо друго да е, хванато навреме, мисля си, че  ще намерите решение  Hug

# 568
Ейййй как ни изчеткахте,чак драго ми стана Mr. Green

Авирон кидс е като изопринозина-уж по-щадящ за стомаха.

# 569
  • варна
Здравейте ,ние днес бяхме на контролен всичко е ок  ,ще продължим да пием Тусавита още няколко дни.А на ясла чак след НГ реших да го пускам.
Това, че нурофена е противовъзпалитвлно и друг път съм го чувала, но също знам че е много вреден.
Аз давам температуро понижаващи в краен случай към 39  ,освен ако не е мн зле детето от самата Т.
Ние пием Изорекс ,същото като Изопринозин но по ефтино.
Много пъти ни е спасявал от АБ, вкл и този път.
 БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ.

Общи условия

Активация на акаунт