Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 115
  • 737
  •   2
Отговори
# 540
Hope, детето ти  по какъв повод го е пил?
Тета, през нощта вдигна 39 за пръв път. Сега през деня е около 36.9-37. Мерих преди два часа.
На 9 г е. Хемоглобинът при жени е до 140 по принцип. Притеснява ме, че е много висок.
Иначе е умърлушена леко, но не лежи.

Лино CK креатин киназа.

# 541
  • На брега на реката
Ама не гледай жени, детето си е дете.
ето ориентировъчни, макар всяка лаборатория да има известни отклонение:
Хемоглобин: g/L
до 1 седмица: 154 – 240
от 1 седмица до 1 месец: 127 – 187
от 1 до 3 месеца: 92 – 150
от 3 до 6 месеца: 101 – 129
от 6 до 12 месеца: 107 – 131
от 1 до 3 години: 108 – 128
от 3 до 6 години: 111 – 143
от 6 до 14 години: 118 – 150
над 14 години:
момчета: 140 – 180
момичета: 120 – 169

На 9 години е, аз бих дала шанс да се измъкне само с капките. Наречете ме безотговорна, но при слаба изразена клинична картина, защо е нужно да блъскаме оралния АБ.

# 542
Ами да изчака тогава. Аз залагам на гърлото ...че е втасало. На прегледа то как беше?

# 543
Гърлото червено. Няма налеп засега. Започнах нещата от лл и ще си покаже по т тази нощ. Ако се влоши до утре, ще е за орален аб.
Ако не бях пуснала кръвни, нямаше да знам, съдейки по общото състояние.
Фер, мерси за стойностите.

# 544
Зачетох се за левкоцитите сега, попаднах на информация, че се повишавали и при вирусни инфекции Shocked Пък аз си знаех, че повишаването им е показател и доказателство за бактериална инфекция. Ще разпитам и педи при сгоден случай...Хм, не обичам такива противоречиви информации, обичам всичко да е ясно....так/так...както казваше черната Златка Wink

При нас винаги при вирусна инфекция обаче левкоцитите са били под 10 твърдо, 7-8, вкл. и при един гаден грип, тоест сериозна вирусна инфекция. Та ако е вярно, че се повишават и при вирусна, то при нас това не се доказва Thinking та засега оставам на становището на педи, че скочат ли над 10, си е бактериално.

Дъждец, а от прегледа ЛЛ не определи ли дали гърлото е вирусно-червено или бактериално-червено, защото опитен педиатър би трябвало да познае и от преглед само?
От друга страна, вие сте от снощи болни, та си пуснала кръвните в самото начало на болеста...може би затова са само леко повишени левкоцитите, си мисля така на глас...

# 545
Дъждец, последното ни заболяване беше такова - нямаше влошено общо състояние, температура вдига на рядко и спада лесно, гърлото ми изглеждаше спокойно. Обаче докторът нещо се усъмни и ни прати да ни боцкат. Нашето ЦРП 53, а левкоцити съвсем в норма, гранулоцити 70%. Почнахме веднага АБ.
За ЦРП знам, че може и от вирус да се вдигне малко над нормата. За левкоцитите също. Веднъж бяхме с левкоцити 12 и ни казаха да изчакаме и ако се влоши да почваме. Тогава още не пусках ЦРП

# 546
  • Burgas, Bulgaria
Тежката пневмония на малката беше с левкоцити 32 ,ужасно диференцирано. Суе  И срп в норма .Тогава предвид лошите изследвания споделиха ,че най-вероятно  е бактериална пневмонията.
За хемоглобина- обикновено когато е по-висок е защото не са поемани достатъчно течности .

# 547
  • София
Дъждец, според мен не пречи да започнете сега само с капките и да се следите още ден-два. После за разкош може да се наложи да добавите и орален АБ, но поне ще сте опитали да се лекувате без орален. Бе, много високи тези левкоцити, нещо са мръднали   ooooh!

# 548
Кои бе Аш , левкоцити са високи? newsm78

Аз сега рових в една кутия, където са всички изследвания на детето Mr. Green Гледах единия път са били 15, когато гърлото беше червено-бактериално според педи, без налепи, но бактериално.
Аз повече от 20 май не съм засичала при нас....но то не сме пускали често кръвни, под 10 пъти общо е бройката някъде.

Два пъти са били 12-13, но тогава утайка над 40, ЦРП единия път 65..

# 549
  • София
Да бе, левкоцитите на детето на Дъждеца. Нали пише, че са 15 при норма 10. Затуй мисля, че са високи. Но и с капки ще ги смъкне, според мен, защото те се стичат и към гърлото, а тя няма налепи още май (пу-пу), т.е по-лесно би трябвало да мине.

Само да дам справка - миналата година при изолирана бактерия в носа - стрептокок пневмоние - сигнификантно к-во, левкоцитите ни са били 8-9 (на единия 8, на другия 8,5, по-точно).

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 20:16 от Ashia

# 550
Сега и аз извадих предишни изследвания. Имали сме случаи на црп 23(до 5 норма) и левкоцити в норма.
И мен ми се струват високи, а и както не е минало много време от разболяването, може и още да се качат. Ще видя как ще е през нощта и утре ще звънна на личната за аб, ако е зле. Само дето ще съм давала и Изопринозин вече, а не ми се иска и двете заедно.

# 551
Да...ето Аш ми потвърди,че бактерия в носа не се отразява на левкоцитите...и аз така смятам.

Дъждец, как е сега детенце,вдига ли Т? Не се притеснявай,утре няма да е късно да се почне АБ,ако се наложи де..

И ние сме били с црп 22,утайка 40 и левкоцити в норма. Педи каза,че сме със сериозна бактериална инфекция тогава Rolling Eyes

# 552
  • София
Имали сме и случай на много зачервено гърло, висока Т и левкоцитите - пак в норма. Оправихме положението с АБ капки, беше отдавна. Но две седмици преди това беше пил антибиотик заради мораксела в носа, иначе може би нямаше да ми издържат нервите да го лекувам само с капки, а щях да давам АБ. Докторката даже ми беше дала рецепта за Панцеф  Mr. Green. + тогава пи Изопринозин.

# 553
15 левкоцита много ли е...че са завишени,завишени да.Нашите бяха на сегашното разболяване 16,3 .
Имали сме и 18 и нещо.

# 554
Аз затова казвам пак гледайте общото състояние. Ето Дъждец сама казва, че ако не беше пуснала изследвания нямаше да разбере нищо. Това понякога си е нож с две остриета, особено още на втория ден. Поне за мен. Не искам да обидя никого.
Лекарката в спешното ми казваше, че понякога така се получава, че вируси се изкарват със седмица температура обаче се предписва един аб, не действа, айде втори и то станало вече седмица в която е държал вируса и се препокриват нещата. Затова примерно се изчаква ако общото състояние е ок, а и вече в комбинация със ЦРП се следи по-добре. При нас сравнително в началото още се разпознава, че е бактериялно. Но пък и аз не го водя на първи, втори ден още на лекар. Та към трети, четвърти ден вече е ясна работата.
Моето сега пък ръчичката много го болеше преди да заспи. Засега се сдържам да чета за тия възпаления на кръвоносните съдове, че съвсем ще параноясам
Дъждец дано имате спокойна нощ

Общи условия

Активация на акаунт