Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ава, благодаря за коментара. Снощи като попрочетох за Коларгола, и на друго място срещнах, че се изписва заедно с Виброцил. Успях снощи да му сложа изварен компрес за през нощта, дано е успокоил гърлото. Днес след капането на Коларгола повърна храчки, не знам дали е нормално?

# 526
  • гр.София
Момето или е съвпадение или от коларгола му става гадно и повръща,а заедно с това изкарва и храчка. Много е гаден коларгола.
Леле колко показатели в изследванията на Лино. Не разбирам нищо,ама гледам че повечето са в норма.

# 527
Момето,защо непробваш с капки от лайка като мен.Ако не му помогнат няма да му навредят.

# 528
Пробвала съм при предишни хреми - не му повлияваха изобщо. Да ви попитам - при задна хрема има ли смисъл да тегля секрети с аспиратора за прахосмукачка, и по колко пъти на ден? Почти нищо не излиза, само физ. р-р, който съм наляла в носа.

# 529
Аз се изумих колко много изследвания има пуснати, а нашите тука амбулаторно се скъпят за една кръвна картина понякога.
Като гледам, горните са в норма-и креатинкиназа е пускана, и чернодробни. Само хемоглобинът е леко надолу, но при толкоз боледуване е нормално.
Долните не ги разбирам всичките. Това в скобите значи, че не са правена в централна лаборатория, а на място някъде. Но май и те са в норма повечето, при които има стойности.
Лино, как сте днеска?

Моме, според мен има смисъл сутрин и вечер.

# 530
  • гр.София
Моме е как да няма смисъл. Значи пръскаш чакаш малко и теглиш,леко му накланяш главата назад. Инхалации правиш ли? Аз след инхалация вадя такива чудеса от носа...
Аз дърпам по 3-4 пъти на ден.
Лино кажи как сте!

# 531
Излязоха кръвните. Црп 1.37(до 0.5),левкоцити 15(до 10),неутрофили завишени,лимфоцити под норма.
Най-много ме притеснява обаче хемоглобина 146(пише норма до 168), но по принцип при жени горната граница е 140. В рамус не са дали норма за мъже и жени, нито за деца. Досега все в цибалаб съм пускала кръвни.
Личната изписа капки за нос Гентазон с аб и кортико и Изопринозин седем дена или поне докато излезе гърления секрет. Притеснявам се да давам Изопринозин. Нали все се тръби напоследък, че отключва автоимунни. Но пък да не стигнем до орален аб, ако не дам.
Досега през деня т е около 37. Дадох антипиретик в 2.30 през нощта. Дайте някакво мнение. Май Хоуп бяха пили Изопринозин скоро и дано се включи.

# 532
Дъждец, че вие сте си за орален АБ според мен. Този изопринозин за какво е изписан newsm78

# 533
Веднъж сме лекували високи црп с аб капки. Беше по-високо тогава, но пък не помня левкоцитите как са били точно. А и имахме изолирана бактерия в носа. Не знам и аз как да процедирам.

# 534
  • На брега на реката
Кое те притеснява в хемоглобина? На колко е детето? Нали знаеш, че дори и в различните възрасти, хемоглобинът е различен.
Възпалителен процес има според изследванията. Кога излиза гърления секрет? За мен са на кантар нещата и вероятно ако не се влоши също бих изчакала гърления секрет преди да измоля за орален АБ.

# 535
Дъждец откога е болен?
Т каква е? Не знам дали бактерия от сопол излиза в кръвните...по-скоро не според мен. Гърлото как е?

# 536
Пролетен дъждец,завишени левкоцити,црп,ниски лимфоцити ( както при нас бе )са си бактериална инфекция.Докторката ви какво каза ? На какво мнение е ?

На моя искат да му земат утре гърлен секрет...какъв е смисала не знам като е на АБ .Нашите левкоцити са около 9 и нещо...сега,т.е нормализирали са се вече ( бяха 16.3 )то вчера 5 дни АБ от четвъртак вечер до вчера докат земат кръвта има 5 пълни дни.
Така и не разбрах какво му слагат в абоката.Каза лекарката,но не чух добре.
Иначе чак петък ще сме на изследване на ренген с бариева глътка.
Иначе освен хремата е ок сега.Издивяха сега със момиченцето тука дето сме заедно.

# 537
За Изопринозина нямам идея какво отключва но това е единсвеното работещо за мен лекарство за имунитет.
Детето ми е отсъствало от училище тази година 2 дни. Като го е пило преди 6 месеца. Преди 2 седмици класа беше болен. От 18 деца бяха останали 5. Моето не се разболя.
Единствената зима в която ММ не се разболя е когато пи Изопринозин.
Та ако се налага бих го дала. Знам че се дава на 6 месеца не по често.

# 538
Дъждец благодаря, че качи резултатите  Hug Това за скобите не го знаех. И аз не разбирам всичко. А кое е креатинкиназа и какъв показател е това? Изследванията ги пуснаха на място и чакахме 2 часа да излезнат резултатите, сигурно в тяхната лаборатория са правени. Хемоглобина от край време му е нисък, даже сега май най-нисък и си мисля, че и затова се разболява
Ние днес бяхме на контролен....Лекаря неговия си още в понеделник спомена възпаление, но много не го слушах какво точно. Та днес каза, че най-вероятно е възпаление на кръвоносните съдове. Такъв обрив се появявал в такива случаи.В понеделник го беше разчесъл и беше подуто, но сега вика виж се виждат кръгчетата с точки по средата...та на контролен другата седмица и дано не се влоши. Трябва да давам противоалергично и нурофен при нужда. Вчера ходеше като пате, днес другото коляно го болеше. На моменти все
Дъждец а детето играе ли, хапва ли? С тези резултати бих изчакала и според общото състояние.
В спешното нещо лекарката обясняваше за левкоцитите, че първи скачали и то най-вече в начален стадии, но до колкото разбрах и при вирусни  Crossing Arms
Беше вече полунощ и ми беше трудно да и следя мисълта

# 539
Лайт браво...добри резултати...

Общи условия

Активация на акаунт