Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 120
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Лайт, дано се включиш с добри новини скоро. поне сте в болница, под наблюдение, няма да седиш сама у дома с детето и всичките си страхове  Hug

моята е с атопична кожа, владеехме положението и досега не е имала лезии по лицето. но от събота цъфна една на бузата и за половин ден освен, че сълзи, започна да гнои и да прави едни кафяви кори. изкара ми акъла. ходихме на дерматолог, даде фусидин h унгвент. не намерих с h, взех само фусидин, т.е. аб без кортикостероид. мажа, мажа, но подобрението е минимално, може би защото няма кортикостероид. някой да е имал такъв проблем и да сподели как се е справил?

# 511
Лайт, дано се включиш с добри новини скоро. поне сте в болница, под наблюдение, няма да седиш сама у дома с детето и всичките си страхове  Hug

моята е с атопична кожа, владеехме положението и досега не е имала лезии по лицето. но от събота цъфна една на бузата и за половин ден освен, че сълзи, започна да гнои и да прави едни кафяви кори. изкара ми акъла. ходихме на дерматолог, даде фусидин h унгвент. не намерих с h, взех само фусидин, т.е. аб без кортикостероид. мажа, мажа, но подобрението е минимално, може би защото няма кортикостероид. някой да е имал такъв проблем и да сподели как се е справил?

С каката имахме такива проблеми. От малка започна и последната "криза" беше в 6-7-ми клас. по задната част на коленете и бедрата. Винаги лекувахме с няколкодневен курс мазила с кортикостероиди. Предписвали са ни диета. Няма да те занимавам диетата, сигурно си чела доста, а и то като няма проблем зарязваме диетите. Simple Smile
Последният път беше толкова тежко, че не можеше да върви, кафеви люспи, сълзене, белезникав секрет, гной ли беше какво незнам. Не мина без кортикостероиди /най-много 10 дни/ но по-важното беше и след това - овлажняване и специални измивни средства. Дерматоложката ни написа на рецептата измивен гел на А Дерма /за атопична кожа/ и някакъв крем пак на А дерма за епителизация, ако не се лъжа. Друго, което сме мазали са кремове с много голяма концетрация на урея.
Последните оплаквания бяха преди повече от 5 години. Трябва да го е израснала вече.

Болничките бързо да се отчетат като здрави вече.

# 512
МОмичета, чета ви от известно време насам, и реших да се запиша и аз при вас, че с тези две малки деца май ще съм точно на място.
Баткото направи един фебрилен гърч преди половин година и оттогава насам всяко вдигане на темп. ми съкращава живота направо, имаме предписание от лекар още на 37,2-3 да даваме антипиретик.
Сега от събота е с вирус - имаше 1 денонощие висока темп., хрема и червено гърло, в неделя беше ниска темп. вече, а вчера нямаше. Хремата е задна и като че ли се засилва, от вчера започна и кашлица с нея. В събота му изписаха Изорекс и капки Виброцил за носа, аз реших да давам и ШС 3, Осцилококцинум и Силицеа, по 1 ампула вит. Ц също. Днес хванах един път 37,1 темп. и отидохме на контролен преглед - силно зачервено гърло с понадути сливици каза, хремата си върви назад. Изписа му Коларгол в допълнение на Виброцила и сироп Биокс комплекс за гърлото и кашлицата, гърдите били чисти. Според вас адекватно ли е назначението? Взех му и едни близалки за смучене от аптеката, явно доста го боли гърлото детето.

# 513
  • Варна
Моменце,
добре дошла тук, дано да имаш по-малко поводи да пишеш. По повод лекарствата само искам да вметна, че на мен УНГ ми беше казала "при обилна бистра хрема коларгол, когато се сгъсти секретът - виброцил". В този смисъл ме учуди паралелното изписване на двете. Но може и да има случаи, в които се прави. За червено гърло съм доволна от сиропа Джуниър Ангин (препоръчан от майки тук). Ако кашлицата е сополива не знам дали има смисъл от отхрачващ сироп Confused Влажно ли кашля? С две думи май те обърках съвсем. Но си казвам съображенията, а другите момичета могат да ги коментират Peace
Бързо оздравяване!

# 514
Момето за мен е каша лечението.
Хомеопатия или химия. Иначе е боза.
Изорекс или осцилококциум...избери си.
Виброцил или Коларгол?
Ако кашлицата е от сополи сиропа незнам за какво е.
Другите като ШС и витамин С изобщо незнам защо ги даваш.
Иначе за близалките е идеално. Има спрей за гърло на лишенсед.

# 515
И мен ме учуди комбинирането на Виброцил и Коларгол. За сиропа изрично питах - щял и на гърлото да подейства.  Кашкицата е по-скоро влажна, усещам я точно като секретна от носа. Непозната ми е лекарката,  не знам дали да й се доверя.
Месечинке  bouquet

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 16:47 от Mometo*

# 516
mutafova78, благодаря за включването. ние ползваме серията на ла рош за атопична кожа (липикар), също изписана от лекар. диетата я знам, почваме ограниченията веднага щом се появят лезии. тия кафяви кори и гноенето ме уплашиха, но явно и при вас се е проявило така. като чета, май няма да минем без кортикостероид. намерих фусидин h, но крем, а не унгвент. в аптеката ми казаха, че кремът по-бързо попивал или се изтривал по-лесно, отколкото унгвента, но иначе нямало разлика. мисля да го почвам.
а останаха ли белези след това? при малката е на лицето, та много ме притеснява тази зловеща картина.

# 517
mutafova78, благодаря за включването. ние ползваме серията на ла рош за атопична кожа (липикар), също изписана от лекар. диетата я знам, почваме ограниченията веднага щом се появят лезии. тия кафяви кори и гноенето ме уплашиха, но явно и при вас се е проявило така. като чета, май няма да минем без кортикостероид. намерих фусидин h, но крем, а не унгвент. в аптеката ми казаха, че кремът по-бързо попивал или се изтривал по-лесно, отколкото унгвента, но иначе нямало разлика. мисля да го почвам.
а останаха ли белези след това? при малката е на лицето, та много ме притеснява тази зловеща картина.

Няма белези. Щерката е имала и по лицето, и по дупето като бебе, и по сгъвките на лактите, но най-тежко беше последния път, беше засегната много голяма площ /на всеки крак с размер 5*15см/ Помня, че близо година се се къпеше с този измивен гел и се мажеше, защото там кожата дълго време беше много суха. Мисля си дали някое хубаво рибено масло не би било полезно, нали уж омега 3 ограничават възпаленията, та по тая логика.  Миналата година след болницата на малкия му бяха избили едни лишейчета в сгъвката на лакътя, но взех от кремчето и мина /незнам дали от него/ После започнах да му давам рибено масло заради апетита и оттогава не сме имали атопични проблеми. Може и да няма връзка. Просто си разсъждавам на глас. Simple Smile

# 518
Изследванията на Лино:
Скрит текст:
Май и ние сме в редиците на болните. Чакам да й премеря т.
Втасала е-39 има и гърлото й дращи.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 02:25 от Пролетен дъждец

# 519
  • shumen
Силве,да се оправя скоро малечка и да не и останат белези.
Дъждец,дано не сте болни и Вие.
Моме,добре дошла и тук.Аз от сиропа Биокс Комлекс не съм доволна.Давала съм на моето дете,но без ефект.
Тикве,дано успееш да я пресечеш бързо настинката при твоята щерка и се разминете с болницата.На мен също най-много ме е страх да не легне баш за Коледа пак болен и да стигнем до болница.
Лино,пиши как сте?
Лайт,те при всяко приемане в детско те карат да мериш Т.Вие сте в нашето детско,нали?Дано поне разберат вече какво му е на детенце и да Ви изпишат правилното лечение най-после.

# 520
  • София
Дъжцец, дано мине бързо! Да не е настинала? До работата ми има двор на училище и гледам, че децата седят навън твърде леко облечени. Вчера например в София си беше студено и ветровито, а те по тениска търчат. Пък не са големи деца - най-много на по 9-10 години. Понеже наближаваме тази училищна възраст, въпросът с опазването на големите деца в училище взе много да ме гложди  newsm78.

Болничките да се оправят!

Скрит текст:
Моят прословут синус започна да се втечнява най-накрая и сега ме е стегнала една болка  ooooh! Направо зъбите ме болят. Добрата стране е, че започнах да усещам да влиза въздух през засегнатата ноздра (не помня от кога не се беше случвало  Wink)

# 521
  • shumen
Аш,това и мен ме гложди.Той моя от сега,ако има как ще ходи по къс ръкав.
Дъждец,а и другите болни оправяйте се скоро.

# 522
И на мен последно педи ми беше изписала коларгол с виброцил.Един път пък УНГ беше изписъл капки ,които се правят в аптеката и бяха смес от капки за очи виброцил и още нещо.Последната хрема с обилен бистър секрет спрях със капки от лайка,на нас ни помага много,като преди лягане на обяд и вечер слагах виброцил за да диша по лесно.

# 523
Да в нашето детско отделение сме Дани,на първият етаж.Знам че при всяко приемане мерят температура.( това ни е 6 тото приемане ).Исках да кажа че не очаквах,защото до събота беше температурата и спря.И се притесних че пак има и то на 5 ден АБ.Аз го видях че е ушмулен някък като уморен още пред терапията в хирургическия като чакахме( нали първо от там се минава) но не помислих че може да е с температура пак,защото беше спряла и е на АБ.Казаха че понякога ставало така и не винаги значело нещо влошаване или че не действа АБ.Освен ако не почне пак да я поддържа или да е пак 38.5-39.
Вчера цял ден с тази система...живна вечерта.Да видим днес какво ще му правят.Слагат му нещо през абоката.Чакаме визитация и ще питам за кръвните.Зеха му кръв от пръста при приемане още в хирургическия и после тук в детско пак но венозна.И кардиограма...нз това обща практика ли е.

Още сестрата в приемно го позна,вика май сте лежали тук викам да,после лекарката като дойде вика аа тоз човек е бил при нас.И после в отделението в манипулационната сестрите които му слагаха абоката и правиха кардиограмата,едната каза ааа бил си при нас ти.

# 524
Вчера ги водиха на Музейко, но не били стояли навън. Пуснах кръвна и  гърлен, защото имаше дете с гнойна ангина при нас, която според моята била заразна само при деца под седем години  Simple Smile Явно нещо са си говорили децата. Много ме е яд, днес трябваше да бъде на едно награждаване, ама ще пропусне. Само да се оправи без усложнения, пък другото не е толкова важно.
По нощите четох за някакъв нов сръбски грип. Уикенда имахме гости, които се връщаха от Сърбия и се вкарах във филм да не са донесли нещо.
Аш, много упорит тоя синузит. Дано Аб да му вижда сметката вече.
Бързо оздравяване на всички.

Общи условия

Активация на акаунт