Професионални серии за коса - тема 111

• 100 019
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
В този ред на мисли, дали мога да си взема само шампоана и маската на Профайбър?

# 571
  • Варна
Ще ми дадете ли малко насоки относно домашния еластисайзер. Намерих му рецептата:  1 рициново , 1 глицерин, 1/2 бадемово, 1 течен Витамин А.
Вие как процедирате? Смесвате от всяка съставка по едно шишенце и ви седи за по-дълго ползване ли? Как нанасяте по косата - директно с пръсти или с четчица ? И каква е процедурата, както при еластисайзъра на Филип Кингсли ли : Преди измиване с шампоан навлажнете косата с топла вода и нанесете кичур по кичур по дължините и краищата, като наблегнете на най-увредените участъци. Масажирайте с пръсти. Сложете найлонова шапка и престойте минимум 10-20 минути. Измийте с подходящ шампоан.

Досега просто не съм го правила и ми се иска всичко да е какво трябва Simple Smile

Аз лично смесвам шишенце глицерин със същото количество ЯЧРМ/но и обикновен рицин от аптеката съм ползвала/и половин шише бадемово. Добавяла съм към сместа мед,зехтин,кокос,авокадо.....абе неща,които знам,че косата ми харесва. Но с първите три си правя едно шишенце с апликатор/ползвам такова от оксидант на Макадамия/. Нанасям директно с апликатора на навлажнена коса/не мокра/ . Масажирам скалпа,разнасям добре по дължините и слагам найлонова шапка. Нагрявам малко със сешоара и седя поне час два. Понякога мажа вечер,свивам на кок и спя така без шапка защото не мога да трая найлони по главата си нощем. Иска повечко време от оригиналния еластинайзер,но за моята перушина върши повече работа от него.

Готовата смес я държа в хладилника честно казано и аз не знам защо  newsm78. Маслата ми стоят в шкаф на стайна температура.

В този ред на мисли, дали мога да си взема само шампоана и маската на Профайбър?

Защо да не можеш  newsm78. Това е магазин  Laughing

# 572
  • София
Бисквит, и аз съм на мнение, че за теб Червените Профайбъри са най-подходящи.
За съжаление нямам, свърших ги, иначе бих ти пратила да ги пробваш, и съм с много положително мнение за тях.
Сините не съм ползвала.

# 573
В английския сайт на Лореал Про е обяснено според мен най-добре коя серия на Профайбър за какви състояния е:
1. RE-CREATE
тип коса: тънка до много тънка, увредена
резултат: възстановява и повдига без да утежнява
Скрит текст:
HAIR TYPE
Fine hair to very fine damaged hair
RESULTS
Restore and replump without weighing hair down
http://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-care/pro-fiber/conditi … reate-conditioner
2. RECOVER
тип коса: плътен косъм, много увредена коса
резултат: изглаждане на повърхността на косъма, меко усещане, блясък, здраво изглеждаща
Скрит текст:
HAIR TYPE
Thick hair
Very damaged hair
RESULTS
Resurfacing effect
Soft feeling hair
Shiny
Healthy looking hair
http://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-care/pro-fiber/conditi … cover-conditioner
3. RESTORE
тип коса: среден до плътен косъм, увредена коса
резултат: изглаждане на повърхността на косъма, меко усещане, блясък, здраво изглеждаща
Скрит текст:
HAIR TYPE
Medium to thick hair damaged hair
RESULTS
Resurfacing effect
Soft feeling hair
Shiny
Healthy looking hair
http://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-care/pro-fiber/conditi … store-conditioner
4. REVIVE
тип коса: финна до нормална коса, слабо увредена коса
Скрит текст:
HAIR TYPE
Fine hair or normal hair
Slightly damaged
RESULTS
Resurfacing effect
Soft feeling hair
Shiny
Healthy looking hair
http://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-care/pro-fiber/leave-in-revive-leave-in
Аз определено ще взема синята серия.

# 574
  • Пловдив
Teddy92, а ти защо си се спряла на лилавите Profiber? Според мен трябва да се внимава с тази серия, защото е силна, утежнява. На предните страници бях писала, че моята коса е плътна и дебела и тази серия много ми утежни. Ако си с изрусена коса (не мога да се върна в момента да видя какво си писала) и много изтощена, тогава тази серия би била подходяща за теб. Но ако си с тънка и не толкова изтощена коса, мисля, че няма да ти се отрази добре или поне не за честа употреба.

# 575
За мен лилавата серия беше чудна - изрусена от много години, суха коса. Сега обаче ще взема новата синя да разнообразя.

# 576
  • Чукарландия
И за мен лилавата Профайбърска серия е прекрасна, затова сега, когато беше на промоция си я поднових, защото свърших по една опаковка от б, ш и м. Изрусена, суха (най-вече в краищата) коса. Най-добре отразяващия се протеин за моята коса. Hug

Денс, да споделиш за синята серия. Много я мислих, но ми се струва, че за мен ще е лека. Peace

# 577
  • Велико Търново
Благодаря ви, момичета Hug Поръчвам червената, пък ще чакам да сподели  и Денси за синята Wink може следващият път нея да взема.
В това време- влага, студ, климатици, шапки....каквото и да сложа на косата си, все никаква стои - разпиляна, смачкана... Crossing Arms

# 578
Белла, по натам ще е обаче, защото искам да приключа всичките си налични, протеинови серии и тогава ще купя.  Hug
Вчера отворих маската голяма, хидратираща на Марокайнойл, не я бях ползвала месец и както Фрея ни каза преди време, след едногодищното и ползване, тя вече мирише на чубрица. Sick
 Не на Мароканойл, а на чубрица. Бррррр отврат. Миналият път си миришеше както трябва и сега за 4 седмици хоп чубрица......Ще я израбходя ама с голям неприязън, а имам половин кутия.
Не купувайте нищо на Марокан, което не можете да изразходите в рамките на една година точно, че и по-малко. Или ако имате го махайте, докато не е променило. Peace

# 579
  • Велико Търново
Така е, и аз бях забравила остатъци от хидратиращия ш-н и балсам - определено миризмата е променена Confused

# 580
Аз си представям новата синя про файбър сходна на червената, поради това че е за по-увредена коса, но много тънка и се води неутежняваща, червената пък е за тънка до нормална леко увредена....та някак малко припокриващо ми звучат. Аз ще пробвам скоро синята да видим как е, като преди време съм ползвала и червената.
Моята коса страда от същите оплаквания като Бисквитка, като цяло е прилично здрава, с блясък, но толкова ме мъчи че не пада тежко (особено в краищата) а хвърчи, че не знам вече с какво да го боря това... Crossing Arms

# 581
За мен лилавата серия беше чудна - изрусена от много години, суха коса. Сега обаче ще взема новата синя да разнообразя.
Аз от години не съм ползвала нищо на Лорел,но може да пробвам.Слагаше ли ампулата? bouquet

# 582
Да, задъжително ползвам и ампули. Hug

# 583
  • София
Ще ви чета и аз за синия Профайбър с интерес, че нямам цяла протеинова серия и трябва да се ориентирам каква искам.
Интересува ме и как е откъм поносимост на скалпа.

# 584
  • Пловдив
Принцеса, благодаря Hug

И към ползващите Профайбър - започнахте ли първо с терапията в салон,или директно си взете серията ?

Общи условия

Активация на акаунт