Перник-26

• 130 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • от Луната
Мисля, че е възможно болките да са от операцията, защото от апенисит (така ли се пише  newsm78), която ми е правена в 7 клас, но беше с усложнения и имам сраствания там периодично си ме боли. Болката понякога е тъпа, но понякога остра и режеща и все едно яйчник ме боли. Но за всеки случай и аз препоръчвам второ мнение да потърсиш. За всеки лекар има добри и лоши отзиви, даже и за нашите светила Лазов и Галева  Mr. Green

# 331
Аз споделям моят опит с нея. То не бяха дуфастони и глупости, отивам с кървене, гледа ме на вагинален ехограф и ми казва "ами виждам го, там си е, има сърдечна дейност, но трудно го намирам, ела след седмица". Това за мен е некомпетентна работа.
Все пак за твое успокоение отиди при друго АГ.

# 332
Цитат на: Билка link=topic=954452.msg38452182#msg38452182 date=1 553694292
Леле, пак ме уплаши!
 Аз отидох при нея със същите болки, както преди да ме оперират от киста на единия яйчник и реших, че сега същото се случва и с другия, а тя ме увери, че всичко е зараснало както трябва, а болките са нормални като след операция, въпреки че е минало много време оттогава. И занапред когато е влажно и студено времето, ще усещам така нареченото "дърпане" заради белезите.!Но наистина, болеше ме само зимата Simple Smile.

С риск някой да ме нападне, ще кажа  че тази въпросната Галева  ми намери кистата май месец, беше 4,5 мм. И не си мръдна пръста да я лекува, излезе с номера, че когато ми дойде цикъла тя ще се махне ( което не беше така), след цикъла отидох пак при нея, тя каза че е намаляла и ще се махне да не се притеснявам. Края на септември месец обаче бях приета в отделението с адски болки от въпросната киста която вече беше станала 6,7 см. Така, че доктор Галева не мисля че става за нещо въобще, да не говорим че имам една приятелка която едва не я уби.

# 333
С тази близост до София не знам защо хората продължават да си доверяват здравето на тези некадърници в Перник.Аз познавам макс. петима лекари,които са добри,като единия вече е в София.

# 334
Мили бъдещи мами, нито Галева, нито Лазов, нито който и да е пернишки лекар не става за проблемна бременност. Да, понякога кистите изчезват, но има различни видове и някои никак не са за подценяване. Да не говорим за други проблеми, които се подминават с лека ръка.... При 30 км. разстояние от София, не виждам защо да си рискуваме здравето, да си губим времето и т.н.
Иначе за ЖК - д-р Иванов- работи по ЗК, дава болничен, праща на изследвания, доста компетентен е и внимателен.

# 335
То понеже и в София стават за проблемна бременност ... от Майчин дом ме пратиха да си ходя вкъщи, когато бях с кървене в 7-8 г.с., даже ме накараха да подпиша декларация, че не искам да ме хоспитализират. Да съм си седяла вкъщи и пиела Но шпа и Утрогестан казаха.

В пернишката болница ме приеха, лекуваха ме общо взето със същото, отвратително некадърни и безпардонно отношение (само Лазов правеше изключение). В крайна сметка направих спонтанен аборт.

Идеята ми е, че в София в болниците хич не обръщат внимание. В Перник те приемат и лекуват, ама как те лекуват е друга тема.
Но за лекар на свободна практика определено има повече добри в София.

# 336
Да допълня-не ходете в държавните болници Grinning

# 337
Не ходете в БГ болниците като цяло. Частните са една идея по-добре, защото гледат да ти вземат парите, но и при тях има куп проблеми.

# 338
  • София
То да бяха частните болници нормални, поне да знаеш за какво си даваш парите.

P.S. Следях се в частна болница, родих в държавна. Заради "лекар" в частната, детето ми се роди с инфекция и първите пет дни беше на антибиотик.

# 339
Не знам,може би е до проучване на лекарите които трябват на човек в момента,или съвет от вече преминалите някакво предстоящо на някого лечение...За всеки случай в частните болници са концентрирани професори,доценти,добър персонал,стандарти,хигиена.

# 340
  • София
Отново зависи от частната болница и пак ще се дам за пример. Бременността ми беше проследявана в Щерев - женска консултация 35/40лв всеки път, кръвни изследвания се плащат месечно, фетални морфологии по 120лв, тонове 30лв. Раждането там е 2195лв. И за тези пари нямат дежурен неонатолог, не могат да израждат преди 36г.с. и деца, по-малки от 2кг. АГ, която ме следеше, тотално неглижира изследванията ми и както написах по-горе - детето се роди с инфекция. Та.. всичко си е до болница и лекар. Това, че дадох една шапка пари, за да съм уж спокойна, не значи, че беше правилно. Сори за оффтопика.

# 341
[video][/video]
Отново зависи от частната болница и пак ще се дам за пример. Бременността ми беше проследявана в Щерев - женска консултация 35/40лв всеки път, кръвни изследвания се плащат месечно, фетални морфологии по 120лв, тонове 30лв. Раждането там е 2195лв. И за тези пари нямат дежурен неонатолог, не могат да израждат преди 36г.с. и деца, по-малки от 2кг. АГ, която ме следеше, тотално неглижира изследванията ми и както написах по-горе - детето се роди с инфекция. Та.. всичко си е до болница и лекар. Това, че дадох една шапка пари, за да съм уж спокойна, не значи, че беше правилно. Сори за оффтопика.

Лекарите в Щерев са мноооого добри, но в друга област, не и проследяване на бременност. Има само един специалист койтоо е ОК за ФМ- Чавеева.
Първата ми бременност следях там и благодарение на некомпетентността на АГ, изгубих бебето.
Да, ако нямаш проблеми, а една съвсем нормално протичаща бременност, за раждане сигурно е подходящо- хигиена, организация, внимание, мили акушерки, самостоятелна стая с баня..  Но същото се предлага и от Токуда, например, но там поне разполагат с една от най-големите добрите неонатологии, на същите пари.
Смятам, че ако човек се порови достатъчно за специалисти, мнения и болници в София, ще направи добър избор.

# 342
  • София
Мда, на мен това ми беше грешката, защото се подведох от препоръки на близки и познати с репродуктивни проблеми.
При кой АГ се е случило? Може и на лични, от чисто любопитство да сравня.

# 343
  • Перник
Аз мисля, че здравето не е нещо, което може да бъде прогнозирано и планирано на 100% и дори най-добрите специалисти в най-добрите болници за съжаление не са светци-чудотворци. Всеки греши. Една нормална и безпроблемна бременност, където и да бъде следена, вероятно всичко ще си е наред, както и раждането и състоянието на бебчето и майката после. Наскоро родих и в края на бременността имаше риск от усложнение, за което не ми се навлиза в подробности, но се оказа, че никой лекар не може да ми гарантира какъв ще бъде изходът от ситуацията, трябваше просто да изчакаме термин, раждане и да се надяваме, че няма да се случи случката, та накрая не ми остана друго освен да се моля на Бог, колкото и нелепо да ви прозвучи. Та в крайна сметка всичко мина повече от добре. На всички пожелавам добро здраве!

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 11:59 от martinsitka

# 344
Мили момичета, здравейте. Отново идвам с въпрос. Как става кандидатстването за градини и училища в Перник? Чрез някаква платформа ли е, като в София, или...? И къде могат да се видят свободните места за всяка възрастова група? Намерих някакъв документ за свободни места в градините, но е стар, а актуален такъв не намирам. Всъщност основно ме интересува дали има предучилищни групи в някои училища? Успях да открия такава в 13 ОУ, някой знае ли дали има и другаде?

Общи условия

Активация на акаунт