Перник-26

• 130 618
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Моят син е при Румяна Иванова от няколко месеца, тоест от октомври мин.година (тогава беше на 1г).
Виждала съм я 4 пъти - два пъти за ваксини, веднъж за настинка и още един път, когато за ларингит изписа антибиотик. Абсурдно.

# 376
  • Радомир
Ние сме при д-р.Галина Рангелова в болницата.Избрах я за дъщеря ми преди 6г по мнения за нея тук от форума. Изключително доволна съм от нея внимателна,любезна,винаги се отзовава като имате нужда.Звъняла съм и в неделя в 21ч детето ми беше на 1г с 39.9' температура и тя ми вдигна, веднага ми даде насоки как да се справя и успях бързо да сваля Т без да тичам в спешното.И най важното за мен е че не бърза да изписва антибиотици за щяло и не щяло.Първо ще опита с други методи,хомеопатия,билкови сиропчета, инхалации с физ.разтвор и т.н.т все по щадящи организма на детето средства и едва накрая ако се налага изписва антибиотик.Сега съм в 7м. и живи и здрави и бебето ще го запиша при нея.

# 377
  • София
Здравейте група. Не съм се включвала до сега в групите за Перник, просто защото не е имало с какво, но сега имам нужда от малко мнения. 🤗
Можете ли да ми препоръчате добра детска градина. Имаме си две дечица - брат и сестра (осиновихме ги) и големия (момче на 4,5г) трябва да го запишем в детска градина, та ми се иска да чуя мнения за различните такива. Ще съм ви много благодарна, ако споделите впечатления. 🤗

# 378
Здравейте,
Включвам се с мнение относно педиатрите в града. Имам бебенце на 3 месеца, което записах при В. Любомирова, заради добрите отзиви, това че работи с часове и подходящата локация за центъра. Дотук всичко ОК, но относно поставянето на ваксините държи да се спазват сроковете и да се поставят всички ваксини на веднъж, както са по имунизационен календар без да се съобразява с особеностите при детето и желанието на родителите.
При нас имаше проблем в началото, че бебенцето не наддаваше на килограми първия месец докато беше на кърма. Пуснахме контролни изследвания на кръв и урина които бяха ок слава Богу с изключение на повишени Еозинофили, които сочат аларгия. Именно поради тази причина помолих ваксините да не се слагат наведнъж за да избегнем риск от претоварване на имунната система и отключване на алергии в бъдеще. Докторката не прие моите опасения за основателни и ми предложи отказ от ваксиниране или поставяне на всички ваксини едновременно. Това бил нейният метод на работа и не можела да си позволи да дава отделни часове за всяка ваксина, тъй като имала много пациенти.
ДА, ок, но човешкото тяло не е машина за да върви всичко по график. Тя би трябвало да се съобразява със състоянието на детето и неговите специфични нужди. За нея е по-важен графикът с часове отколкото здравето на детето в дългосрочен план, излагайки го на риск от алергизиране.
Поради тази причина не я препоръчвам и търся да я сменя с педиатър, който зачита мнението и желанието на радителите, взема предвид опасенията и състоянието на детето безда поема излишни рискове. Знаете, че поставянето на ваксина на болно дете е престъпление.

# 379
  • Лайпциг / Перник / София
Скрит текст:
Здравейте,
Включвам се с мнение относно педиатрите в града. Имам бебенце на 3 месеца, което записах при В. Любомирова, заради добрите отзиви, това че работи с часове и подходящата локация за центъра. Дотук всичко ОК, но относно поставянето на ваксините държи да се спазват сроковете и да се поставят всички ваксини на веднъж, както са по имунизационен календар без да се съобразява с особеностите при детето и желанието на родителите.
При нас имаше проблем в началото, че бебенцето не наддаваше на килограми първия месец докато беше на кърма. Пуснахме контролни изследвания на кръв и урина които бяха ок слава Богу с изключение на повишени Еозинофили, които сочат аларгия. Именно поради тази причина помолих ваксините да не се слагат наведнъж за да избегнем риск от претоварване на имунната система и отключване на алергии в бъдеще. Докторката не прие моите опасения за основателни и ми предложи отказ от ваксиниране или поставяне на всички ваксини едновременно. Това бил нейният метод на работа и не можела да си позволи да дава отделни часове за всяка ваксина, тъй като имала много пациенти.
ДА, ок, но човешкото тяло не е машина за да върви всичко по график. Тя би трябвало да се съобразява със състоянието на детето и неговите специфични нужди. За нея е по-важен графикът с часове отколкото здравето на детето в дългосрочен план, излагайки го на риск от алергизиране.
Поради тази причина не я препоръчвам и търся да я сменя с педиатър, който зачита мнението и желанието на радителите, взема предвид опасенията и състоянието на детето безда поема излишни рискове. Знаете, че поставянето на ваксина на болно дете е престъпление.

Това е важна информация и е добре да се знае! Благодаря за споделения опит kristi_vg.
 За да не е само спам, ще споделя, че нашата ЛЛ (В. Никифорова) държи ваксините да се поставят една по една, а не на веднъж. Поставя ги през месец. Става малко по-бавно, но наистина е с цел да се избегне претоварване на имунната система и риск от алергии.

# 380
Здравейте група. Не съм се включвала до сега в групите за Перник, просто защото не е имало с какво, но сега имам нужда от малко мнения. 🤗
Можете ли да ми препоръчате добра детска градина. Имаме си две дечица - брат и сестра (осиновихме ги) и големия (момче на 4,5г) трябва да го запишем в детска градина, та ми се иска да чуя мнения за различните такива. Ще съм ви много благодарна, ако споделите впечатления. 🤗

Аз съм доволна от 8-ма детска градина "Изворче", намира се в Твърди ливади, срещу Технополис. Първо големия ми син беше там, а сега и сестра му. Преди 2 години направиха цялостен вътрешен и външен ремонт на градината. Лелите са мили и грижовни, учителките също.
Незнам от кога искате да тръгне детето на градина, но документите се подават януари месец и класирането излиза през май, децата се приемат от септември. За тази година сте изпуснали срока, но все пак е възможно някъде ако има свободни места да го вземат детенцето.

# 381
  • Перник
Моят син също е в 8-ма детска градина и съм доволна. ДГ Миньрче също е с добри отзиви, наскоро е и санирана и добре изглеждаща. Много зависи кой район ви е удобен на вас и детето, иначе детски градини има доста в града ни.

# 382
Относно В. Любомирова - има ли сме две консултации досега и подкрепям мнението по-горе. Съветите, които получавам от нея са за средно статистическо бебе, а не съобразени с моето дете. Главно проблем ни е кърменето - кърмя на поискване, а ми казва че трябва да има 6 хранения и да махна нощното. Е, няма как да стане.
При проблем с очите, сълзене - три пъти ми изписва капки за Конюнктивит. Направих частен преглед при Чупетловска и тя каза - запушен слъзен канал. Оправихме го с едно ходене при боуен терапевт. Яд ме е, че два пъти товарих бебето си с капките.
За ваксините - и дума не може да  стане да се разделят. Болно ми е, че така ще стоят нещата но не знам къде другаде да се запишем.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 17:29 от Зизу

# 383
  • от Луната
Темата за педиатрите е коментирана многократно. От един и същи лекар има както доволни, така и недоволни. Но наистина е престъпление да си гледаш графика, а не здравето на детето. За щастие дъщеря ми не е имал сериозни заболявания, заради които да се налага отмяна на ваксина, но е удължаван срока, в който да се постави поредната заради настинка или неразположение на детето. Срокове по календара никога не са гонени.
По въпроса за градините е важно да кажете района, който ви е удобен, защото в някои градини има критерий местоживеене, а за срока на документите е казано по горе. Миньорче е в новопостроена сграда, както и филиала им в парка, та като бази трябва да са ок. Най - важното е да сте при добри лелки и госпожи.

# 384
Относно В. Любомирова - има ли сме две консултации досега и подкрепям мнението по-горе. Съветите, които получавам от нея са за средно статистическо бебе, а не съобразени с моето дете. Главно проблем ни е кърменето - кърмя на поискване, а ми казва че трябва да има 6 хранения и да махна нощното...
Не очаквайте подкрепа относно кърменето от В. Любомирова. При най-малкия проблем препоръчва дохранване с адаптирано мляко, след което бебето постепенно се отбива.
И при нас упорито дава препоръки за 6 хранения на ден, макар че ние отдавна минахме на 5 без нощно хранене...
Имам усещането, че изобщо не чува какво и се казва от майката. Бърза да си изпее стандартните препоръки, да си попълни документите и да покани следващите майка и бебе.
И Наистина темата за педиатрите е дълга и неизчерпаема. Изборът винаги е свързан с компромис. Ако предварително бях запозната с отношението на тази докторка към кърменето и ваксините, вероятно изборът ми щеше да е друг. Дано поне информацията да е от полза на някой от четящите във форума Grinning

# 385
Ами, аз определено започвам да се замислям. Никак не ми харесва подобна практика.
Очаквам други мнения за педиатър. Имам още малко време.

# 386
  • Перник
Здравейте! И моето бебе е при д-р Любомирова. Той е на 5+ м. В началото останах с добро впечатление за нея, но през изминалите месеци на няколко пъти се случва препоръките й да се разминават с моето мнение и знания. Чета непрекъснато новите тенденции според СЗО както за кърменето, така и за всичко останало. И на мен ми казваше в началото да махна нощното кърмене, "залъгвайки" бебо с вода или чай. Също да давам по 100-120 мл вода на 24ч. Пълни глупости - съвети, които биха довели до намаляване на кърмата и ранно отбиване, ако ги следвам. Кърмя успешно на поискване, не дохранвам, вода предлагам, но той не желае да пийне нито глътка, явно утолява жаждата с кърмата. Ваксини поставяме по нейните схеми, засега Слава Богу не е имало проблем, дано да няма и занапред. От няколко дни захранвам, без нейната благословия, защото виждам, че детето показва, че е готово. Също така от скоро започна да седи и аз му помагам, отново той си показва, че е готов, а тя беше казала никакво седене до 6м. А като беше на 3 м и беше наддал с 600 гр за 1м, според нея беше почти на ръба и беше готова да предлага дохранване. Бебето ми има рефлукс, на което се дължи това малко наддаване, но за кърмено и повръщащо бебе направо си е добре. С една дума - всичките й знания и практики са остарели, съветвам ви да се информирате от правилните източници и да преценявате вие кое е най-доброто за децата ви, а не сляпо да следвате какво ви казва.

# 387
  • Перник
Момичета, кърмете си на поискване, кой ви пречи Simple Smile Моят син е вече голям (и двамата сме пациенти на д-р Любомирова вече доста години, забелязвам, че започва да държи повече на спазването на имунизационния календар напоследък). Като беше бебе, тогавашната ни педиатърка още с първото идване вкъщи нареди да му давам по 100 мл. преварена вода със захар на ден. Детето ми подсладена вода до момента не е пило Stuck Out Tongue Winking Eye На 20-я ден нареди да му давам сок от ябълка. Ако я слушах, повече от 3 месеца нямаше да кърмя. А кърмих година и половина Simple Smile
Идеята ми е, че в момента има толкова много и достъпна информация - всеки е свободен да отглежда детето си както намира за правилно. Важното е, в случай на нужда да имаме на разположение добър лекар Simple Smile

# 388
Момичета, здравейте, аз работя в търговска фирма, която иска да навлезе на пазара в Перник и региона. Знам, че всички в бг мама знаем всичко Simple Smile и затова се сетих да се обърна за помощ при вас. Сещате ли се за някой склад за битова химия, памперси или мокри кърпи ... в тази област. Много ще ме улесните, ако ми дадете име или координати на някой търговец на едро.
Ровя се от дни в интернет и няма почти никаква информация, а шефа вече ми иска резултати и съм се отчаяла.
Предварително благодаря!

# 389
Здравейте, може ли да ме насочите към добър гинеколог в Перник да проследяване на бременност? Бях се насочила към Лазов, но работи само на частен кабинет. Какво мнение имате за Галева, за Иванов?

Общи условия

Активация на акаунт