Перник-26

• 130 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, търся почистваща фирма за частен дом. Много моля ако имате добри впечатления от някоя такава за препоръки.
Благодаря!

# 406
Здравейте момичета 😆
Чудя се нещо от известно време... Бременна съм в 7ми месец и бременността ми я води д-р Лазов, та се чудех ако се случи така че започна да раждам и той не е на смяна в болбицата, трябва ли да плащам за избор на екип, или пък ако се нало секцио пак ли трябва да се плаща и ако да колко..?
Дали има някоя мама кояъо скоро си е плащала за избор на екип и колко точно, защото чувам и изчетох доста красноречиви неща...

# 407
Мони, точно днес докато чаках за запис на тонове си говорихме с едно момиче, Лазов иска 500лв да поеме ангажимент да е на линия като настъпи момента, дори и той да следи бременността.

Секцио по медицински причини не се заплаща попринцип.

# 408
  • София
Здравей! Ето тази фирма ползвах преди две седмици: КУИККЛИЙН ЕООД. Това са телефоните за връзка: 0888690996 и 0885203694. Аз се притеснявах, че като идват от София, ще си начислят транспортни разходи, но такова нещо нямаше. Разбрах, че почистват много домове в Перник, а също и входове на блокове. Издават и фактури, ако е нужно.
Скрит текст:
Здравейте, търся почистваща фирма за частен дом. Много моля ако имате добри впечатления от някоя такава за препоръки.
Благодаря!

# 409
Мони, точно днес докато чаках за запис на тонове си говорихме с едно момиче, Лазов иска 500лв да поеме ангажимент да е на линия като настъпи момента, дори и той да следи бременността.

Секцио по медицински причини не се заплаща попринцип.

Да, точно това ме интересуваше, попринцип мислех, че не е така но явно.......

# 410
Здравейте може ли да ми препоръчате детски аниматор за рожден ден?

# 411
Здравейте, момичета.
    Знам, че темата е обсъждана много пъти, но мисля, че актуализирането и би било полезно за много от нас. Интересувам се от това какви са условията за раждане в пернишката болница, как протича, адекватни ли са лекарските реакции? Аз съм от Перник, но живея в София. Да ви кажа честно, още от преди да забременея съм посещавала различни клиники в столицата. Няма да цитирам имена, но и до момента останах с впечатлението, че тук на много малко лекари им се занимава с непознати пациенти. Посетих и няколко прегледа през бременността, все попадам на хора, които се държат грубо и нищо не обясняват. Знаете, че и тук лекарите са много и е трудно човек да си направи оценка. В Перник има няколко по-известни имена, общо взето чета добри отзиви, разбрах, че отделението е ремонтирано, но все попадам на стари коментари. Знам, че е много относително и за един и същи лекар има противоречиви мнения, но ще бъда много благодарна на вече родили мами да споделят при кой лекар са попаднали, избрали ли са го предварително, изобщо как е минала цялата процедура и с какво впечатление са останали от АГ в Перник. Благодаря ви и слънчев ден! 😊

# 412
Здравей, аз родих тук. Минава и заминава, мисля че грижите бяха адекватни за държавна болница, а условията - като за болница. Ако можех, бих родила в частна болница, но уви. Избрах да не пътувам до София към друга държ.болница. Нещо, което трябва да знаеш е че трябва да си подготвиш абсолютно всичко - кърпи, сапуни, шампоани, такива неща вкл.и храната. Всеки ден ми носеше моят мъж, ако не - глад. Аз избрах д-р Лазов, секцио по мед.причини. Три месеца по-късно мисля че чудесно се е справил той и целия му екип. Престой за секцио 6-7 дни. Мъката беше, че си видях детето чак на следващия следобед с изключение на една снимка вечерта и две изненадващи минути на следващата сутрин. Оставят бебето, когато си добре от 9 до 9 май беше. Сменяха памперса СамО в 15 часа. Оставят ти сухо мляко и се пробваш да кърмиш. Минават на визитации сутрин и вечер, май е това.

# 413
Зизу, благодаря.

# 414
  • Лайпциг / Перник / София
Зизу, чувала съм, че секцио в Перник изпълняват с пълна опойка. При теб така ли беше?

# 415
Зизу, чувала съм, че секцио в Перник изпълняват с пълна опойка. При теб така ли беше?
да, така беше, за съжаление... Такова втрисане ме треся при събуждането...

# 416
  • Перник
Извинявам се, че се намесвам, без да съм раждала в Пк, но ще си позволя да споделя как беше при мои познати, раждали тук в близките 6м. Първото и най-озадачаващо за мен беше, че не са им дали бебчетата доста часове след раждането, въпреки че са раждали естествено и че не е имало здравословни проблеми нито при майките, нито при бебетата. Освен това чух за шевове без упойка (при епизиотомията). Като цяло практиките са малко остарели и няма достатъчна информация и съдействие с кърменето. Иначе отделението е ремонтирано. Пак казвам, това не са лични впечатления, а от разкази на познати.

# 417
  • Лайпциг / Перник / София
Да, аз също нямам лични впечатления нито от болницата, нито от АГ отделението в Перник, затова попитах за пълната упойка. От позната раждала преди 1 година в Перник знам, че секциото там се прави само с пълна упойка (което е според мен по-кофти варианта, от този с местна (епидурална) упойка - от гледна точка на възстановителния период).
Имам впечатления и за други наистина остарели методи прилагани в Пернишката болница, но не са лични, а от споделни истории на познати.

# 418
Аз имам лични впечатления от отвратително отношение към пациентите в АГ отделението на пернишката болница от сестри и лекари. Лазов е вероятно едно от малкото изключения. Не съм раждала там, но бях по друг повод в болницата. Ремонтирано е, да. Повечето майки там са от малцинствата.

# 419
Да изкажа и аз мнение за родилно отделение в нашата болница. На 29 август родих със спешно секцио, с пълна упойка. Поради стеклите се обстоятелства бях 24часа в реанимация на 3-ти етаж, д-р Лазов идва няколко пъти и вечерта ме раздвижи. На следващия ден сутринта дойде с цивилни дрехи, за да ме види как съм, въпреки, че не беше на работа. На обяд ме качиха горе в родилно, донесоха бебето да го видя за малко, а на следващия ден вече ми я оставяха за цял ден, след като можех да ставам сама. Относно д-р Лазов, Нямам думи да го опиша този човек, благодарение на бързата му реакция и аз, и бебето ми сме живи. От другите лекари не мога да се оплача, както и акушерките от родилно, добре се държаха.
Акушерките на бебетата вече са друга тема. Груби, не обясняват нищо и не показват. Една вечер на бебка ѝ беше пропуснал памперса и беше намокрила чаршафчето. Откопчах ѝ чувалчето, беше си свалила ританките и цялата беше подгизнала. Викнах акушерка, каза, че след малко били да прибират всички бебета и тогава ще я сменят, а тя реве и се дере. Тогава дойде някаква друга, взе ми я грубо от ръцете и я прибраха, изкараха ме че аз съм я събувала и за това така пропуснал памперса, нямало начин да пропусне. Добре, че на другия ден ме изписаха, отвратителни са.

Относно секциото, доколкото аз знам ако е планово може със спинална упойка, като предварително си говориш с анестезиолог.

Общи условия

Активация на акаунт