Перник-26

• 130 642
  • 737
  •   2
Отговори
# 345
Мисля, че във всички училища, които има първи клас, има и предучилищна група. Поне досега не съм чула за някое, в което няма. Най-добре обиколете училищата в близост и попитайте на място. Няма онлайн платформа като в София нито изискване детето да учи в училището в района си.

# 346
Това е страхотна новина, много, много блаходаря:)

# 347
Здравейте, мили момичета. Извинете ме, че пак ще ви подосаждам с моите въпроси. Нашето търсене на жилище е Перник върви с пълна сила, макар и неуспешно за сега. И тук идва въпросът ми към вас - живее ли някоя от вас случайно, или пък да е запозната с кварталите Димова махала и Твърди ливади? Предлагат ни да видим няколко жилища там, но познати се постараха да ме стреснат, че били ужасни места, едва ли не било страшно да живееш там. На мен чисто логистични ми се виждат ОК и двете- сравнително близо до центъра, но ми се иска да придобия по-реална представа. Предварително ви благодаря.

# 348
За Твърди ливади не знам, но в Димова махала преобладава малцинството и аз лично не бих живяла там. Всеки сам си решава за него си естествено, моят приятел е живял преди в Твърди ливади и му е харесвало. Simple Smile 

# 349
Чак пък страшни места не са. Цените там са една идея по-евтини, защото има определено ромско население наблизо. Но пък са близо до центъра, което е голям плюс. И не, ромското население не е преобладаващото в Димова махала, но има няколко такива блокове в квартала, както и преминаващи роми от кв. Куциян.

# 350
  • Лайпциг / Перник / София
И аз знам за Димова махала, че е с преобладаващо население от малцинстата.
Лично аз харесвам кварталите Ладовица, Изток и Мошино. Когато ние си купувахме жилището миналата година (по-точно ное ври 2017) гледахме само за там. Моят съвет е да гледате възможно най-много имоти, но да не бързате! Ще познаете вашето щом го видите! Сигурна съм! Така беше и при нас! Simple Smile
Успех! 🍀✌🏻

# 351
BTW, в Мошино също има няколко блока с ромско население. Защо тях никой не ги споменава? Или не знаете за тях?

# 352
BTW, в Мошино също има няколко блока с ромско население. Защо тях никой не ги споменава? Или не знаете за тях?
Аз лично не знаех. Но аз попринцип не съм от Перник и не знам чааак толкова много за града. ММ е перничанин, но от 20г живее в София, та.... Simple Smile

# 353
  • Перник
Мошино около строителния и по-навътре на Младен Стоянов е кофти, извинявам се на живеещите там. От около Лидл и Хранскомерс е далеч по-добре.
Димова и Твърди ливади са пълни с роми, макар и някои само преминаващи. Те там излизат, там пазаруват, там учат (тези от Рудничар Куциян и тн..)

# 354
То всъщност едва ли има квартал, в който да няма роми. Стига да са сравнително възпитани, нормални хора, аз нямам проблем с това. В квартала, в който беше предишното ни жилище в София също имаше роми. Но бяха работещи, децата спретнати, на градина, на училище. Притеснява ме да не са от онези другите, не горещи на работа, изобщо, сещате се, мисля. Но ще обиколим в такъв случай апартаментите, които ни предлагат. В Димова махала специално поне блоковете и пространството непосредствено около тях изглеждат приятно. Блоковете са санирани.
Иначе явно обикаляне му е майката, особено като не сме запознати с града. И в Изток ходихме, очите ни останаха в един апартамент, но блока и цялото каре около него бяха ужасни, честно казано. Много ви благодаря за пореден път, много сте ни полезни. Дано успея след известно време и аз да ви помагам със съвети:)

# 355
_petrova, това е според мен, мила! Обикаляне и огледи на всичко що се предлага! За да знаете, че не сте изпуснали нищо! Може също да обикаляте с колата, райони които ви допадат и да се оглеждате за обяви по прозорците. Ние и това правехме, когато бяхме в процес на търсене 🙈😃

# 356
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър педиатър за новородено в центъра? Много благодаря Heart Eyes

# 357
Д-р Людмил Благоев все още ли има кабинет в болницата,работи ли в Перник изобщо?

# 358
Д-р Людмил Благоев все още ли има кабинет в болницата,работи ли в Перник изобщо?
Не работи в отделението, но има приемен кабинет в болницата.

# 359
  • Перник
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър педиатър за новородено в центъра? Много благодаря Heart Eyes
И аз имах тази питанка до скоро. За мен беше важно да бъде педиатър по образование и се спряхме на д-р Вилма Любомирова, до момента съм много доволна. Дойде на преглед за бебо вкъщи още в деня на изписването, даде ми много информация, след 2 седмици пак дойде (сама звънна да каже, че е време за 2рото посещение), работи с часове за консултация, които се спазват. Ако не успее да вдигне телефона при позвънявяне, връща обаждането. Много е стриктна, това съм чувала и от други познати. Моите впечатления са, както казах, от два месеца.

Общи условия

Активация на акаунт