ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 245
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • България
За въртенето не съм сигурна, че може. Обърна се 2 пъти септември и до там. Завърта се от време на вр,еме леко на страни и толкова. Всеки ден му показвам как, но сам не иска да се обръща.
Всичко това се отнася и за нас Simple SmileИ мерките са ни същите.
Следобяд ще ходим на ехограф и сигурно ще е рев Sad

# 631
  • София
За въртенето не съм сигурна, че може. Обърна се 2 пъти септември и до там. Завърта се от време на време леко на страни и толкова. Всеки ден му показвам как, но сам не иска да се обръща.
Нашата се върти като пумпал навсякъде. Смяната на памперс или преобличането е мисията невъзможна. Simple Smile

# 632
За въртенето не съм сигурна, че може. Обърна се 2 пъти септември и до там. Завърта се от време на време леко на страни и толкова. Всеки ден му показвам как, но сам не иска да се обръща.
Нашата се върти като пумпал навсякъде. Смяната на памперс или преобличането е мисията невъзможна. Simple Smile
Да и нашата маймунка се върти като побъркана, преди поне се завърташе само на ляво, но вече се завърта и надясно и понеже се мъчи да пълзи и вдига краче, та се кътурва на обратно пак по гръб. Отделно дето прави кръгове по корем. Та става много трудно следенето да не падне  Joy
А смяната на памперс си е цяла борба за надмощие.

# 633
И ние днес изплюхме картофа. Хапнахме 5 лъжички смесени с много тиква. Какъв друг зеленчук ще ми препоръчате да въведа след картофа и тиквата, макар че с картофа не считам, че имам голям успех? Вече ще го давам само в комбинация.

# 634
И ние днес изплюхме картофа. Хапнахме 5 лъжички смесени с много тиква. Какъв друг зеленчук ще ми препоръчате да въведа след картофа и тиквата, макар че с картофа не считам, че имам голям успех? Вече ще го давам само в комбинация.
Пащърнак

# 635
Момичета, хайде да нахвърляте по някоя идейка за заглавие на следващата тема. Simple Smile

Иначе да се похваля, че втори ден хапваме пилешко. Слагам по едно кубче(размер ледче за хладилник) месо + картоф и морков. Става супер и на бебка много ѝ харесва.  eat

# 636

Ани на 6 м и 12 дни е бебе Софи. Какво да правиш, така реших, че е най-добре, защото забелязах, че дори и да цока започна да отказва. След като спрях да я карам да яде пюрета, поне този проблем нямаме, дори напротив.
Аз като ви чета се чувствам малко гузна относно килограмите. Стане ли вечер 11-12 се тъпча като невидяла със сладки неща и не само и преяждам НОН СТОП. Стана ми като някакъв отвратителен навик да го правя. Мислено спортувам от 4 месеца и постоянно се оправдавам на себе си, че още кърмя  ooooh!

Маги, значи за никъде не закъсняваш със захранването. Изчакай една седмица и после предложи картоф пасиран с много кърма. Да може да се пие чак. Може и да опиташ да стартираш захранването с оризова каша БЕЗМЛЕЧНА. По принцип децата я харесват и аз със нея започнах с микро дози в началото. Освен педагогическото захранване има и педиатрично и ЗВБ (захранване водено от бебето) Прочети и виж за какво става въпрос. Може пюретата просто да не са вашия начин. Проблема може и да не е в самото пюре или вкус, а в лъжицата. При всички положения изчакай поне седмица без да предлагаш друга храна, за да забрави Simple Smile Peace

# 637
Дъщеря ми изцяло на кърма е с хемоглобин 130, което май окончателно ни убеди с таткото да пробваме ЗВБ. Започваме, като се върнем от коледното гостуване при родителите, около половиния ѝ рожден ден Grinning

Кити, ти ли се беше оплакала, че малката се обринала от колектора? И моята се обрина и още не й е минало Sad А ехографският ни преглед продължи 1 минута общо :crazy

Моето чудо (галено от чудовище) се обръща само от корем по гръб, за пръв път октомври се завъртя, но на обратно не иска. И то защото не й се стои по-корем, по-гръб й е по-удобно. Понякога не успява да се обърне и надува гайдата, като забие муцунка в одеалото. Оставя ли я по гръб, свободно се върти на двете страни, но не й по-корем, явно не й е кеф. Но по цял ден сме в начална позиция за коремна преса, непрекъснато напира да седне, но още не е стабилна - злита напред и настрани.

Иначе и аз съм ниска за килата си Wink, но не съм й очаквала друго след като се наложи да спра метформина заради бременността. Ще го мисля, като спрем с кърменето, на което засега не му се вижда края. По-важно ми е да ми минат гадните ставни болежки, от които не мога да се отърва от третия триместър, че чак досега - ръце, колене, тазобедрени стави... Така бях приела здравето си за даденост, че не мога да свикна с болките... дано отшумят до няколко месеца или поне след като спра с кърменето.

# 638
А, то си е логично да е "следобедна закуска", ама не се сетих  Simple Smile
Помислих да не е за "спокоен сън", ама трябваше да е "каша за СС"  Laughing
И другото ми предположение беше "каша за Стара Загора" ....  Laughing Laughing Laughing Laughing Шегичка Wink  Hug

Joy Joy Joy

# 639
Относно двигателната активност на моя човек. Обръща се спокойно от гръб по корем и обратно от 4ти месец, вече сяда от 4 крака и стои абсолютно сам и то много стабилно, до сега само се тътразише назад, но от снощи пролази и напред, става от пълно легнало положение, като му държа краката прелепени до леглото и се набира само на коремна преса Grinning Доста трудно става вече всичко - и слагането на памперс и обличането, за почистването на носа няма да говоря - почти невъзможно е  ooooh!

# 640
  • Стара Загора
Да ви питам нещо.На Алекс му изби зъбче на 16-ти.Може да се каже,че няколко дена преди това стана кисел ама сега е още по-кисел.Не трябва ли след като е избило зъбчето нещата да се нормализират или ще е така докато изникне на цяло?По цял ден това мрънкане и реване направо ме изправя на нокти.
Днес не пожела да яде пюренце, което му бях взела.Отворих му друго и се мъчихме с него сигурно повече от час.Вече се убеждавам,че май всичко ще трябва да му го смесвам с тиква или морков.

# 641
  • София
Да ви питам нещо.На Алекс му изби зъбче на 16-ти.Може да се каже,че няколко дена преди това стана кисел ама сега е още по-кисел.Не трябва ли след като е избило зъбчето нещата да се нормализират или ще е така докато изникне на цяло?По цял ден това мрънкане и реване направо ме изправя на нокти.
Днес не пожела да яде пюренце, което му бях взела.Отворих му друго и се мъчихме с него сигурно повече от час.Вече се убеждавам,ьче май всичко ще трябва да му го смесвам с тиква или морков.
Ами те зъбчетата вървят по двойки, тъй че сега може да е кисело бебчето, защото ще се появява съседното зъбче.

# 642
  • Стара Загора
Преди се усмихваше,сега не иска.Тази нощ на няколко пъти преревава.Преди едната му баба като дойдеш и той много и с радваме,а и тя много го разсмиваше.Сега по цял ден мрънкане и реване.Надявам се това да е на периоди и скоро да отмине.

# 643
При нас снощи незнам какво се случи но се събуди час след заспиването и 2 3 часа съм опитвала да го приспя .От 3ти месец заспива в 9-9:30.
И откакто се изправи на крака не седи нито седнал нито легнал..Виси в кошарата и в хола на дивана прав и немога за 2 минути да го оставя вече сам, опасен е за себе си. Ще разпъвам кошара и за игра ,там дано поне седи и не мрънка. Той си е кривотийче попринцип ,но напоследък си го показва много често.
А относно за яденето или по скоро неяденето на пюрета от 1 седмица, смятам да му взема биберон 'звездичка' и така да му ги давам , че май просто неиска лъжичката. А месец и нещо как си хапваше само, че и 2 заместени имаше...от какво се получи така незнам.. newsm78 Дано е временно.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 09:39 от __Magi

# 644
Кити, ти ли се беше оплакала, че малката се обринала от колектора? И моята се обрина и още не й е минало Sad

Да, но при нас мина вече. Мазах го с крем Здраве. Дано не ни се налага скоро пак да го ползваме. Хемоглобинът при нас е 113 и при двамата. Ниска ли е тази стойност ? Въведох 1/4 жълтък през ден, а месо само веднъж са яли.

Трябва ли да се притеснявам, че още не могат да седят самостоятелно ?  newsm78

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 11:52 от KittyCatty

Общи условия

Активация на акаунт