ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 412
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И ние дадохме кръв и урина тази сутрин, чакаме резултатите наобяд. Госпожицата на 5 месеца и 10тина дни е минала вече 7 кила и 70 сантиметра Laughing

Мохини, стискам палци да няма нищо притеснително, ако трябва, повтаряйте изследването.

Миленка, ти ли беше споменала нещо за АБКМ... не е доказано при нас, но след първата консумация от моя страна на краве мляко, се обрина ярко червено по лицето. След известно време пак пробвах - пак същото. Имаше и много честии изхождания, давах биогая тогава, после четох, че съдържа млелчен протеин и я спрях. Оттогава изхождането се регулира и онзи ден след моцарелата - пъпки и разстройство пак. Затова сега не смея да ям кравешки млечни - с биволско и козе няма проблем. Не знам как ще въвеждам млечни по-нататък, предполагам първо гхи, ще прочета, ще се консултирам и с педиатърката. Засега се разбрахме с нея да почнем захранването със зеленчуци, като се върнем от роднинските гостувания по празниците, че да сме сигурни, че е здрава след това.

Ние сме с бял памперс, опитах няколко пъти да мина на зелен, но се обрина. Още сме на 3ка, но взе да ми пропуска на кръста нещо.
Звучи точно като АБКМ. При сина ми беше така. С малката не съм тествала да ям такива неща. Ние във вторник правим 7 месеца и още не съм въвела млечни. Без да искам /от бързане/ не прочетох на едно пюре съдържанието и след като получи жестоко разтройство, видях че съдържа мляко. В хладилника имам една кутия фризопеп, но за сега не ми е трябвала.

# 346
Благодаря ви за подкрепата. Много се радвам, че ви има, защото само тук мога да споделя притесненията си.
Отложихме консултацията, защото четох много и според повечето сайтове, референтните за бебета са съвсем други, точно при показателите, които ме притесниха ужасно. Не знам защо в изследването пише, че са за бебета. След 4 дни сме при педиатърката и ще изчакам нейното мнение и дано не се налага, тогава ще потърсим и второ.
Успокоява ме и това, че Влади е изключително активен и винаги усмихнат. Не е боледувал до сега, освен една бактерия в окото. Храни се нормално и т. н.

# 347
  • София
Да ви се оплача. Днес се забавих с пюрето и Тони се размрънка от глад. Като му предложих лъжичката се разрева и не искаше да яде. Давах лъжичка, а след това вода, но не изяде повече от 10 грама, а почти през цялото време рева. За пръв път реагира така. Накрая се отказах и му направих мляко. Изпи си всичко и се успокой, а сега спи. Дали реагира така, защото е бил гладен? Някакви идеи на какво може да се дължи това?

# 348
  • Русе
Гръмчо, от опит ти казва, че най-вероятно реагира така защото е гладен бебчо. От каката знам и сега видя ли, че закъснявам с пюрето ( не че го яде) направо давам да суче. Иначе няма шанс нищо да хапне, ще реве. Все още гладът е един от основните им инстинкти и не получи ли храна бебешкото коремче настъпва краят на света! Ако държиш да яде пюре му дай малко мляко за успокоение, после пюрето. При нас поне работеше. И моята госпожица днес прави половин година от както е с нас! Кога ги родихме, кога мина това време...Взе да ми става носталгично, че повече няма да е онова малко бебе, но пък ни чакат много нови предизвикателства  Heart Eyes

# 349
  • София
Гръмчо, от опит ти казва, че най-вероятно реагира така защото е гладен бебчо. От каката знам и сега видя ли, че закъснявам с пюрето ( не че го яде) направо давам да суче. Иначе няма шанс нищо да хапне, ще реве. Все още гладът е един от основните им инстинкти и не получи ли храна бебешкото коремче настъпва краят на света! Ако държиш да яде пюре му дай малко мляко за успокоение, после пюрето. При нас поне работеше. И моята госпожица днес прави половин година от както е с нас! Кога ги родихме, кога мина това време...Взе да ми става носталгично, че повече няма да е онова малко бебе, но пък ни чакат много нови предизвикателства  Heart Eyes
Нанив, благодаря ти. Дано да е това, че още ми е едно такова нервно. Закъснях с 30 минути за храната му, което за него сигурно е много. Днес вероятно пак ще е на 6 хранения вместо 5. Беше толкова разтроен, че не посмях да му взема шишето и да пробвам пак с пюре. Сега се чувствам много виновна, че се забавих така Sad
Честита половин годинка! Много бебешки усмивки!

# 350
  • Русе
Не се чувствай виновна, не му е станало нищо. Млекцето е напълнило коремчетоо и ще се събуди щастлив и усмихнат! Аз с двете едва смогвам - коя яла, коя и се спяло..Ама днес излизахме да се разходим и аз закъснях с обяда. Бебето си остана само с млякото. Ама не се чувствам виновна. Сложна ми е логистиката - облечи, съблечи, измий, нахрани, приспиване Simple Smile Пък за нас храна, пране и т.н когато може. Децата помнят други неща, не какво и кога са яли.

# 351
Да и при нас е така, ако е много гладна не възприема пюрето като храна и си иска мляко. Обикновено давам малко мляко, да се успокои и след това додавам пюрето. На нея малко млекце й стига, защото така или иначе не яде по много, не знам кога ще възприемат пюрето като храна.

# 352
Ох, от утре или в други ден и ние започваме с пюретата. Като ви чета голям купон ни чака.
Ние днес също правим 6 месеца, но ми е тъжно за малката. Водих я на доктор и има конюнктивит  Sad Като й погледна очето, цялото в секрет, червено сълзящо и ми става много гадно...

# 353
  • Русе
О, имаме астрална близначка! Честита половин годинка! А окото ще мине! Каката пък имаше запушен слъзен канал-като й гледам снимките от шестия месец и Коледа, очето сълзи, присвито. Ама мина. Чистех с лайка и сребърна вода.

# 354
Честити половин годинки, момичета. Нанив, много ще се радвам, ако споделяш за ЗБВ как върви при вас, че и аз го обмислям, в края на месеца ще почваме и ние. Още се колебая между пюрета и ЗБВ, таткото предпочита първото и нещо не стигаме до консенсус.

# 355
  • България
Аз ги карам в тандем  Simple Smile

# 356
О, имаме астрална близначка! Честита половин годинка! А окото ще мине! Каката пък имаше запушен слъзен канал-като й гледам снимките от шестия месец и Коледа, очето сълзи, присвито. Ама мина. Чистех с лайка и сребърна вода.
Баш, баш наборки  Sunglasses
И Софи като беше малко бебе имаше секрет, но мина с промивки. Сега обаче сглупих, реших, че е замърсено и не отидох веднага на лекар и ... Така де, ще мине Simple Smile

# 357
Аз ги карам в тандем  Simple Smile
И как се спрявят госпожиците? Имат ли предпочитания?

# 358
И при нас пюрето не се приема за ядене Simple Smile Общо взето се наложи особен режим. Понеже около 12,когато огладнява,му се и приспива,така че е абсурд да дам пюре. Суче и заспива. Придремва и вече към 1:30 идва ред на пюрето,което или изяжда или не,но аз така или иначе не си давам зор да заместя хранене. Той и без това,откакто го захранвам още повече суче.
Не знам какво да го правя вече този запек. Дам ли картоф,макар и малко и следват дни наред мъки. Прави тапа и след това,каквото и да дам,само увеличавам газовете. Отдолу тапа,отгоре вече отдавна дава зор другата храна да излиза. И се мъчи човечето.
Днес му дадох да си джвака пащърнак. Осмука го с кеф. Отделно си излапа и пюрето с пащърнак и броколи. Броколите самостоятелно ги прие с огромно отвращение,но с пащърнака му харесаха. Така ме и ние по някакъв начин го караме хем пюрета,хем ЗВБ. Каквото мога предлагам да си взима с ръчичка. Той общо взето го прави на пюре преди са го тикне в устата,така силно стиска. Пащърнака нямаше как да го смачка,защото беше тънкото крайче на корена и не бях махнала вътре твърдото. Осмука мекичкото отгоре. Само в един момент му го отнех,защото просто си го лапна като биба,пусна го и засмука,та стана опасно.

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 21:01 от Hipo

# 359
Благодаря ви за подкрепата. Много се радвам, че ви има, защото само тук мога да споделя притесненията си.
Отложихме консултацията, защото четох много и според повечето сайтове, референтните за бебета са съвсем други, точно при показателите, които ме притесниха ужасно. Не знам защо в изследването пише, че са за бебета. След 4 дни сме при педиатърката и ще изчакам нейното мнение и дано не се налага, тогава ще потърсим и второ.
Успокоява ме и това, че Влади е изключително активен и винаги усмихнат. Не е боледувал до сега, освен една бактерия в окото. Храни се нормално и т. н.
Просто забравете за Цибалаб. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт