ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 339
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мами, какви прибори за хранене ползвате за бебето?

Аз ползвам силиконови лъжички на Nuby. Термосензорни са ( променят цвета си, когато температурата на храната е прекалено висока) . Много са удобни  Simple Smile
Имам и Tupperware лъжички и съдове Simple Smile

# 376
И аз съм взела такава лъжичка, още когато давах капки за колики. Много са хубави   Peace но не мога да избера чинийка, чудя се порцеланова ли да е, или пък не?
Чудя се и как да съхраня пащърнак и моркови?
Тепърва ще настава веселбата с нашите юнски юначета  #Crazy

# 377
  • София
Не виждам причина защо да не порцеланова или дуралексова например Simple Smile
Пюренцата му ги слагам и в порцеланова купичка с Миньони  Laughing , и в обикновени дуралексови, и в купички от аркопал, каквато ми попадне  Laughing

# 378
Не виждам причина защо да не порцеланова или дуралексова например Simple Smile
Пюренцата му ги слагам и в порцеланова купичка с Миньони  Laughing , и в обикновени дуралексови, и в купички от аркопал, каквато ми попадне  Laughing
Ехеее, бебчо с повече прибори от мама и тате, не е като бебе Софи, само с лъжичка  Laughing

# 379
  • Русе
Лъжичките са на Нуби, силиконовите. От каката са и срам и позор дои не съм ги изварявала, само ги мия  Laughing Има и сребърна, на тати от баба  му е била ама малко голяма ми идва засега. Но ми харесва идеята за приемственост, дори да не я храня с нея един ден може да я подаря на мое внуче. Купички както дойде, даже в чаша за кафе слагам. Тя не че яде. ... Но ще видим кой по-голям инат Laughing

# 380
  • София
Идеята за приемственост е страхотна!
Аз така съм решила за всяка Коледа да му купувам на бебчо по една стъклена играчка за елха  Heart Eyes

# 381
Идеята за приемственост е страхотна!
Аз така съм решила за всяка Коледа да му купувам на бебчо по една стъклена играчка за елха  Heart Eyes
Това е страхотна идея!!  Flutter

# 382
  • Русе
Това с новата играчка за елхата всяка година си е традиция в моето семейство. Но вече не помня коя, от коя година е...старост, нерадостната..А, забравих - малката има и лъжичка с нейното име. Още се чудя да й давам ли да яде с нея или да й я пазя.

# 383
Нинив, и Софи има, но мисля да не я ползвам. Оставила съм й я, като спомен/сувенир.
Някой пазарувал ли е от магазин Гимел? Казаха ми, че нещата им наистина са био.

# 384
Нинив, и Софи има, но мисля да не я ползвам. Оставила съм й я, като спомен/сувенир.
Някой пазарувал ли е от магазин Гимел? Казаха ми, че нещата им наистина са био.
Аз не съм пазарувала, но имам близък който работеше там дълго време. Те са май най- големите производители на био- храни и наистина са био. Бих го препоръчала като марка. Аз просто не държа да са " био" нещата....

# 385
Ами то има ли смисъл, се чудя, да се държи на био в България - нито има стандарт за био/органик продукция, нито орган който да следи - всеки може да си рекламира продукцията като био и никой "копче" не може да му каже или да го санкционира за употреба на пестициди/синтетични торове. Трябва да проуча в Германия поне има ли стандарт и проверки, че да знам има ли смисъл да взимам Хип и ДМ-ските пюрета.

# 386
Беборан си ограничи храненията на 5 на ден. Вчера си изяде цялото пюре, тъй че вероятно отказа е бил инцидентен и както казахте от глад. Кашички ще включим, но сигурно в ограничено количество.
От както намали храненията и почна да заспива по-рано следобед започнс да се буди по-рано. Сега се дъбужда към 5:10-5:20, а понякога в 4:20-4:30 и в наспан. Иска да си говорим малко и след около 30-40 минути пак заспива с бибката. После спи до 6:30-7:00. Как да го отуча от това събуждане?
И при нас е така. Мисля,че това си е период. Знам,че ти не го взимаш при теб,но при мен това бързо решава края на разговорите. Гушвам го и му хващам ръчичките. Със сигурност заспивам преди него Simple Smile Нямам сили да вися над креватчето,но пък ти нали можеш да го доближаваш? Сега трупат все повече и повече впечатления и това се отразяна на съня им. Любопитни са и почват да реагират повече на шум от преди.

# 387
Сега ползвам и порцеланова пъничка,но по-натам ще избягвам. Почват много рязко да хвърчат по пода Simple Smile. Все пак идва момент,в който не ги държим ние,а си стоят пред тях Simple Smile. После вече пак порцеланови.
Имаме лъжичка с името. Явно е мода Simple Smile Няма да я ползвам. Имаме и сребърна,но й е рано. Сега яко захапва със зъбки лъжичката и предпочитам да е пластмасова. Не помня каква марка са лъжичките ни. Подариха ни ги и веднага хвърлих опаковката. Купичката е на Чико с термо паничка отдолу,че както писах преди,не иска изстинала храна. Взех му и първата лъжичка на Чико. Нищо,че е рано,той обича да се мацоти сам,а тя е извита и по-трудно си я напъхва в гърлото. Спирам засега с яденето на парченца храна покрай пюрето. Ту ги смуче,ту директно решава да ги гълта и днес малко ме уплаши,но слава Богу,някакси преглътна парчето пащърнак. Преди време нали комнтирахве и се чудех като как става това от навика да гълта млякото рязко да се сети да си дъвче парченцата... ами не се сеща. На късмет е и не ми се рискува засега.

# 388
Ами то има ли смисъл, се чудя, да се държи на био в България - нито има стандарт за био/органик продукция, нито орган който да следи - всеки може да си рекламира продукцията като био и никой "копче" не може да му каже или да го санкционира за употреба на пестициди/синтетични торове. Трябва да проуча в Германия поне има ли стандарт и проверки, че да знам има ли смисъл да взимам Хип и ДМ-ските пюрета.
Съгласна съм с теб. Ако проучиш за Германия,сподели.

# 389
Тия дни ще се разровя.

Иначе за ЗВБ и задавянето, ей това четох:

"Бебетата под годинката имат силен рефлекс за гадене – след раждането центровете му са разположени в предната част на устата и постепенно се изместват назад, когато бебето започне да се учи да приема твърда храна. Рефлексът за гадене предпазва детето от задавяне. Когато храната достигне до гърлото и координацията все още не е добра с помощта на този рефлекс тя се „връща” отново назад и целият процес започва наново."

И това:

"Предлагайте парчета с големината на неговото юмруче, така то ще може да ги хване лесно, без ги поставя направо в устата си или те да попаднат назад към гърлото. Бебето ще успее да хване без затруднения едно по-голямо парче и когато то е в ръката му едва ли ще го изпусне, на тази възраст то още не може да пуска нещата нарочно, а само случайно. Особено подходящи са зеленчуците с естествена „дръжка”, както броколите, например."

Дребните парченца се считат за опасни и не трябва да се дават на бебето, както и ядките и костилките, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт