ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 424
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Hipo, на домашния картоф сложи ли му масло и ако да, какво като марка и колко? Педиатърката каза да сложа освен АМ и масло.

Милена, дано скоро се оправите и то без болница! Максимка, и аз съм виждала на Слънчо, но не е Био.
И в Била и в Кауфланд продават био картофи на Гимел. Обикновено са на много забутани места.Купувала съм и от двата магазина. Ти в кой град си?
Първоначално на картофчето не съм му слагала мазнина. Сега тепърва ще въвеждам гхи към пюрето. Картофа не се пасира с пасатор, че става като лепило. Може да го минеш на блендер с малко водичка или през цедка. С вилица на мен ми оставаха много парченца и ме ми се получаваше гладко пюре. След това добавях АМ докато се получи пюре с консистенцията на боза.
И в Била и в Кауфланд при нас никога те съм виждала био картоф. Ама може наистина да са забутани. Ще огледам по-добре следващия път.

# 466
Милена дано бързо се оправяте и да не се стига до болница Praynig
Аз мисля че за масло е твърде рано, но всеки сам преценява. Започнах захранването с био ранни моркови на хип после тиква, пащърнак и чак тогава въведох картоф няма точно определено с какво да започнеш,така че ти ще си прецениш. Гръмчо какво е гхи и от къде се купува? Днес купих АМ 2ка как да процедирам с него направо цяла доза от него или постепенно да го въведа смесено с единицата newsm78 От няколко дена акото ни е почти черно или с черни топчета премесени с тъмно зелено възможно ли е да е от банана,който въвеждам или да търся причината другаде Thinking
Дени пу пу да не урочасаме работата как и аз си мечтая за такъв сън, но наща мома става с петлите в 6h и вечер последна ляга ooooh!

# 467
Точно от банана се получават черни нишки в акото.

# 468
  • София
Ох, тази вечер бебчо ми разказа играта  Tired
Обикновено заспива в 20,00ч. Сега като почна едно въртене, едно плезене...ужас  ooooh!
Сложа го на леглото, той се обърне по корем, изплези се и започва да се опитва да пълзи... Аз го обърна по гръб, за да се унесе и да заспи, той пак се обърне по корем и си се плези. Чак преди малко заспа, два часа по-късно от нормалното си време за заспиване.
Какво беше това чудо , не знам  Rolling Eyes Аз се изморих да го обръщам, той как не се измори акълът не ми го побира  Laughing

Дени, аз давам по цяло месно пюре. Не съм давала по лъжичка-две  Peace
Друг е въпросът, че хич не е любител на месото. Виж, тиква или пащърнак види ли и ги изяжда за нула време.

# 469
И он-лайн не намирам био пюре само с картоф.
fly, Точно това е проблемът, че са спряли производството на картофеното пюре на ХИП.
Вече няма.
Какво мислите за започването с тиква? Вие с какво започнахте.
[/quote
Има пюре само картоф и то е на Слънчо. Аз си правя от пазарските. Днес започнахме захранване точно с пьрва храна картоф,че сме вече на 5мес и 3седм

# 470
Днес купих АМ 2ка как да процедирам с него направо цяла доза от него или постепенно да го въведа смесено с единицата newsm78

Хм... Аз не се бях замисляла. Тези дни ще взимам двойка и е добра идея да я смеся с остатъка от единицата.  Simple Smile

# 471
Sab, и на мен педи ми каза да започна с картоф, но аз реших да започна с тиква по препоръка на сестра ми, която така е захранила племенника и всичко е минало добре. Слава Богу, че почнах с тиква, защото картофа изобщо не го харесват в чист вид и щях да се видя в чудо.... а тиквата я обожават. Бебетата по принцип обичат сладички вкусове. Ти си прецени.  

Аз от скоро им слагам малко краве масло в пюренцата и нямаме странички ефекти. Днес за първи път им сложих зехтин. От известно време въвеждам жълтък по 1/4 през ден-два. Чудя се дали да увеличавам дозата и да започна да го давам всеки ден. Вие как процедирате с жълтъка ?

# 472
Hipo, на домашния картоф сложи ли му масло и ако да, какво като марка и колко? Педиатърката каза да сложа освен АМ и масло.

Милена, дано скоро се оправите и то без болница! Максимка, и аз съм виждала на Слънчо, но не е Био.
[/quote
Вьпрос: какво значи био и кой гарантира дали биото не е само на етикета?

# 473
Обикновено месото и жълтъкът се редуват - един ден едното, на следващия другото.

# 474
  • София
Аз не съм започнала да давам жълтък. Вие от кога почнахте/мислите да започнете?

# 475
Аз не съм започнала да давам жълтък. Вие от кога почнахте/мислите да започнете?

До колкото знам, се дава преди месото. Ще питам на другия преглед.

# 476
  • София
Аз мисля че за масло е твърде рано, но всеки сам преценява. Започнах захранването с био ранни моркови на хип после тиква, пащърнак и чак тогава въведох картоф няма точно определено с какво да започнеш,така че ти ще си прецениш. Гръмчо какво е гхи и от къде се купува? Днес купих АМ 2ка как да процедирам с него направо цяла доза от него или постепенно да го въведа смесено с единицата newsm78 От няколко дена акото ни е почти черно или с черни топчета премесени с тъмно зелено възможно ли е да е от банана,който въвеждам или да търся причината другаде Thinking
Дени пу пу да не урочасаме работата как и аз си мечтая за такъв сън, но наща мома става с петлите в 6h и вечер последна ляга ooooh!
Гхи е пречистено масло. Може или да си го направиш в къщи като свариш маслотото докато му излезе водата (маха се с решетена лъжица пяната) или да го купиш. Аз го купих от ДМ, но има в почти всички био магазини. Води се по-подходящо за бебета преди чистото масло. За първа мазнина се предлага зехтин, гхи или кокосово масло (по подходящо за плодови пюрета)

# 477
Гхи е пречистено масло. Може или да си го направиш в къщи като свариш маслотото докато му излезе водата (маха се с решетена лъжица пяната) или да го купиш. Аз го купих от ДМ, но има в почти всички био магазини. Води се по-подходящо за бебета преди чистото масло. За първа мазнина се предлага зехтин, гхи или кокосово масло (по подходящо за плодови пюрета)
Има си обаче майсторство в домашното варене. Трябва да е на много слаца температура,иначе става безсмислено цялото упражнение.

# 478
Grumcho, нямам блендер имам пасатор.
Тоест ни кой не е слагал масло в началото така ли? Ми тази педиатърка защо ме кара....
Hipo, какъв е този пасатор на Нук, специално бебешки ли?

# 479
Аз правя всичко на пара със стиймър.

Общи условия

Активация на акаунт