ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 277
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
С какво замествате второто хранене?

Аз му давам каша сутрин - бях взела царевична с морков на Топфер и оризова на Хип. И двете ги яде без проблеми, но му добавям и малко плодово пюре. Звучи като манджа с грозде ама явно се харесва Simple Smile

# 571
с каша за СЗ

# 572
Уф моя мъник много лошо се муси на пюретата..Изяжда 20 30 грама и другото го плюе или изобщо не отваря устичка, и не иска мляко след това. Иначе има едно заместено хранене с каша. Много му харесва бисквитената с банан. Иначе от 2 дни е малко скаран с млякото и пие само 4 пъти по 210мл. Явно му стига. Но сега любимото му стана да слагам бисквитка на Плазмон в млякото и така да го пие. Взех безглутенови защото кашата е с глутен и да не става много. Давам 2 дни бисквитена и 2 прасковена. Че му омръзва явно едно и също. Ии днес се изправи за пореден път на кошарата сам и съшо така седна сам самичък . От легнало положение полека лека си седна. Сложих го за сефте на проходилката за да я пробваме и направи 10тина крачки до коледните лампички , много пъргаво бебе имам. baby_neutral Mr. Green
Страх го е от БОЦ незнайно защо и започва да криви устнички готов да се разплаче, но пък като си подам показалеца и кажа "хайде мамо , дай пръстче" подава. Grinning Blush
Утре сме на ваксина и ортопед. Дано всичко мине добре и да съм спокойна след това. И дано ваксината я понесе леко. Praynig

# 573
Иначе от 2 дни е малко скаран с млякото и пие само 4 пъти по 210мл. ...

Браво на мъникът !

Само да уточня, че това не би трябвало да значи , че е "скаран" с млякото. 210мл си е огромно количество за техните стомахчета. Simple Smile 4 пъти по толкова + пюрета , бисквитки, каши... това си е предостатъчно, хич не се притеснявайте Wink
И ние имаме огромни проблеми с храненето и преди поне мляко ядеше по 180-200, а сега и на него нещо се муси... ГОлямо шоу и ядосване и рев накрая е всяко ядене на пюре или каша... 

# 574
Огнян тази вечер два часа се въртя,мрънка,сука за н-ти път и накрая се врътна настрани и така заспа Simple Smile Сложих вежду него и решетката един хипопотам,че ако се прьосне по корем,ревът е сигурен.
Пюретата си ги яде,но понякога на два пъти си ги хапва. Не му давам зор. Все още,ако е много гладен вече и му се спи,си иска да суче. Пюретата все още са някаква странна екстра,която не се приема за храна. Основно ме притеснява това неакане,въпреки ми продължавам да не давам картоф. Във вторник ще ходим при ЛЛ да му сложи изоставащата ваксина и ще питам пак защо се случва това. Миналата седмица не ме отрази много,просто да не съм давала картоф.
Става все по-стабилен в седенето. Днес като се събуди следобяд и ни изненада с раздаване на целувки. Досега само.мляскаше нещо,но изведнъж някакси в съня си се е научил и да присвива устнички. Много е смешен. И понеже казвам "дай целувка", като му казах тази вечер "дай боц" и той,миличкия, сви устнички и целувка ми дава Simple Smile Явно засега важна е думата "дай".

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 22:42 от Hipo

# 575
Уф моя мъник много лошо се муси на пюретата..Изяжда 20 30 грама и другото го плюе или изобщо не отваря устичка, и не иска мляко след това. Иначе има едно заместено хранене с каша. Много му харесва бисквитената с банан. Иначе от 2 дни е малко скаран с млякото и пие само 4 пъти по 210мл. Явно му стига. Но сега любимото му стана да слагам бисквитка на Плазмон в млякото и така да го пие. Взех безглутенови защото кашата е с глутен и да не става много. Давам 2 дни бисквитена и 2 прасковена. Че му омръзва явно едно и също. Ии днес се изправи за пореден път на кошарата сам и съшо така седна сам самичък . От легнало положение полека лека си седна. Сложих го за сефте на проходилката за да я пробваме и направи 10тина крачки до коледните лампички , много пъргаво бебе имам. baby_neutral Mr. Green
Страх го е от БОЦ незнайно защо и започва да криви устнички готов да се разплаче, но пък като си подам показалеца и кажа "хайде мамо , дай пръстче" подава. Grinning Blush
Утре сме на ваксина и ортопед. Дано всичко мине добре и да съм спокойна след това. И дано ваксината я понесе леко. Praynig

Това не е да отказва мляко, повярвай ми хахах Simple Smile Аз не мога да го накарам в будно състояние изобщо да го изпие, лигави се и половината отива около устата му. Добре че има 2 нощни хранения по 180мл та да съм спокойна, че поне нещо поема.

# 576
  • България
А пък моите-мляко,каши,пюрета всичко ядат и през нощта 2-3пъти.Тази нощ Теодора яде само веднъж!
Сигурно са по 10кила вече Simple SmileАз затова питах с какво освен каша може да се замени второто ядене?Едното,което се сещам е авокадо и банан,не че ще ги засити за дълго ...
И кака им беше такова бебе,постоянно искаше да яде.На 1,5г.беше 15 кг.И от хората отиваше да си иска като види че някой яде нещо.Колко разправии съм имала да не й дават.Сега си е фина и нищо свястно не иска да яде.....

# 577
О добре значи! Че наистина се притесних , че не се храни Grinning. Мами снощи Митко спа от 22:30 до 6:30 Praynig , дано не е еднократно . Mr. Green  И спи по дълбоко откакто спи по корем и добавям бисквитката към млякото. Явно се засища повече. А днес гледах чаша с накрайник лъжичка и се чудя дали да взема и да опитам така да го храня, че от 4 месец е захранен и имахме 2 заместени хранения с пюре и каша а сега остана само кашата. Играх си да правя домашни пюрета и 3 така заминаха защото хапва малко и после отказва.

# 578
А пък моите-мляко,каши,пюрета всичко ядат и през нощта 2-3пъти.Тази нощ Теодора яде само веднъж!
Сигурно са по 10кила вече Simple SmileАз затова питах с какво освен каша може да се замени второто ядене?Едното,което се сещам е авокадо и банан,не че ще ги засити за дълго ...
И кака им беше такова бебе,постоянно искаше да яде.На 1,5г.беше 15 кг.И от хората отиваше да си иска като види че някой яде нещо.Колко разправии съм имала да не й дават.Сега си е фина и нищо свястно не иска да яде.....

Ирен, браво на бебки ! Много добре се храните.  Laughing

# 579
  • Русе
Имам бегъл успех с пюретата Grinning Изяжда цели 20-30 грама, което си е постижение! Но виж вчера я почерпих с бананова каша - изяде си всичко без да се мръщи.  Явно й сладни кашата затова се хареса. Ама ще се мъчим със зеленчуците, няма начин. Маги, браво на Бебо - аз вече три години нямам нощ, в която да сме спали без събуждане. Тая надежди след още две да ми се случи.... Каката се буди поне веднъж, ако не и повече...Йоана поне по два пъти. Май спя без прекъсване от 4-5 до 7 часа и после трябва да се става за яслата   Simple Smile

# 580
Момичета, дадоха ли ви направление за ехография в 6 месец? А кръвта на гладно ли се дава? Това ми се струва невъзможно.

# 581
Дават направление за ехограф, а ПКК не се прави на гладно.

# 582
  • България
Дадоха ни и още не сме се наканили да отидем.
Кръвта не е на гладно Simple Smile

# 583
О добре значи! Че наистина се притесних , че не се храни Grinning. Мами снощи Митко спа от 22:30 до 6:30 Praynig , дано не е еднократно . Mr. Green  И спи по дълбоко откакто спи по корем и добавям бисквитката към млякото. Явно се засища повече. А днес гледах чаша с накрайник лъжичка и се чудя дали да взема и да опитам така да го храня, че от 4 месец е захранен и имахме 2 заместени хранения с пюре и каша а сега остана само кашата. Играх си да правя домашни пюрета и 3 така заминаха защото хапва малко и после отказва.

И аз съм на края на нервите си и на път да се откажа. Същата ситуация - уж имаме заместени 2 хранения, обаче зеленчуковото пюре на обяд е страшна мъка- рев , плюене, въртене, и аз рева с него и как ли не му го излизвам в устата... Пробвах наистина всичко - различни видове, вкусове, с лъжичка-шише, с биберон, по-рядко, по-гъсто, с мляко... какво ли не.... Само не съм пробвала още да смесвам с плод , защото сутрин на плодовете хич не се мръщи по -този начин. Явно не е глупав и много добре прави разликата между сладко и солено. А казват че уж бебетата още нямали добре развити вкусови рецептори.... Ха-ха!
То и с кашите е почти така вечер, ама тях поне в началото хапва с желание защото явно му харесват на вкус...но накрая като изяде 1/3 или 2/3 пак отказва и се почва пак едно гонене и молене...
Sad Побърквам се!
Някакви съвети?!?!?
В никакъв случай не искам да правим стъпки назад!

Днес прави 6 месеца!

започнахме 1 седмица преди навършването на 5 месеца.
т.е. доста време мина вече трябва да е свикнал... и в началото ядеше с по-голямо желание сякаш... а какво му става напоследък ... Sad

# 584
  • гр.София
Момичета, дадоха ли ви направление за ехография в 6 месец? А кръвта на гладно ли се дава? Това ми се струва невъзможно.
Освен за ехограф ви се полага и направление за очен. Кръвта не се взима на гладно стомахче, както и урината не е задължително да е стерилна.

Общи условия

Активация на акаунт