За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 945
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • ту тук, ту там
Аз затова го взимам да спи при мен, суче като сме легнали един до друг. Но няколко вечери, по-точно ранни утрини, има много газове и не спи добре. А коликите ми разказват играта вечер. Заспива в количката вече повече от седмица.

# 211
  • София
И аз започнах да го държа при мен, но понякога не се получава заспиването. Явно се понаспива през деня.

# 212
  • Варна
Много интересно, че по празниците гостувахме на нашите и там спеше по 1,5-2 часа и сутрин и следобед. И нощем много по-рядко се събуждаше. 
Абсолютно същата история. И не само сега за празниците. Това е всеки път като си отидем там. И не само в майка ми. В Кумата ни също кърти така.
Казах им, че ще им я оставя за отглеждане накрая и да се свършва с тая мъка...

# 213
Хора, аз спя с бебето от ден първи. Полза никаква, поне не ставам де. Суче и заспива в мен, но оставя ли го се върти и често се разбужда. Доскоро ревеше, но вече се покротна. Понякога по 2 часа продължава това мрънкане, сучене и въртене. Сутрин съм като пребито куче, защото няма как да лягам рано, заради баткото.
Абе ще му се невиди, при нашите тез изпълнения ги нямаше. Даже веднъж направи 5 часова пауза. Май ще се местя да зимувам при тях, още повече че сутрин майка ми го гледа и поспивам.

# 214
  • град-държава
Лейди, аз отдавна съм прехвърлила ръба. Дъщеря ми спи при нас, иначе се буди през 30мин въпреки, че креватчето 'и е залепено за спалнята. Тя не реве като се събужда - циври/мучи/вика/реве/мрънка и т.н. нон-стоп, откакто е родена. Първата 'и дума е НЕ неее ненене неее, втората айде и от два дни казва мама.  Laughing
Да споменавам ли, че още се цедя, но ако иска нощем да яде давам АМ, иначе съвсем бях превъртяла. Не знам изобщо как съм още оцеляла.

# 215
Лейди, аз отдавна съм прехвърлила ръба. Дъщеря ми спи при нас, иначе се буди през 30мин въпреки, че креватчето 'и е залепено за спалнята. Тя не реве като се събужда - циври/мучи/вика/реве/мрънка и т.н. нон-стоп, откакто е родена. Първата 'и дума е НЕ неее ненене неее, втората айде и от два дни казва мама.  Laughing
Да споменавам ли, че още се цедя, но ако иска нощем да яде давам АМ, иначе съвсем бях превъртяла. Не знам изобщо как съм още оцеляла.

Хахахах, не мога да не споделя, че и на сина ми първата му дума е не Simple Smile Да ти е живо и здраво пипето, сладуранка. Както една приятелка, която има по-голямо дете от мен ми казваше - много я обичам Дарето, ама понякога ми идва... /да си събере багажа и отпраши за Лапландия Simple Smile/
Още малко остана, като се затопли вече ще тичат навън, ще се изморяват и ще спят добре.

# 216
  • Варна
Още малко остана, като се затопли вече ще тичат навън, ще се изморяват и ще спят добре.
Обещаваш ли? Щото азминалото лято си виках"От жегата е, като разхлади, ще спи", ама нъцки...

# 217
Обещаваш ли? Щото азминалото лято си виках"От жегата е, като разхлади, ще спи", ама нъцки...

Ами нали с нещо трябва да се успокояваме Wink

# 218
  • София
Абе от известно време(да речем 2 седмици) бечбо, който е на 3 м и половина не си изяжда яденцето на всяко ядене. Правим по 130 гр готова храна. Много рядко ги изяжда.
По-често примрно 4 яденета прави по 80-90-100 гр най-много. На АМ сме. Преди си изяждаше всичко. От около 2-рия месец сме на 120 грама и не можем да увеличим..... Следим го като му махнем бибата и почва да реве, му правим още и така...
Случвало се да е изяжда по 160-180 грама на ядене.
Наддава си нормално малкия, на 19-ти ни предстои консултация и ще попитам защо така.... Последно беше наддал 600гр.
ЧУдя се дали е ОК за него да не си изяжда всичко. Видимо е здрав и активен.

# 219
На колко часа го храните?

# 220
Абе от известно време(да речем 2 седмици) бечбо, който е на 3 м и половина не си изяжда яденцето на всяко ядене. Правим по 130 гр готова храна. Много рядко ги изяжда.
По-често примрно 4 яденета прави по 80-90-100 гр най-много. На АМ сме. Преди си изяждаше всичко. От около 2-рия месец сме на 120 грама и не можем да увеличим..... Следим го като му махнем бибата и почва да реве, му правим още и така...
Случвало се да е изяжда по 160-180 грама на ядене.
Наддава си нормално малкия, на 19-ти ни предстои консултация и ще попитам защо така.... Последно беше наддал 600гр.
ЧУдя се дали е ОК за него да не си изяжда всичко. Видимо е здрав и активен.

Нашата дунда е така от доста време, сега е на почти 9 месеца. Според педиатърката може да се дължи на много причини - зъби, ако не е акала много през деня или хич не е акала, ако я боли коремче от някакви колики или газове, абе общо взето и малките са като големите. Важното е, че наддава и няма никакви други обезпокоителни симптоми.
Аз сега говоря така, но преди 11 години като родих първото хич не разсъждавах така, бях като истерясала параноичка. Grinning

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 22:02 от mardji1

# 221
  • София
Храним се на 3 часа. Последното хранене е към 23ч. През ноща спи, буди се към 5-6 часа сутринта.
Абе аз да ви кажа, не че кой знай колко съм се притеснила, ама ми е странно.
Ака по два пъти на ден, не знам дали има колики още.... Много рядко го усещам да се напъва, не е като преди на всяко хранене.
Ще го видим на консултацията кво ще кажат. Ама аз мисля да почвам захранване, че навършва 4 месеца Simple Smile

# 222
  • София
Скрит текст:
Храним се на 3 часа. Последното хранене е към 23ч. През ноща спи, буди се към 5-6 часа сутринта.
Ака по два пъти на ден, не знам дали има колики още.... Много рядко го усещам да се напъва, не е като преди на всяко хранене.
Ще го видим на консултацията кво ще кажат. Ама аз мисля да почвам захранване, че навършва 4 месеца Simple Smile
Ти си знаеш, но ако е злоядо детето или е дребно (на кг), може да отложиш за 6м. Принципно на 4м. храносмилателната им с-ма тъкмо е свикнала с млякото. Има вероятност да се завърнат и коликите.
Само изказвам мнение, не ти се меся. Peace

# 223
Скрит текст:
Ти си знаеш, но ако е злоядо детето или е дребно (на кг), може да отложиш за 6м. Принципно на 4м. храносмилателната им с-ма тъкмо е свикнала с млякото. Има вероятност да се завърнат и коликите.
Само изказвам мнение, не ти се меся. Peace

Още един глас за по-късното захранване Hug

# 224
  • София
Ами вече е близо 7 кг. Знаете ли като мляска като ни види да ядем? Изправя, не му се стои легнал, цял ден прави коремни преси. А, и дъвче с венците бибата като му я дам и суче едно таскова лакумо... Нищо, че не изяжда винаги всичко.  Laughing Говорих с педиатърката, тя каза че 4м. е нормално да се започне захранване.

За мен детето е готово, така го усещам. Нали знаете онази мамина интуиция Simple Smile

Злоядо в смисъл? Как разбираш, че е злоядо?

ПП - току що си изяде 130-те гр млекце  Hug Ще спя спокойна хаха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт