За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да, ти си усещаш. След като прецениш, че е готово, значи ОК. Моите деца и двете са родени големи (кг/см). Големия го захраних след 6-я месец, смятам и малкия да захраня тогава, макар че достигаме вашите кг, а сме по-малки на месеци. Големият също вървеше едър, но това не ми е било критерий.

И все пак майката и педито преценяват най-добре.

Успех! Peace

# 226
  • ту тук, ту там
Някой има ли опит със сироп Гастротус Бейби? Изписаха го на бебето заради рефлукс, лекарката казала след всяко хранене по 3 мл, но за кърмено на поискване бебе след всяко хранене може да означава на всеки час?! Аз не бях на прегледа, трябваше да остана с баткото, иначе щях да питам.

# 227
Дано не бъркам темата, но не открих конкретна за столчета за кола. Та, искаме да купим 2ра употреба за бебе 0-6 месеца на Пег перего. Но е без база, само столчето. Според вас сигурно и удобно ли би било ползването на такова? Разбира се, ще се закопчава с колана на колата.

# 228
Дано не бъркам темата, но не открих конкретна за столчета за кола. Та, искаме да купим 2ра употреба за бебе 0-6 месеца на Пег перего. Но е без база, само столчето. Според вас сигурно и удобно ли би било ползването на такова? Разбира се, ще се закопчава с колана на колата.
0-6 месеца не знам, нашата кошница на пег перего е до 13 кг и я дават до годинката. Дъщеря ми на 6 месеца, 70 см, все още се вози с подложката за новородено, понеже още не седи стабилно и не й е удобно без нея. Има няколко степени за повдигане на главичката и мисля, че до годинката й ще ни изкара. Аз лично не бързам да я сменям, защото за толкова малки деца е важно да се возят в посока обратна на движението.
Ние също сме без база, вече сме свикнали да слагаме колана сравнително бързо. Е с база вероятно щеше да е много по-бързо, де Laughing При сложен колан е доста стабилно, кошницата не помръдва, както и би трябвало.

Ето я темата, която търсиш иначе: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632611;topicrefid=19

# 229
0-6 месеца не знам, нашата кошница на пег перего е до 13 кг и я дават до годинката. Дъщеря ми на 6 месеца, 70 см, все още се вози с подложката за новородено, понеже още не седи стабилно и не й е удобно без нея. Има няколко степени за повдигане на главичката и мисля, че до годинката й ще ни изкара. Аз лично не бързам да я сменям, защото за толкова малки деца е важно да се возят в посока обратна на движението.
Ние също сме без база, вече сме свикнали да слагаме колана сравнително бързо. Е с база вероятно щеше да е много по-бързо, де Laughing При сложен колан е доста стабилно, кошницата не помръдва, както и би трябвало.

Ето я темата, която търсиш иначе: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632611;topicrefid=19
Ние имаме същата кошница на Пег Перего, на 7 месеца и половина сме. Ами удобно е за детето, сигурни са уж. Само да кажа, че и ние мислехме да я ползваме с коланите за колата, но като дойде с количката и я пробвахме с бебето установихме, че коланите са къси. Съответно си купихме Изофикс база. Тя нашата кола по принцип е нестандартна, но го имайте предвид, разпитайте за размерите на столчето, гледайте клип как се монтира и няма да е лошо да дръпнете коланите да видите достатъчно дълги ли са.

# 230
  • София
До колко месеца е нормално да си държи ръцете свити в юмруци? Вzе да ги отваря от време на време, но все още има моменти, в които ги държи свити.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 23:11 от missence

# 231
Би трябвало около 3-тия месец да се отворят.

# 232
  • София
Би трябвало около 3-тия месец да се отворят.
Отваря ги, но не ги държи постоянно така.

# 233
Аз не смятам, че трябва постоянно да ги държи отворени. Моето дете на 10 месеца и все още когато спи, ръцете са му в юмруче. През останалото време просто не спира да пипа, та затова не са...

# 234
Stitch, prolet_inchen, благодаря ви!
Същото като на Stitch е кошницата, но съм се объркала, че е до 6 месеца. Значи я вземаме Simple Smile

# 235
Здравейте. Имам питане. Дъщеря ми от съботае с температура, 37.5-38. Сваляме с Ибупрофен. Сополки има малко - като водичка. Заведохме я при личната, пуснахме кръв и урина, завишени са:

СУЕ ( ESR )   74   mm/h   1 - 17
моноцити - завишени
Plt ( Трoмбоцити )   372   x10^9/L   180 - 370
MPV (ср. обем на тромбоцита)   9.5   fL   7.2 - 8.9
малко нисък хемоглобин
Урина
Седимент - кристали уратни - наблюдават се
Урина - Уробилиноген - леко увеличен.

Даде аугментин да пие 7 дни. Обаче аз разбира се се притеснявам....само температура и нищо друго...

Та мисля да потърся лекар за второ мнение на резултатите.  Бихте ли дали отзив за някой добър лекар в София - педиатър или специалист за кръвни изследвания (има ли такива?!)?

Благодаря

# 236
Здравейте. Имам питане. Дъщеря ми от съботае с температура, 37.5-38. Сваляме с Ибупрофен. Сополки има малко - като водичка. Заведохме я при личната, пуснахме кръв и урина, завишени са:

СУЕ ( ESR )   74   mm/h   1 - 17
моноцити - завишени
Plt ( Трoмбоцити )   372   x10^9/L   180 - 370
MPV (ср. обем на тромбоцита)   9.5   fL   7.2 - 8.9
малко нисък хемоглобин
Урина
Седимент - кристали уратни - наблюдават се
Урина - Уробилиноген - леко увеличен.

Даде аугментин да пие 7 дни. Обаче аз разбира се се притеснявам....само температура и нищо друго...

Та мисля да потърся лекар за второ мнение на резултатите.  Бихте ли дали отзив за някой добър лекар в София - педиатър или специалист за кръвни изследвания (има ли такива?!)?

Благодаря
А crp и левкоцитите с какви стойности са?
Иначе температурата не е нищо особено и страшно при вирусна инфекция. Дори не е висока. Честно казано при такива стойности аз дори не давам температуропонижаващи. А детето жизнено ли е? Ако липсва отпадналост, сънливост, бих почакала до 3 дни след началото на АБ и тогава отново на лекар (педиатър). В този студ разкарването по кабинети и чакалните пълни с болни могат да утежнят заболяването.
Бързо оздравяване  Peace

# 237
Нормално е при вирус да се поддържа температура 3-4 дни.Ако температурата след това спадне и няма кашлица, а само сополки за какво е този антибиотик. Кръвните изследвания по принцип са доста относителни, да се назначи само по тях антибиотик е прибързано.
Иначе съм си водила децата в Неонатологията в Токуда и в Първа детска консултативна клиника и съм доволна.

# 238
Нормално е при вирус да се поддържа температура 3-4 дни.Ако температурата след това спадне и няма кашлица, а само сополки за какво е този антибиотик. Кръвните изследвания по принцип са доста относителни, да се назначи само по тях антибиотик е прибързано.
Иначе съм си водила децата в Неонатологията в Токуда и в Първа детска консултативна клиника и съм доволна.

Аз също съм доволна от Първа детска консултативна клиника.

# 239
  • София
Аз не смятам, че трябва постоянно да ги държи отворени. Моето дете на 10 месеца и все още когато спи, ръцете са му в юмруче. През останалото време просто не спира да пипа, та затова не са...
Мерси! Peace

Общи условия

Активация на акаунт