За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 914
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Аз имах съмнения и питах в темата за АБКМ - за толкова малко бебе няма точни изследвания. Общо взето майката документира всички съмнителни признаци и се ходи на гастроентеролог  Peace Има АБКМ, има и непоносимост. Ако се установи имаш право на специално АМ. Аз бих те посъветвала да отидеш, питай и в темата за АБКМ, момичетата могат да препоръчат при кого.

# 256
  • Пловдив
Аз имах съмнения и питах в темата за АБКМ - за толкова малко бебе няма точни изследвания. Общо взето майката документира всички съмнителни признаци и се ходи на гастроентеролог  Peace Има АБКМ, има и непоносимост. Ако се установи имаш право на специално АМ. Аз бих те посъветвала да отидеш, питай и в темата за АБКМ, момичетата могат да препоръчат при кого.
Алистра,  аз уж търсих тема за АБКМ, но нищо не ми излезе, ще ме ориентираш ли?

# 257
Разбира се, ето я и успех, дано всичко да е наред   Hug
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=592735

# 258
  • Пловдив
Разбира се, ето я и успех, дано всичко да е наред   Hug
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=592735
Благодаря  bouquet

# 259
Искам да попитам удачно ли е да използвам консерва на Бондюел за приготвяне на домашно пюре. Става въпрос за сладката им царевица. Давала съм готово пюре на ХИП, в което има сладка царевица и малката много го харесва.

# 260
Зависи от съдържанието, но според мен консервите не са за предпочитане, защото в повечето има добавена сол и захар. По-добре замразени зеленчуци.

# 261
Зависи от съдържанието, но според мен консервите не са за предпочитане, защото в повечето има добавена сол и захар. По-добре замразени зеленчуци.

Разбрах, аз видях, че имат сол и захар, но само толкова. В смисъл няма консерванти. А замразена царевица имаш ли представа откъде мога да купя?

# 262
Би трябвало да има във всички големи хипермаркети- Била, Лидл, Кауфланд и т.н.

# 263
Би трябвало да има във всички големи хипермаркети- Била, Лидл, Кауфланд и т.н.

Благодаря, ще проверя, но не съм виждала само царевица, обикновено са някакви миксове и са от Абсурдистан например. Laughing

# 264
А правихте ли изследване за алергия и на каква възраст? Аз още не съм я захранила,  изцяло на адаптирано мляко е.
Не сме правили изследвания, надявам се да израсте непоносимостта/алергията, ако има такава. Постепено ще се опитам аз да се захраня с кравешки млечни, за да видя дали ще има реакция през кърмата, но още не смея, че в момента въвеждам зеленчуци.

Добавена сол не трябва да има в пюретата поне до годината, бъбреците не могат да се справят. За захарта - още по-нататък. Сигурно има консерви без сол/захар, трябва да се прегледат етикетите.

# 265
Замразена царевица и грах взимам от Лидл.

# 266
Замразена царевица и грах взимам от Лидл.

ОК, благодаря! Hug

# 267
Привет. Случвало ли се е при вас да го болят детето ушите? Какви бяха симптомите? Как разбрахте?

# 268
  • София
Стават нервни и си пипат ушетата. Издебни го и натисни рязко (не много силно) по ухото, все едно го запушваш. Ако писне - значи го боли.

# 269
  • София
Или си въртят главата, когато са по-малки. Натискаш в основата на ушната мида и ако изреве, значи го боли.
Така, както си натиска ухото момиченцето от снимката.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт