За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Имам едно въпросче, на почти 4-ри месеца сме и започна да си яде ръчичките. В умните книжки пише, че през пети месец се залагат повечето навици, т.е. ако не се отучи ще си ги смучи и по-късно като по-голям. Правите ли нещо, за да отучите децата си да си смучат пръстите или си ги оставяте така и ако да, то по какъв начин? Щеше да е по-лесно ако си дъвчеше бибероната, обаче не я обича и от родилното все я изплюва. Предпочитам да си "яде" играчките, мия ги редовно.
И още един въпрос вярно не е тема за захранване, но с какво почнахте и в кой месец, и също така тези пасатори в които се варят на пара продуктите и от другата страна се пасират ползвате ли такъв и ако да, примерна марка/цена/, Благодаря предварително.

# 241
Ядене на ръце и смукане на пръст са две различни неща. Първото е нормално, моето 9 месечно още го прави, защото сега почват да избиват зъбите и го сърбят венците. Нищо не правя, ще отмине.
Захранването почнах в 6 месец и първо дадох оризова каша, после пащърнак, морков, картоф.

# 242
  • София
Аз да се включа за пасатора. Неоправдано скъпа покупка. Виждала съм на Авент, около 300 лева е. Реално трябва само за началото на захранването и то при положение, че сама ще си правиш пюретата, а няма да купуваш готови. Захранването е от 6 месец до годинка, след това спокойно се минава на обща храна или на детска кухня.
Аз имам уред за готвене на пара за 25 лева и пасатор+чопър за 20 лева. С големия ги ползвах точно 4 месеца, вкъщи не ми вършат работа за нищо.

# 243
Аз пък много често си използвам пасатора. Почти всяка седмица освен другите супи и манджи правя и кремсупа за разнообразявяне на менюто.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 08:10 от Didi i Mitko

# 244
  • София
О, аз като купувах миксер на Тефал, беше и с приставка за пасатор. 50 лв струваше. Много съм доволна Simple Smile Има си степени за регулиране и още две приставки за миксера. Направо без пари Simple Smile

# 245
Здравейте! Не знаех къде да си задам въпроса, че е и малко странен, но имам едно дете и то в момента е на 1 година и 3 месеца и не мога да преценя...та въпроса ми е: на каква възраст ориентировъчно децата могат да се качат сами по стълбите на жилищен блок до 4 - ти етаж? Blush

Харесали сме един апаратамент на 4 ти етац без асансьор, та затова е тоя безумен въпрос, да знам ако го вземем колко време ще мъкна детето по стълбите?

# 246
  • ту тук, ту там
Не по-рано от 4 години, мисля. Щом е за редовно качване, може и тогава да му дотежава. Разбира се, много зависи от детето.  Peace

# 247
А със сигурност по-рано, но ние живеем реално на 3 ти етаж. Съвсем сам започна да се катери около 2,5 годишна възраст, а да слиза на около 3,5 години. Мен второто повече ме притеснява и винаги гледам да съм пред него, че ръка рядко благоволява да даде.

# 248
Моето дете е на две години и може да се качва само по стълбите. Естествено винаги съм до него. За слизането  му е много рано още. Даже имаше и едно падане по дървени стълби заради невниманието на баща му. Дано скоро не повтори опита, защото ми изкара акъла.  Praynig

# 249
Под "само" нямам предвид задължително без опора, а като го държа за ръката, въпроса е да не го нося толкова много стълби...

# 250
Под "само" нямам предвид задължително без опора, а като го държа за ръката, въпроса е да не го нося толкова много стълби...
До няколко месеца ще може, с твоя помощ да се катери. Но не помня точната възраст, със сигурност преди втората годинка.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 09:43 от Анонимен

# 251
Благодаря!  Simple Smile

# 252
  • Пловдив
Здравейте мамчета! Моята беба е с атопичен дерматит, поставиха ни тази диагноза преди няколко дена. За момента пробвам варианти за мазане без кортикотероиди. Отделно бебето от втори месец до сега, когато вече е на 5 месеца, се храни много проблемно. Отказва да яде и я храня полузаспала - бях писала за този проблем преди време тук. Правихме изследвания на акото и урината и нямаше проблеми. Та с яденето си го караме все така. Обаче сега с този дерматит започнах да си мисля дали не е АБКМ? Възможно ли е да е това при положение, че давам АМ от 3 месеца, може ли толкова късно да се прояви АБКМ? Иначе няма други симптоми, само отказ от ядене и атопичен дерматит.

# 253
Дъщеря ми е с атопична кожа. Имаше много проблемно хранене, докато не изключих напълно кравешкия протеин и не спрях пробиотика, който съдържа млечен протеин. Сега има подобрение в храненето и не се обрива изведнъж, както се случваше от прясното мляко, което аз консумирах.

# 254
  • Пловдив
Дъщеря ми е с атопична кожа. Имаше много проблемно хранене, докато не изключих напълно кравешкия протеин и не спрях пробиотика, който съдържа млечен протеин. Сега има подобрение в храненето и не се обрива изведнъж, както се случваше от прясното мляко, което аз консумирах.
А правихте ли изследване за алергия и на каква възраст? Аз още не съм я захранила,  изцяло на адаптирано мляко е.

Общи условия

Активация на акаунт