За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 921
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Пълни глупости са това с разболяването. Устичката мирише от картоф ето така. Дай чайче с лайка.

# 406
  • София
Оправи се дъха след млекцето снощи и тая сутрин не мирише Simple Smile
Само да питам мисля да давам морков днес...трябва ли пак по-малко - 1-2 лъжички ? Защотп той вчера(4 ден от захранвато) си изяде горе долу 1 бурканче като количество. Или мога да го дам цялото бурканче?

# 407
Много бързо си увеличила количеството, ще се запече детето, а и стомаха се натоварва така. Захранваш постепенно, може да смесиш 2-3 лъжици морков с 10 лъжички картоф, ако искаш да дадеш по-голямо количество твърда храна. В края на месеца едно малко бурканче ще е ок като количество, ама на 4 тия ден е много.

# 408
  • Бургас
Оправи се дъха след млекцето снощи и тая сутрин не мирише Simple Smile
Само да питам мисля да давам морков днес...трябва ли пак по-малко - 1-2 лъжички ? Защотп той вчера(4 ден от захранвато) си изяде горе долу 1 бурканче като количество. Или мога да го дам цялото бурканче?
Всяка нова храна се дава постепенно - първо една - две лъжички, после три-четири и т.н.
Едно бурканче може и да не е толкова много, ако е от 125 г. примерно.
Ако детето си хапва пюре с удоволствие, най-лесно е да смесваш новото със старо. Например днес сложи 1-2 лъжички морков в картофа. Утре сложи повече и така.

# 409
За четвърти ден захранване си е доста 125 грама, откъдето и да го погледнеш. Чак по една лъжичка не е нужно да се дава новата храна, но и цял буркан е много.

# 410
  • София
Благодаря ви момичета Simple Smile
Хапва си прекрасно детето и е спокоен като никога Simple Smile и аките вече миришат на.... Хихихих сутринта направо замирисахме стаята на тоалетна 😁😁😁

# 411
Благодаря ви момичета Simple Smile
Хапва си прекрасно детето и е спокоен като никога Simple Smile и аките вече миришат на.... Хихихих сутринта направо замирисахме стаята на тоалетна 😁😁😁

Супер, браво на вас! Само не се вманиачавайте да миришете усти и дупета, да не станете като мен. Аз от толкова зор със зелено ако и слуз вече душа стаята само като вляза. Ставам сутринта, сънена, отивам да видя благоверния и малчо, още като влизам усещам миризма на гнило. Надавам един вой - неее, пак ли!!! Спускам се към детето и питам баща му - какво стана пак, защо мирише така? Той ме поглежда невинно и казва - пръцнах. Simple Smile

# 412
  • Бургас
Пролет, Joy Joy Joy

# 413
  • София
Хахахахахахха Пролет  Joy Joy
Това вече е прекалено!
Ах, колко е трудно да си мама! bouquet

# 414
  • София
Супер, браво на вас! Само не се вманиачавайте да миришете усти и дупета, да не станете като мен.
То и моят мъж е правил подобни изцепки. Поне си признава и не обвинява и тъй набеденото дете.

За мирисането... синът ми беше пухкав като бебе (от 5ти месец до прохождането). Ама толкоз пухкав, че нямаше врат. И ми мирише туй бебе... от към лявото му ухо. Обърнах му ухото с хастара навън - чисто. Така няколко пъти. След щателно щавене разбрахме - изтекло мляко от устата му и се събрало в гънката.
На следващата консултация споделих с педиатърката и тя рече "о, ти поне си се ориентирала. Идва една майка и ми казва 'главата му мирише'. 'Как така му мирише главата?', 'Ми ей тъй на, мирише'".

# 415
  • София
Обаче на малкия морковите изобщо не му харесаха, не изяде много въпреки че сложих и картоф и малко АМ.... утре пак ще пробвам и ако не стане, ще предложа тиква с картоф и ще се върнем на моркова на по-късен етап.
Чесно казано на мен чак ми се повдигна от вкуса....

# 416
  • София
Ох, аз се тревожа вече, малкия пак му понамирисва устичката..... Звънях на педито тя каза, че акп видимо е здрав и нямя оплаквания, значи няма какво да се тревожа.... Но продължавам да го мисля... Ту спре, ту почне да мирише...даже и след млякото вчера пак си миришеше... Не знам какво да правя. Sad

# 417
  • София
На моите деца се е случвало така да им мирише дъхът на вкиснато, когато са прекалявали с млякото. Но са били по-големи. При малко бебе не знам дали това би била причината.

Скрит текст:
Големият ми син пиеше по литър прясно мляко на ден, имаше моменти, в които изобщо не искаше вода. Когато дъхът му се промени обаче рязко намалихме консумацията на мляко и нещата се оправиха.
Малкият пък до 3 години пиеше АМ, накрая го разреждах много, защото често отказваше твърда храна. И при него се случваше да има миризма. След спирането на АМ сме нямали подобни случаи

# 418
  • Бургас
Ох, аз се тревожа вече, малкия пак му понамирисва устичката..... Звънях на педито тя каза, че акп видимо е здрав и нямя оплаквания, значи няма какво да се тревожа.... Но продължавам да го мисля... Ту спре, ту почне да мирише...даже и след млякото вчера пак си миришеше... Не знам какво да правя. Sad

Малко грубо ама ... Спри да го душиш и да търсиш проблем. Радвай се на детенцето, не си разваляй най-хубавите моменти с излишни притеснения.
Ако му има нещо, няма да се разминете само с лош дъх. Приеми го за нормално и като част от порастването.  Hug

# 419
  • София
Може да връща по малко мляко - нещо като тих рефлукс. Дъхът мирише и когато има задна хрема - от сополите. Обаче щом детето е добре, наистина спри да се фокусираш върху това и му се радвай на бебока!

Общи условия

Активация на акаунт