За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
В нашата отчетна бяхме горе долу 50 на 50 с ранно и късно захранване.
Предпочитам късното захранване аз.
Сметана и други млечни се въвеждат по късно, след като въведеш месото. Някъде около 8м , но вие както сте тръгнали едва ли ще дочакаш до тогава.
Не гледай какво пише на пюретата! Най малко не изписват всичко на етикета! Да не обяснявам и други гнусотии които се правят.

# 496
  • София
Аз затова предпочитам да си му правя. Ще изчакам със сметаната, благодаря!  Simple Smile

# 497
  • София
Скрит текст:
На 4 м. бебето е малко и за сметана и за спанак. То и за картоф е малко, ама..
Къде ги четеш тези неща, missence, почти нищо не съм чела за захранвнае преди 6 месец?
В отчетните теми масово започват захранване на 3-4м. Аз от време на време чета темите, които са 1-2м. преди мен, за да сверявам часовника. Погледнах схемата за захранване на големия ми син. Записвах си дата, час, количество, реакция. Сега започвам да чета новостите и ако трябва да променям нещо в начина на захранване. Имам още 3м. за четене.
А в отчетните теми може да прочетеш всичко  Rolling Eyes , аз реших, че като препоръка в някоя статия.
Надписите на пюретата по-скоро показват консистенцията, т.е. големината на парчетата вътре. Производителя не го е грижа за здравето на децата, а да продава.
Аз затова исках да знам, дали има някаква научна обосновка за ранно захранване, че много майки бързат да захранват. Знам, че в определени случаи се препоръчва ранно захранване, но и това не е доказано.

# 498
Обосновката за ранно захранване е "така каза доки/педи", "мен така са ме захранили и нищо ми няма", "всеки сам си преценява", "ама то примлясква, като ни гледа как ядем", но истинските причини за мен са високата цена на адаптираното мляко и супер нетърпението на първескините да захранят бебетата, сякаш няма цял живот това да ядат. Аз кърмачка да захрани преди 5-6 месец не съм видяла, само бебета на АМ.

Млечните продукти са силни алергени и се въвеждат след жълтъка, месото, глутена, може би около 9-10 месец е ок, или поне 4 след началото на захранването.

# 499
  • София
т.е. ранното захранване се приема за напредък т.е. детето се развива бързо и се захранва рано? Така ли да разбирам думите ти?

Какво като гледа как ядем? Днес малкият ни син гледаше баща си с такъв интерес, докато отпиваше от чаша червено вино на вечеря?

Скрит текст:
Детето спи, а аз чета за захранването. Мисля да си остана на вариант 6м. Няма да избяга твърдата храна.

# 500
  • София
Въртеше се информация, че трябва да се захранват на 4. Но не беше на СЗО, а на някакви британски учени. Т.е. пълна глупост. Аргументите бяха, че е по-малко вероятно да има алергична реакция (още по-голяма глупост). Новите препоръки на нашето МЗ са също от 4 месец, без обосновка.

Първото дете (изцяло на АМ) захраних на 6 месеца (9.800 кг), малката е изцяло на кърма - също на 6, дори на 6 месеца и 10 дни.

# 501
# 502
В Англия захранват твърдо след 6 тия месец, не ги знам тези британски учени кой ги бръсне за слива. Там, за разлика от тук, има ясна политика и съвети в тази насока.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 00:15 от Анонимен

# 503
  • София
Цитат
В материала, публикуван в British Medical Journal, се казва, че това ще понижи риска от хранителни алергии, както и дефицита на желязо при бебетата.

Хммм, на мен ми звучи безумно. Не съм специалист, но защо вероятността от алергии да е по-малка? Ако детето е предразположено към алергии, какво значение има, дали ще му дам морков напр. на 4м или 2 месеца по-късно? Освен това силните алергени се препоръчват след 1-та или след 2-та година (мед, фъстъци и т.н.). Поне така беше преди години. Сега съвсем други дивотии излизат.

Покрай захранването чета и за някакви нови определения за кърмата: хранителна/ нехранителна кърма, рядка кърма, гъста кърма ... Аз знам, че кърмата си е кърма. Как може да не е хранителна? Или греша. Rolling Eyes

# 504
  • София
Ха-ха-ха! Това с кърмата ми е любимо!!! Simple Smile
По-страшното е, че го казват педиатри.

Колкото до алергиите - статията е пълна глупост, но за някои майки това е "научно доказателство".

# 505

Колкото до алергиите - статията е пълна глупост, но за някои майки това е "научно доказателство".
Мислиш ли, че някоя майка го е чела и си е казала - ето, британските учени са казали, ще захраня рано.. Стич добре е обобщила картинката.

# 506
  • София

Мислиш ли, че някоя майка го е чела и си е казала - ето, британските учени са казали, ще захраня рано.. Стич добре е обобщила картинката.

Да, статията беше посочена в моята отчетна като най-новата и правилна препоръка.

# 507
  • София
Скрит текст:

Бъди сигурна, че има и такива. Те дават сок от ябълка със захар на бебе на 3м.

# 508

Да, статията беше посочена в моята отчетна като най-новата и правилна препоръка.
А извинявам се тогава, досега за научен интерес при рано захранилите не бях чувала.

# 509
  • София
Скрит текст:

Бъди сигурна, че има и такива. Те дават сок от ябълка със захар на бебе на 3м.

На 3 пак е добре. Масово дават вода със захар от раждането, сокът се включва към 40-ия ден, ако не и по-рано!

Лейди, ами нали трябва да оборят "научно" късно захранващите по СЗО Wink

Общи условия

Активация на акаунт