За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 946
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
БиоГая изобщо не ни помогна на нас. Запечен си беше докато не смених пробиотика и нямаме проблеми вече. Смени БиоГая-та. Явно не му действа.
А ти с какви ги смени?

# 481
  • София
БиоГая изобщо не ни помогна на нас. Запечен си беше докато не смених пробиотика и нямаме проблеми вече. Смени БиоГая-та. Явно не му действа.
А ти с какви ги смени?
BioBalance Baby ми каза докторката и засега съм много доволна. Похвалиха ми Омнибиотик панда и Bio Kult infantis, но не смея да ги сменя, защото ака много редовно (пу-пу), че по едно време положението беше много запечено.

# 482
Благодаря  ти  Hug  Прочетох обаче, че при кърмачета се разтваря в млякото - аз не давам от шише, дали мога да го разтворя във водата ѝ  newsm78

# 483
  • София
Благодаря  ти  Hug  Прочетох обаче, че при кърмачета се разтваря в млякото - аз не давам от шише, дали мога да го разтворя във водата ѝ  newsm78
Да, аз разтварям в малко вода, колкото да го изпие. Така ми каза докторката. Има приятен вкус и детето не се мръщи.

# 484
Благодаря ти още веднъж, днес ММ трябва да го донесе като се върне от работа, дано да е нашето нещо това  Crazy

# 485
  • София
Благодаря ти още веднъж, днес ММ трябва да го донесе като се върне от работа, дано да е нашето нещо това  Crazy
Дано! Пожелавам го, защото знам какво е. Според мен за седмица и нещо ще се регулират нещата. Ти не спирай с опитите- круша, тиква, сини сливи. На често и по малко, за да предаваш чрез кърмата.

# 486
Благодаря ти отново  Hug

# 487
  • София
Мами, днед взех на малкия пюре на хип, спанак със аметана и картофи, дали да му го дам? До сега е ял почти всички зеленчуции без спанак. И реших да му взема, че не ми харесва магазинския спанак да му направя. Това, което ме пеитеснява е сметаната. На 4 м и половина е вече.

# 488
Мами, днед взех на малкия пюре на хип, спанак със аметана и картофи, дали да му го дам? До сега е ял почти всички зеленчуции без спанак. И реших да му взема, че не ми харесва магазинския спанак да му направя. Това, което ме пеитеснява е сметаната. На 4 м и половина е вече.

Не му давай. И ние сме на Хип с пюренца, когато няма зеленчук хубав на пазара. Ами според мен няколко пъти вече получихме проблем от тези пюренца, особено от банана последно.
Особено, че е и малък - ние сме на осем месеца и още не сме дали, а яде детето с удоволствие пюрета. Защото после така както няма проблем, изведнъж има проблем и спирате захранване, почвате с капки, масажи, а при вас и коликите може да се върнат.

# 489
  • София
На 4м. е ял почти всички зеленчуци? На колко месеца го захранихте? Питам от любопитство. Синът ми е почти на 4м. и не е вкусил нищо друго освен кърма и АМ, когато дохранвах. Blush

По този повод да попитам, дали има майки, които са захранили на 6м. (навършени)? Големият син го захраних на 6м.+, но сега все по-често засичам инфо из нет-а, че захранват на 3-4м. newsm78

# 490
На 4 м. бебето е малко и за сметана и за спанак. То и за картоф е малко, ама..
Къде ги четеш тези неща, missence, почти нищо не съм чела за захранвнае преди 6 месец?

# 491
  • София
Къде ги четеш тези неща, missence, почти нищо не съм чела за захранвнае преди 6 месец?
В отчетните теми масово започват захранване на 3-4м. Аз от време на време чета темите, които са 1-2м. преди мен, за да сверявам часовника. Погледнах схемата за захранване на големия ми син. Записвах си дата, час, количество, реакция. Сега започвам да чета новостите и ако трябва да променям нещо в начина на захранване. Имам още 3м. за четене.

# 492
  • София
На навършени 4м захраних.
Не е малко детето, за мен си е идеално. Не виждам никакъв проблем, освен че съня му е по-дълбок откакто яде пюренца. Значи и на него му е идеално. До сега освен морков, всичко друго обожава и лакомо отваря уста и ми хваща ръката с лъжицата да я слага в устата си. 😁😊
Все пак всяка майка си преценява.
А защо да не му давам сметана, след като на пюрето пише, че е 4+ ?

# 493
  • София
the_valkyrie, да, не критикувам, просто питам. Ти си знаеш. Peace За мен е рано на 3-4м., макар че децата ми са едри на кг, ако това има значение.

Едно време захраних благодарение на съветите на една потребителка тук (Косе-Босе). Имах извадени схеми и на СЗО. Да видим сега какво пише по въпросите за захранването. Може да има някакви новости.

# 494
В отчетните теми масово започват захранване на 3-4м. Аз от време на време чета темите, които са 1-2м. преди мен, за да сверявам часовника. Погледнах схемата за захранване на големия ми син. Записвах си дата, час, количество, реакция. Сега започвам да чета новостите и ако трябва да променям нещо в начина на захранване. Имам още 3м. за четене.
А в отчетните теми може да прочетеш всичко  Rolling Eyes , аз реших, че като препоръка в някоя статия.
Надписите на пюретата по-скоро показват консистенцията, т.е. големината на парчетата вътре. Производителя не го е грижа за здравето на децата, а да продава.

Общи условия

Активация на акаунт