За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 769
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
"Играе температурата" имам предвид вторник сутринта беше с 38, наобяд падна на 36 и нещо, вечерта пак вдигна 37.5, през нощта пак без Т до сряда следобед, когато пак вдигна 37.5 до вечерта и на лягане легна без Т до четвъртък, вечерта пак 37.5 и от тогава до сега - петък вечер слава Богу не е вдигала повече. Пак бяхме на преглед днес, гърлото е чисто, само сополите я мъчат. По принцип й имам доверие на лекарката, но до сега не се е и случвало нещо по-сериозно, дано да не се случва де.

# 91
  • град-държава
Каква нормалната Т на бебе измерена ректално? 37,7 температура ли е?
Аксиларно е 36.7, но и тя много мърда и не знам доколко е коректно измерването.

# 92
Каква нормалната Т на бебе измерена ректално? 37,7 температура ли е?
Аксиларно е 36.7, но и тя много мърда и не знам доколко е коректно измерването.
При ректално измерване винаги се изважда 0.5 от измерения резултат.

# 93
Таткото се събуди с херпес на устата. трябва ли карантина за бебето, какви предпазни мерки да вземем и доколко е опасно за бебето - 6 месеца

# 94
Таткото се събуди с херпес на устата. трябва ли карантина за бебето, какви предпазни мерки да вземем и доколко е опасно за бебето - 6 месеца
На мен през 2 месеца ми излизат херпеси - не я целувам и не си пипам устата, спазвам нормална хигиена, това е, изцяло на кърма е все още. 95% от хората са носители на херпесния вирус сигурно (за лабиален херпес говоря).

# 95
  • София
Здравейте, да попитам... От време на време, както и преди малко бебчо повръща вода, а много рядко пие. Генерално си е добре, храни се, активен е. Случвало ли ви се е и до кокко е нормално това повръщане на водичка?

# 96
На мен през 2 месеца ми излизат херпеси - не я целувам и не си пипам устата, спазвам нормална хигиена, това е, изцяло на кърма е все още. 95% от хората са носители на херпесния вирус сигурно (за лабиален херпес говоря).

Купихме му едни лепенки прозрачни да си лепва там, хем са с лекарство, хем да не се пипа по невнимание, а пък и да пази от секрети да се разнасят. Освен това и маска му купихме, да си слага като е при бебето. По принцип мисля да спи в друга стая. Въпросът е може ли да се грижи за малчо, и трябва ли да го пращам в друго жилище, явно отговорът е: не, много се шашкаш за нищо Simple Smile

# 97
Здравейте, да попитам... От време на време, както и преди малко бебчо повръща вода, а много рядко пие. Генерално си е добре, храни се, активен е. Случвало ли ви се е и до кокко е нормално това повръщане на водичка?
Какво количество повръща и на колко е бебето? Може би не се оригва добре след пиене.
Аз също веднъж имах херпес, а кърмя активно и няма как да се изолирам. Просто не си пипах устата и не целувах детето, това е достатъчно. Това с лепенката е добра идея, ако се наложи ще си купя и аз Simple Smile!

# 98
  • София
Какво количество повръща и на колко е бебето? Може би не се оригва добре след пиене.
Аз също веднъж имах херпес, а кърмя активно и няма как да се изолирам. Просто не си пипах устата и не целувах детето, това е достатъчно. Това с лепенката е добра идея, ако се наложи ще си купя и аз Simple Smile!
На 3 месеца е, не знам каква количество, но ми се вижда доста. Намокри си горната дрешка и на леглото имаше доста. Не знам, рядко се случва.

# 99
Едва ли бебето повръща само вода, често повърнатото мляко е безцветно. Може да се опиташ да оригваш по-добре, ако водата те притеснява - спри я за известно време. Толкова малко бебе реално няма нужда от друго освен мляко, още повече през зимата.

# 100
Лигави ли се много? Може да повърне малко лиги, особено ако си пъха ръцете в устата, което най-вероятно прави. Не е необичайно малко бебе да връща малки количества. Ако е на фонтан и се случва редовно, тогава би ме притеснило. Иначе и моята щерка си връщаше от време на време малки количества.

# 101
  • София
Лигави ли се много? Може да повърне малко лиги, особено а
Ако си пъха ръцете в устата, което най-вероятно прави. Не е необичайно малко бебе да връща малки количества. Ако е на фонтан и се случва редовно, тогава би ме притеснило. Иначе и моята щерка си връщаше от време на време малки количества.
О, изяжда си ръцете, но все пак не се лигави много. Рядко се случва така да повърне вода. Просто се пеитесних да не е нещо друго. Но за момента не виждам нищо притеснително. Явно е нормално чат пат да връща водичка. И повърнтото беше като фонтан, но еднократно. Може би малки параноята ме обвзе. Simple Smile

Иначе сега му е някакъв ревлив период на мъника и доста си реве, иска само на ръце. Вече го слагам в кенгуруто щото 7 кг по цял ден да носиш, хич не е лесно, знаете. Опитвам се да го занимавам с играчки, песни,четене, но като че ли има инат в него и доста често не ги отразява, слагам на шезлонга и там малко поседи и пак рев ... Направо ме сбърква някой път:D Grinning Grinning особено като го взема да го приспивам, толкова гърчене и рев, сефте виждам. И не са колики, със сигурност- успокояяа се сам на ръце.
Да са живи и здрави, малките зверчета Simple Smile))))))))

# 102
И моето бебе имаше такъв период и напълно те разбирам. Заспиваше с рев ( понякога над час), по-цял ден го разнасях и все мрънкаше и беше недоволен. Ще мине, стискай зъби  Hug !

# 103
  • Варна
Това със сученето на юмруците и моя го прави когато е гладен. На 2 месеца е и понякога го оставям, защото не мога да му смогна на темпото Simple Smile

# 104
  • София
Смешковци, а как смешно стига до  ръцете си само - вдига ръце минава с тях през главата, ушите, бузите и хоп напипа устата. Grinning

Въоръжих се с търпение, няма как. Simple Smile Идва лелята да помага за разнообразяването на зверчето.
Ще се отгледа, всички деца ще се отгледат, къде сами, къде с наша помощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт