За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 912
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И моят явно е в този период. Забелязвам, че от седмица навира юмруците в устата и не мрънка както преди, а направо реве. Днес си говорихме с ММ, че е започнал да увеличава децибелите.

# 106
Бебето падна от леглото на земята - с плочки сме. Падна по гръб, докато си миех ръцете. Чувам рев и отидох, вдигнах го и то спря веднага да плаче. Няма цицина, не е замаяно, не е повръщало. Звъннах на 112 и ми казаха ако няма такива признаци няма смисъл да го водя на лекар.
Педиатърката разбира се, не си вдига телефона. В спешния център сигурно ще има 200 000 болни деца, и не ми се иска да го бутам до всички останали. Уф, защо всички такива неща все през празниците ще станат.
Случвало ли ви се е, да се притеснявам ли?

# 107
Успокой се. Нищо му няма на бебчо.  Peace Наблюдавай го да не би да е по-сънлив от обикновено, но и според мен нищо му няма. Моят син как е падал... ooooh! Веднъж едва не си разцепи главата на ръба на леглото.

Паданията тепърва започват, така че подготви се психически.

# 108
Успокой се. Нищо му няма на бебчо.  Peace Наблюдавай го да не би да е по-сънлив от обикновено, но и според мен нищо му няма. Моят син как е падал... ooooh! Веднъж едва не си разцепи главата на ръба на леглото.

Паданията тепърва започват, така че подготви се психически.
Дано, то беше 38 см разстоянието до земята /мерих го/, от такава височина е паднал.

# 109
да питам мойто бебче е на 3 месеца и повечето случай като го вдигам е се му пукат кокалите незнам много се притеснявам да не съм му счупила нещо има ли такава вероятност

# 110
Бебето падна от леглото на земята - с плочки сме. Падна по гръб, докато си миех ръцете. Чувам рев и отидох, вдигнах го и то спря веднага да плаче. Няма цицина, не е замаяно, не е повръщало. Звъннах на 112 и ми казаха ако няма такива признаци няма смисъл да го водя на лекар.
Педиатърката разбира се, не си вдига телефона. В спешния център сигурно ще има 200 000 болни деца, и не ми се иска да го бутам до всички останали. Уф, защо всички такива неща все през празниците ще станат.
Случвало ли ви се е, да се притеснявам ли?
Следа като няма нито един от описаните от теб симптоми, няма смисъл от спешното. Не очаквай да му направят скенер, ще те попитат за необичайно поведение, сънливост, повръщане, плач при натиск на определена зона ако се е натъртило нещо. Просто го наблюдавай.
Винаги ползвай кошарата или коша количката ако ще е без надзор. Спални, дивани, кошчета за кола и шезлонги (без колани) са места, от които бебетата редовно падат колкото и малки и неподвижни да изглеждат. Успокой се, всичко ще е наред Wink Весели празници!

# 111
  • София
да питам мойто бебче е на 3 месеца и повечето случай като го вдигам е се му пукат кокалите незнам много се притеснявам да не съм му счупила нещо има ли такава вероятност
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=955568.0

# 112
Честита Коледа, мами! Simple Smile
Момченцето ми е на годинка и 4 месеца и ми се иска да му разнообразявам закуските! Освен попара и филийки някакви други идеи? Попарата още му я правя с чай, мога ли вече да му я давам с прясно мляко? Благодаря  Peace

# 113
Честита Коледа, мами! Simple Smile
Момченцето ми е на годинка и 4 месеца и ми се иска да му разнообразявам закуските! Освен попара и филийки някакви други идеи? Попарата още му я правя с чай, мога ли вече да му я давам с прясно мляко? Благодаря  Peace
Солени/сладки мъфини, баничка с айрян, кисело мляко с овесени ядки и плод, рогче със сирене, кекс, макарони със сирене или с кашкавал или и двете, сварено яйце с краставичка, филийка масло и чай, топли сандвици с яйце и сирене или принцеси. Това се сещам са някои от нещата, които правих за закуска. За млякото, ако сте давали отделно (не като част от печиво, съставка) само мляко за пиене и е нямало проблеми, пробвайте. Аз лично чисто краве мляко за ядене/пиене и до сега не давам.  Peace

# 114
Здравейте,на 10/12/16 се роди и моя син/ в Лоднон/ и вече
На 16 дни имаме си колики,но още от болницата се беше подсекъл и ми дадоха судокрем.. Та беше доста червено мазахме по няколко пъти на ден,но всеки път и забелязах преди 3 дни че всякаш кожата му е изгорена/бели се, и гадни пъпки около и на пишлето.. Както и в устата.. Ходихме в болницзта и казаха гъбична инфекция и долу и в устата,изцяло на кърма сме.. Изписаха ни Дактарин за долу,едни капки за в устата и метаниуч за мазане вместо судокрема.. Някой да се е сблъсквал,мисля че доста го боли милия.. Ако има нещо бабино или нещо др ще се радвам да прочета.. А мисля утре и до джи пи то да ходим...

# 115
  • София
На 16 дни имаме си колики,но още от болницата се беше подсекъл и ми дадоха судокрем.. Та беше доста червено мазахме по няколко пъти на ден,но всеки път и забелязах преди 3 дни че всякаш кожата му е изгорена/бели се, и гадни пъпки около и на пишлето.. Както и в устата.. Ходихме в болницзта и казаха гъбична инфекция и долу и в устата,изцяло на кърма сме.. Изписаха ни Дактарин за долу,едни капки за в устата и метаниуч за мазане вместо судокрема.. Някой да се е сблъсквал,мисля че доста го боли милия.. Ако има нещо бабино или нещо др ще се радвам да прочета.. А мисля утре и до джи пи то да ходим...
Судокрема много изсушава кожата и не се препоръчва за ежедновно позлване, моят син също се белеше много и прекратих да го мажа с него. Взимам си Павловича мас(мажа всеки път като сменям памперса) и от три месеца няма подсичане, кожата е гладка и и изглежда прекрасно. Имаше едни пъппчици по гънките, но те бяха от неправилното подсушаване от моя страна. Кожата на детео трябва да е  изцяло суха преди да се маже с какъвто и да е било крем. А влажната среда е благоприятна за развитието на гъбички, знаеш.
И мисля, че  трябва да идете на дерматолог неотложно, джипито нищо няма да ви помогне.

# 116
  • София
Павловича мас или олио (аз ползвам това на Bioderma), за да омазни добре. Казали са ти вече, че преди това кожата и особено гънките трябва да са идеално сухи.

За зърна ползвам Purelan на Медела. Мажа зърното и не го почиствам преди кърмене. Така се "облива" устата на детето с гел и предпазва от гъбички. Така знам още от първото си дете. Същият се ползва и за суха, напукана или страдаща от обриви кожа при бебета.

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 23:17 от missence

# 117
Аз ползвам Лансинох за зърна и за силно подсечена бебешка кожа, ланолинът е перфектен.
Иначе и аз се отказах от судокрема за сметка на павловича мас за ежедневна употреба, именно заради изсушаването на кожата - с павловичата мас няма такъв проблем.

# 118
Судокрем помага при обикновено подсичане. За гъбички обаче - не. Необходимо е лечение с противогъбичен препарат. Спазвайте предписаното лечение, изпирайте и гладете хавлии и чаршафчета. Ако кърмите трябва и вие да се лекувате, защото иначе предавате заразата един на друг. Ако ползва шишета и биберон, купете нови и стерилизирайте след всяко използване. Гъбичките лесно се пренасят и бебето може да се заразява повторно ако лапне нещо, което не е стерилизирано. Бабешки лекове при гъбички и новородено въобще не са надеждни. Бързо оздравяване  Peace

# 119
Има ли майки, на които децата спят в сгъваеми кошари?
Нашата е на две нива и досега детето спеше на горното, обаче вече много се повдига, обръща, почва да пълзи и ме е страх да не успее да се набере на ръба и да падне. Затова и днес махнах горното ниво, сложих матрака на долното.
Е, да, ама сега пък има разстояние от около максимум 30 см от детето до пода и ме е страх да не му духа. На всичкото отгоре той постоянно се отвива, докато се върти насън, а със спален чувал не иска, понеже не може да си рита на спокойствие.
Та питанката ми е - някой имал ли е настинало дете, понеже е близо до пода? Мисля да купя втори матрак, за да повдигна нивото още. Но това след празниците, дотогава дали да не спи през деня на второ ниво /хем ще мога да свърша домакинска работа и да го оставя сам спокойно/, а вечер да му слагам горното ниво? Да не вземе да се събуди пък преди мен и да падне сутринта.
Уф, голям страх ме гони с това падане, че и с тези плочки на пода...
И втори въпрос - какво постилате на бебето да пълзи? Досега разгъвах дивана, или го слагах на нашето легло, получаваше се площ 2Х2, но сега ми се струва, ще е по-удобно на пода.

Общи условия

Активация на акаунт