За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 57 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Ох, и аз не помня почти нищо от големия ми син и ме беше срам да си призная! Сега съм по-спокойна!  Blush  Hug
Боже, хич не се притеснявай, аз все едно гледам за първи път дете! Сега чак започнах да си припомням някои моменти, а за други не се сещам изобщо.  Blush
То и аз много неща не помня, хем само 3 години им е разликата. А и има кой да питам, а то така лесничко  ( сестра ми има бебе, с 4 месеца по-голямо от моето).
Хапва ли си добре детето, Северина? Ако не е рядко акото, аз не виждам проблем.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 16:12 от Анонимен

# 151
  • София
Здравейте,мами ! Колко често трябва да ака бебе на 11 месеца ? Дъщеря ми  ако по 3-4 пъти на ден,доста гъсто. Мислите ли,че е проблем ?

С какво я храниш? Ако яде повечко плодове - нормално е. Кашите също прокарват.

На моите деца разликата им е 4 години, с малката в началото не излизах от тази тема, тотално бях забравила елементарни неща Simple Smile

# 152
Здравейте,мами ! Колко често трябва да ака бебе на 11 месеца ? Дъщеря ми  ако по 3-4 пъти на ден,доста гъсто. Мислите ли,че е проблем ?

С какво я храниш? Ако яде повечко плодове - нормално е. Кашите също прокарват.

На моите деца разликата им е 4 години, с малката в началото не излизах от тази тема, тотално бях забравила елементарни неща Simple Smile
На твърда храна е, само 2 пъти на ден яде АМ

# 153

Проблем не виждам, явно детето хапва добре. 11 месечно бебе предполагам е захранено вече, така че е естествено изхождането да става все по-гъсто.
Моята дъщеря ходеше 1 до 2 пъти дневно, около годинката вече доста гъсто, беше останало само едно кърмене след баня.
 Peace

# 154
Записвам се да ви следя.Ние чакаме нашето първо бебе април месец и с интерес ще ви чета.  bouquet

# 155
  • Варна
Дъщеря ми е на 11 месеца и девет дни и ака по 5-6 пъти на ден. И аз се бях замислила дали е нормално, но щом не е разтройство, нямало проблем. Просто ака по малко, но често. Кофти за нас, но за бебето не било проблем. Било даже хубаво - добра перисталтика...

# 156
На бебето пак му се възпали чурката. долу в основата е кърваво червено, а ми се струва и че има нещо като гнойно джобче.
някой може ли да опише как изглеждат гъбичките и как изглежда бактериалното възпаление?
засега слагам риванол, капвам няколко капки на мястото през 2 часа, не изглежда да има ефект. един ден го правя.
утре ще звъня на педиатърката, дано да вдигне. с тази грипна епидемия никак не ми се иска да го мъкна по лекари.
Тя навремето ми беше казала за някаква антибиотична паста, много известна, ама пустото забравих името. Дали не беше гентамицин?

# 157
  • София
Скрит текст:
На бебето пак му се възпали чурката. долу в основата е кърваво червено, а ми се струва и че има нещо като гнойно джобче.
някой може ли да опише как изглеждат гъбичките и как изглежда бактериалното възпаление?
засега слагам риванол, капвам няколко капки на мястото през 2 часа, не изглежда да има ефект. един ден го правя.
утре ще звъня на педиатърката, дано да вдигне. с тази грипна епидемия никак не ми се иска да го мъкна по лекари.
Тя навремето ми беше казала за някаква антибиотична паста, много известна, ама пустото забравих името. Дали не беше гентамицин?

Едно време мажех големия син с гентамицин при забелването на чурката, за да няма възпаление и зачервено.

# 158
Какво означава пак се възпали? Кога се е възпалявала пак, забелваш ли? Аз не забелвам, така ми казаха в болницата, така съм чела и аз. Голямото дете забелвах съвсем бавно и постепенно, защото бях под натиска на свекърва ми и мъжа ми. Иначе и него не бих пипала.

# 159
  • София
"долу в основата"... едва ли е от забелване. Най-вероятно са се подсекли тестисите.

prolet_inchen, направете консултация с лекар.

# 160
Не са се възпалили тестисите и не е от забелване. В едната сгъвка на чурката в основата се пада, просто там предполагам не достига кислород, и може да се е повъзпалило. По принцип съм 100% за лекар, въпросът е, че с грипната епидемия първо има километрични опашки от болни деца, а на мен не ми се иска да отидем за такова нещо здрави и да се върнем накачулили един куп неща. Ще пробвам педиатърката утре, дано да е на работа. Ако не освен ще търсим кожен лекар.

# 161
С крем за подсичане не се ли пооправя? Права си за болните и грипа, може да питаш и в аптеката за крем, че гнойно джобче звучи притеснително.

# 162
Нали имат и домашни посещения  newsm78 ,защо не и кажеш да дойде до вас?

# 163
С крем за подсичане не се ли пооправя? Права си за болните и грипа, може да питаш и в аптеката за крем, че гнойно джобче звучи притеснително.
Не съм пробвала с крем за подсичане. Там може ли да мажа? За дупето ползваме Джин Джира бебе и ни оправя, да чукна на дърво.

# 164
Мажи смело, смятам че кремът е удачен за всякакви зачервявания. Дано бързо да минава!

Общи условия

Активация на акаунт