За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 57 008
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
missence, и аз се изненадах като каза, че няма причина да не ходим, но ще видим на място. За пъпа - надявах се на подобен поговор, че все пак работи това с лепенето. Ние пак ще залепим, но сега ще изчакам да го види лекарят и тогава.
Да, по-добре е да го види. Иначе щипваш двата края на пъпчето, доближаваш ги така, че пъпчето да се затвори (като капаче) и лепиш. Ще се оправи. Някои слагат и метална пара, но аз не го смятам за хигиенично (най-малкото). И лепенката върши работа. Peace

# 181
Прясно мляко - след годинката.
Моето бебе май хич не се и обърна, той от малък се пъне да става ( все едно прави коремни преси). Ама нали е номер 2, не съм се вживяла.
Ваксина не бих сложила по това време. На голямото дете му биха месец март и се разболя на другия ден (явно е бил тръгнал, но нямаше симптоми). Няма да ви казвам какъв ужас преживях, с болно бебе, което не може да спи и да яде от сополи. 

# 182
  • София
Моят син започна да се обръща едва след 6тия месец.
До едно време ги сравнявах с кака му и полудявах. Педиатърката ми се накара, защото винаги започвах с думите "ама щерката на..."

# 183
Моето на 4 месеца се прекатури от корем по гръб, не беше обръщане, а залитане и прекатурване. Вече е на 6, а още не се обръща от гръб по корем, а уж това било по-лесното, само настрани се върти. Като цяло, не се кефи много на обръщането, прави го само защото не й се стои по корем и то не винаги успява, често забучва главата и започва да хленчи да я обърна по гръб. За сметка на това денонощно напъва да прави коремни преси, дори и когато й се спи и две не вижда, но още не може да сяда сама. Иначе е доста дълга за стандарта на възраста й, на 5.5 месеца беше 70 см, 7.100-200.
Всяко детенце е различно. Моя дружка скоро ми разправя, че нейната щерка изобщо не искала да седи, за сметка на това се придвижвала из цялата къща с търкаляне Joy
В нашата отчетна тема има дечица, които вече се изправят и вървят, хванати за опора, пълзят, седят стабилно от 5-месечни и т.н. Има и такива, които не си дават зор много, като моето Laughing Аз самата не съм се научила да пълзя изобщо, така че не съм с очакването, че ще прави всички двигателни активности по учебник.

# 184
prolet_inchen, благодаря ти. Малката на прегледа беше 65 см., което според педиатърката ни е с 2 см. над максимума за месеца.  newsm78

Дъщеря ми е на 4 м и 2 седмици. Обръща се вече от един месец. Сега е 8.300 и 69 см. Теглото не е от значение наистина. Моето прасенце даже сяда сама, ако е в полуседнало положение, после забива нос в краката си де. Мисълта ми е, че всяко бебе се развива с различни темпове от другите.

# 185
  • София
Бебето в последно време спи повече от нормалното (според мен) и леко взех да се притеснявам. Иначе е жизнен, смее се. Да се притеснявам ли или е период? Обаждах се на педи. Каза, че ако е жизнен, не би трябвало да се притеснявам. Другата седмица сме на консултация, а с тази епидемия не ми се ходи по болници сега. Дано и не се налага.

# 186
Колко повече спи?
Да не се изморява повече?

# 187
На колко месеца е бебето? Ако е минала жълтеницата, не се сещам друга причина за притесненеие.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 23:31 от Анонимен

# 188
Бебето в последно време спи повече от нормалното (според мен) и леко взех да се притеснявам. Иначе е жизнен, смее се. Да се притеснявам ли или е период? Обаждах се на педи. Каза, че ако е жизнен, не би трябвало да се притеснявам. Другата седмица сме на консултация, а с тази епидемия не ми се ходи по болници сега. Дано и не се налага.
мисля че е период на растеж.И моя син имаше такъв момент като бебе(сега е по-голямо бебе)

# 189
Сигурно е бум в растежа, дъщеря ми спи повече в такива периоди, радвам им се Laughing

# 190
  • Варна
Е, няма ли и за мен един такъв "бум"? Седем месеца вече ни бум, ни чудо...

# 191
после друг бум ще има като сега  с моя син спи час и половин на обяд и после заспива в 22 ч и в 8 сутринта изкукуригал  Crazy

# 192
И аз това си помислих. При бумове на моя син има регрес в спането ( то па едно спане) и повече реване.

# 193
  • София
Колко повече спи?
Да не се изморява повече?

На 2м. и 12д. сме.

10-12 часа на денонощие (горе-долу ги смятам) с будене за храна и игра. Будува около 2ч. средно м/у спането. Има едно спане от 5 часа с будене за храна. Преди сякаш будуваше повече или си въобразявам?! newsm78 Да не е, защото аз се понаспах 2 дена и така да ми се струва?! Laughing Blush

Чета в нет-а, че дете на 3м. можело да спи до 16 чАса на денонощие и било добре. Това вярно ли е? Съмнявам се.

# 194
10-12 часа сън за двумесечно бебе не са много, даже бих казала, че са малко. За мен няма правило, защото едното ми дете спеше по цял ден, с малки паузи между храненията, а сега това спи супер малко ( от 1 до 2 часа през деня).

Общи условия

Активация на акаунт