За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 57 023
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • София
10-12 часа сън за двумесечно бебе не са много, даже бих казала, че са малко. За мен няма правило, защото едното ми дете спеше по цял ден, с малки паузи между храненията, а сега това спи супер малко ( от 1 до 2 часа през деня).
Сега ще го наблюдавам. Няма нещо притеснително в поведението му, но сякаш спи повече или по-спокойно. Не мога да преценя.

# 196
Е, няма ли и за мен един такъв "бум"? Седем месеца вече ни бум, ни чудо...
И аз това си помислих. При бумове на моя син има регрес в спането ( то па едно спане) и повече реване.
Аз този бум го чаках 11 месеца, когато мина на едно спане за деня! Ей, то било гот бебето да спи повече от 30-40 минути  Flutter
Missence, може да си нагажда режима?

# 197
  • София
Скрит текст:
Е, няма ли и за мен един такъв "бум"? Седем месеца вече ни бум, ни чудо...
И аз това си помислих. При бумове на моя син има регрес в спането ( то па едно спане) и повече реване.
Аз този бум го чаках 11 месеца, когато мина на едно спане за деня! Ей, то било гот бебето да спи повече от 30-40 минути  Flutter
Може, може, аз тъкмо се "похвалих" и той тази нощ дремна само 3 часа. Явно през деня добре се беше наспал.

# 198
  • Варна
Знаеш ли от кога опитвам... Сутрин става към 07.00 - 07.30. В нааааай-добрия случай - осем. И максимум до 10.00 вече търка очите и й се спи невъобразимо много. Едвам изкарва до предиобедна закуска и заспива в движение. За 30-40 мин. Е как да я науча да спи веднъж, но два часа примерно? На 11 месеца и седмица сме грубо...

# 199
Същия е и моя син, на почти 10 месеца е. Само дето, ако не го дондуря, демек кърмя, няма заспиване туй дете. Ей го днес спа два пъти по 40 минути. Как е възможно, не знам..

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 20:39 от Анонимен

# 200
За двумесечно бебе 12 часа сън на денонощие даже ми се струва малко. Моето на тази възраст само спеше и ядеше. Може да отминават коликите....

# 201
Какво да ви кажа...винаги е заспивал трудно и спеше първо точно по 30 минути, а към 8-9 месец ги увеличи на 40. Все едно имаше будилник в дупето...аз приспивам около 40 мин и докато се освестя и се будеше. Като беше на около 3 месеца го люлях един час на шезлонга и така и не заспа! Щом притвореше очи - веднага се оцъкляше. В количката също не спеше, а се оглеждаше. Все едно нарочно се държеше буден  Shocked В крайна сметка като го пребори съня в количката и пак спеше по толкова - независимо дали количкатае в движение или не.
В редките случаи, когато е спал повече от обичайното го проверявах дали диша  Joy
И така лека полека му отказах съня (и той сам помогна) преди обяд и вече е по-добре. Спи по час и половина - два, което за мен е като печалба от тотото! Реално спи около 13 часа общо - не знам много ли е малко ли е, но това е положението..повече не ще  Crazy
Lady Stardust, възможно е, до преди 3 месеца беше така Simple Smile 40 мин към 10 часа и 40 минути към 17 часа...и заспиване в 22:30-23...кошмар

# 202
  • град-държава

В редките случаи, когато е спал повече от обичайното го проверявах дали диша  Joy
Lady Stardust, възможно е, до преди 3 месеца беше така Simple Smile 40 мин към 10 часа и 40 минути към 17 часа...и заспиване в 22:30-23...кошмар
Господи, това е моето дете  Shocked , понякога 40ми са 20. Само, че моето е и с бонус рев. В единственото тихо време, когато спи моята глава дрънчи. НЕ ИЗДЪРЖАМ вече 9м.
На моя приятелка детето спи по 3 часа през час и половина, всеки път ми се реве като се сетя.

# 203
А, буденето с рев не го коментирам...щот все още го има следобед Wink ама намалява силата на звука. И аз превъртах  Laughing
Има си още мрънкащи дни и ме изцежда, ама друго си е да спи повече време Wink
Освен да стиснеш зъби, не знам какво друго да ти кажа Wink

# 204
  • София
За двумесечно бебе 12 часа сън на денонощие даже ми се струва малко. Моето на тази възраст само спеше и ядеше. Може да отминават коликите....
Дано отминават тези колики, че бяха доста силни, ама пък зъбите ще ни започнат и така безкрай (поне първите години). Laughing

# 205
Буденето с рев е задължително. Само сутрин става с усмивка диването. Но поне вечер към 19 е заспал. Много интересно, че по празниците гостувахме на нашите и там спеше по 1,5-2 часа и сутрин и следобед. И нощем много по-рядко се събуждаше. Реших, че най-после се е кротнал, но уви - в нас си продължи по стария начин, а нощем е ужас. Първо реших, че е заради жегата у родителите ми и надух радиаторите - без ефект. Сега набедих матрака на леглото..

# 206
  • София
Като заспи в 19ч. към колко се събужда?

# 207
Така като ви чета стигам до извода, че всичко е въпрос на светоусещане. моето бебе заспива вечер в 00-01 часа след около един час люлеене и шъткане. буди се нощно време на 40 минути-един час-два часа. и иска да яде - ние сме на АМ, значи ставам. през деня спи два пъти по 40 минути евентуално. буди се винаги с рев. като капак постоянно е в движение, засяда в леглото и пада от спалнята, демек и за малко не мога да го оставя.
аз си мислех, че ми е лесно със съня...съвсем сериозно това Simple Smile

# 208
В 7-7:30. Но нощем се буди най-малко 4 пъти да суче.
Не знам за вас, но аз съм на ръба.

# 209
  • София
В 7-7:30. Но нощем се буди най-малко 4 пъти да суче.
Не знам за вас, но аз съм на ръба.
Суче и заспива веднага, така ли?
При нас има и такива нощи, но е много неприятно когато се разбуди. Суче и започва да се оглежда, да си бърбори, да го разнасяме и така по 1-2 чАса.

Общи условия

Активация на акаунт