За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 906
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ви! Не го боли май..

# 271
Здравейте,мамчета!Спешно се нуждая от вашата помощ.От четвъртък малкият ми син има температура-не много висока/до 38градуса/За зачервеното гърло педиатърката ни изписа Зефацет-на 24 часа по 3.5 мл. и вече почти не прави температура.Големият ни проблем е хремата.Секретите се стичат в гърлото и го задавят,задушават,едва диша.През 30 мин. слагам физиологичен р-р и се опитвам да почиствам нослето с помпа,но нищо не излиза,защото секретите са в гърлото.Изписаха ни Тобрадекс за хремата,но вече 3 дни ефекта от него е нулев.За отхрачване пие Биокс Тими-2.5мл. 3 пъти на ден.Имам инхалатор и се опитвам да го ползвам,но детето не стои мирно и не става нищо.Много моля,ако някоя мама има опит в такава ситуация,да помага.Положението е особено тежко нощем-дави се,не може да диша,плаче и много се мъчи.Три нощи изобщо не е спал.В неделя педиатърката не си вдига телефона,а в спешното веднага ще ни оставят в болница,така че вие сте единствената ми надежда.Моля-помагайте.Здрави дечица желая на всички!

# 272
Инхалации правя докато спи детето, първият сън е най-дълбок. Каква е помпата за нос, тази с прахосмукачката вади задни сополи. Сменете капките за нос, на колко е детето?

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 10:30 от Анонимен

# 273
Аз съм много доволна от капките за нос ГрипСтоп. За 2 дни и вече сополките са по гъсти и детенцето може да диша по добре. Аз и върху мен съм ги пробвала.
За отхрачване съм най доволна от Проспан и от Мукоплант.
Слагай детенцето да спи на висока възглавница за да не се стичат толкова много секретите в гърлото. Смученето на нещо също много помага. Лукче , биберон и др подобни.
Може и да затоплиш хубаво банята да стане хубава пара и нека диша от нея парата. Въпреки , че сте болни в хубаво да излизате навън дори за малко. Сополите спират когато сте навън. Често трябва да се проверява стаята. Това е за което аз се сещам и което ни е помогнало на нас.

# 274
  • София
Не прекалявай с промивките и отхрачващите - става по-зле, защото малките деца не могат да отхрачват и буквално го давиш. Промивки и инхалации макс по 3 пъти на ден, капките и сиропа бих ги спряла.

# 275
Благодаря за съветите момичета!Бебчо е на почти 7 месеца.Биберона често го изпуска,защото му пречи,но иначе в по-лек сън спи с него.И хем го търси,хем не може с него-направо е ужас.ГрипСтоп имам,но не смея просто така да слагам други капки,без консултация с педиатър,много е малък.Има логика в това да не прекаляваме с промивките,наистина се дави.Ще послушам съветите ви.Ако някой има да добави още нещо,ще съм благодарна!

# 276
Грипстоп капки имам предписани от педиатър за бебе, но изобщо не помагаха. На малки бебета изписват Виброцил и ако положението го налага купи - отпушват носа наистина. Иначе физиологичен разтвор, инхалации и сутрин и вечер почистване с помпата на прахосмукачката. Дано да минава бързо, знам какъв ужас е. Ако бебето се храни, значи положението не е толкова страшно!

# 277
Наистина ГрипСтоп не му помогнаха предния път.Храни се,апетит не губи.Носът не е запушен,а секретите текат в гърлото и го задавят.Не може да ги отхрачи.Дано наистина се оправи по-бързо.Хубав ден на всички мамчета и бебчета!

# 278
Здравейте,мамчета!Спешно се нуждая от вашата помощ.От четвъртък малкият ми син има температура-не много висока/до 38градуса/За зачервеното гърло педиатърката ни изписа Зефацет-на 24 часа по 3.5 мл. и вече почти не прави температура.Големият ни проблем е хремата.Секретите се стичат в гърлото и го задавят,задушават,едва диша.През 30 мин. слагам физиологичен р-р и се опитвам да почиствам нослето с помпа,но нищо не излиза,защото секретите са в гърлото.Изписаха ни Тобрадекс за хремата,но вече 3 дни ефекта от него е нулев.За отхрачване пие Биокс Тими-2.5мл. 3 пъти на ден.Имам инхалатор и се опитвам да го ползвам,но детето не стои мирно и не става нищо.Много моля,ако някоя мама има опит в такава ситуация,да помага.Положението е особено тежко нощем-дави се,не може да диша,плаче и много се мъчи.Три нощи изобщо не е спал.В неделя педиатърката не си вдига телефона,а в спешното веднага ще ни оставят в болница,така че вие сте единствената ми надежда.Моля-помагайте.Здрави дечица желая на всички!
Не разбрах на колко е бебето, но поне до годинката сиропи за отхрачване не би трябвало да се изписват. Този вид сиропи втечняват секретите. Т.е. хремата на бебето изкуствено се усилва и директно се излива в гърлото. От там давене и т.н. екстри. Задължително се свържете с лекар и коментирайте това. Отделно купете добър аспиратор за нос, не прекалявайте с промивките, надигнете матрака откъм главичката на детето. Бързо оздравяване!

# 279
Здравейте,
бебчо е на 20 дни, момченце. Нормално ли е още да не си държи крачетата в поза "жабка"? Обикновено са му събрани и дори си ги кръстосва долу при глезените.

# 280
  • София
Здравейте,
бебчо е на 20 дни, момченце. Нормално ли е още да не си държи крачетата в поза "жабка"? Обикновено са му събрани и дори си ги кръстосва долу при глезените.

Нормално е, поне до 3-ия месец вси така ще прави

# 281
Благодаря много!!! Дори в слинг ни е много рудно да го сложим - трябва зорлем да го разкрачим.

# 282
Благодаря много!!! Дори в слинг ни е много рудно да го сложим - трябва зорлем да го разкрачим.
Не е нужно да го разкрачвате, за да го слагате в слинг, достатъчно е да осигурите позиция жабка - коленца по-високо от дупето. Вижте тук: https://wrapyourbaby.com/newborn-wrapping/

# 283
  • София
Здравейте,
Вчера бяхме на задължителен прегред при ортопед, че се забавихме малко покрай празниците, и питах специално за тази поза. Каза, че няма никакъв проблем.

# 284
Благодаря Ви сърдечно!

Общи условия

Активация на акаунт