За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 919
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Ами логиката на запичането е че на всеки човек му е различна микрофлората и пробиотика му действа по различен начин. Аз съм оправяла течно ако с Биогая, пробиотиците се предписват против диария - демек запичат до някаква степен.

Моята педиатърка казва, че пробиотиците нормализират - ако си запечен ще те разхлабят, ако си разхлабен ще те стегнат. Grinning

# 466
  • Варна
Давай Еспумизан Комфорт, не обикновен.

# 467
  • Бургас
Ами логиката на запичането е че на всеки човек му е различна микрофлората и пробиотика му действа по различен начин. Аз съм оправяла течно ако с Биогая, пробиотиците се предписват против диария - демек запичат до някаква степен.

Моята педиатърка казва, че пробиотиците нормализират - ако си запечен ще те разхлабят, ако си разхлабен ще те стегнат. Grinning
Точно това щях да кажа. Пробиотиците балансират чревната флора. Био Гайа и аз давах, не е имал проблем с изхожданията дори след захранването.

# 468
Благодаря ви още веднъж  Hug
Дадох дуфалак, да видим какво ще се случи.
Кали, гледах му състава на Комфорт-а  -освен по-високо съдържание симетикон в единица обем, друга разлика няма  newsm78

# 469
  • ту тук, ту там
И аз знам, че Комфорт е просто по-концентриран. Кали, каква е разликата?

# 470

Точно това щях да кажа. Пробиотиците балансират чревната флора. Био Гайа и аз давах, не е имал проблем с изхожданията дори след захранването.
И аз съм давала Биогая, детето акаше по 6-7 пъти на ден. Но с другия ми син беше съвсем различно - след приема на пробиотика започна да не ака всеки ден, без да се запича и го спрях. Индивидуално е. Отделен е въпроса, че само в БГ изписват да се дава веднага след раждането  Rolling Eyes.

# 471
При моето дете пробиотиците винаги водеха до разстройство. Shocked Дори само от адаптирано мляко с пробиотици се получи проблем. Смених млякото с обикновено и нещата се оправиха.

# 472
  • Бургас

И аз съм давала Биогая, детето акаше по 6-7 пъти на ден. Но с другия ми син беше съвсем различно - след приема на пробиотика започна да не ака всеки ден, без да се запича и го спрях. Индивидуално е. Отделен е въпроса, че само в БГ изписват да се дава веднага след раждането  Rolling Eyes.

На моят син не са изписвали Био Гайа. Аз започнах да го давам след като започнаха коликите - някъде към средата на втория месец. Нямам впечатления, че се изписва масово веднага след раждането.

# 473
  • София
БиоГая изобщо не ни помогна на нас. Запечен си беше докато не смених пробиотика и нямаме проблеми вече. Смени БиоГая-та. Явно не му действа.

# 474
Искам да попитам каква беше процедурата при записване на детска кухня. Възрастта май беше 1 навършена година. Документи някакви подаваха ли се?
Забравила съм как беше с първото дете.

# 475
  • ту тук, ту там
БиоГая изобщо не ни помогна на нас. Запечен си беше докато не смених пробиотика и нямаме проблеми вече. Смени БиоГая-та. Явно не му действа.
Същото!

От няколко дни нощем моето бебе е с газове, които му пречат да спи спокойно. Не искам да давам Еспумизан точно поради причините, споменати в горната дискусия. Той приема и Гастротус, където също има симетикон, така че със сигурност не е добра идея да добавям още. И се чудя какво да правя, че вече седмица сигурно не сме спали нормално.

# 476
  • София
Същото!

От няколко дни нощем моето бебе е с газове, които му пречат да спи спокойно. Не искам да давам Еспумизан точно поради причините, споменати в горната дискусия. Той приема и Гастротус, където също има симетикон, така че със сигурност не е добра идея да добавям още. И се чудя какво да правя, че вече седмица сигурно не сме спали нормално.
Защо не пробваш ГАЗ БИМБИ капки. Чувала съм много добри отзиви за тях. И тук (някъде из отчетните теми) мами ги хвалиха.

# 477
  • ту тук, ту там
Не съм ги чувала, сега ще потърся да прочета! Благодаря ти!

# 478
  • Варна
И аз знам, че Комфорт е просто по-концентриран. Кали, каква е разликата?
Не знам, но е факт, че когато моето дете се запече от Еспумизан, педиатърката каза да го сменя обикновения с Комфорт и се оправи за два дни. Аз разсъждавам така: Понеже Комфорта е по-концентриран, се дава по-малко като количество. Вероятно запека е следствие не на основната съставка, или поне не само на нея, та заради по-малкото количество се избягва този ефект. Ама това са си някакви мои разсъждения и въобще не претендирам за достоверност. Просто е факт, че проработи.
През цялото време давах и БиоГая. И с обикновения, и после с Комфорта. На нас разните му там Колийфи и други подобни грам не ни действаха. Само Еспумизана ни спаси...

# 479
  • София
Искам да попитам каква беше процедурата при записване на детска кухня. Възрастта май беше 1 навършена година. Документи някакви подаваха ли се?
Забравила съм как беше с първото дете.

За частна нищо не ти трябва - просто поръчваш и плащаш. Има доста частни кухни - поне за 5-6 се сещам, имат и доставка до дома (или до пункт). Аз съм пробвала почти всички, доста вземахме, но нещо вече не съм доволна. Има и био кухни на страшни цени.

За държавна - трябва молба от пункта, копие на акта за раждане, бележка от ЛЛ, че детето няма алергии, 30 бурканчета от 180 мл и 60 капачки за тях. И чакаш да ти издадат карта, с която после си купуваш купони. Системата е доста тромава, но храната е добра.

И в двата случая кухнята е от 10 месечна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт