За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 850
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте! Искам да обсъдя с вас, мами, следната ситуация и да преценя да ли имам основание за притеснение.
Детето ми от около седмица отказва да се храни пълноценно и качествено.Денят може да изкара на мляко, вода и нездравословни храни като бисквити и солети.Но почти целодневно търси да се подкрепи с шоколад или какао. Иначе е здраво, жизнено, енергично, контактно, говори. На 3 год. е.
Да търся ли контакт с педиатъра?

Моята племенница е същата и то не отскоро. Вече ходи на детска градина, но и там е същото положение.
Шоколада и какаото по принцип енергизират и  може би затова не хапва друго. Млякото е ок.

Моите никога не отказват шоколад (не зависимо в какъв вид). След "шоколада" рядко ядат нещо друго.

Здравейте, бебка е на 7м и половина и гледам че се опитва да се набере и да се изправи на крачета.
Моята на тази възраст стоеше (доста стабилно) изправена в леглото. Проходи късно. Нямаше проблем с краката.
Моят е на 4, храни се само в детската, вкъщи яде хляб и плодове и понякога чисто месо (не манджа). Много рядко се съгласява на кроасан, шоколад и сладко не поглежда.
Такъв е от бебе, давала съм сиропи - няма ефект. Сега го лъжем с кисело мляко, само и само да не стои съвсем гладен
Благодаря ви, че споделихте. Сега съм малко по-спокойна, че не сме единствени в това отношение.Сещам се, че може би липсват честите и продължителни разходки,игри навън, или е някакъв преход към пролетта.

# 616
  • ту тук, ту там
То всяко дете, ако има пред себе си бисквити, солети и шоколад ще отказва да яде друго. Изобщо не бих купувала нищо от горните храни, докато не започне да се храни нормално.
Абсолютно!  Peace

# 617
Отиваме днес на бебешка консултация. Сами сме в кабинета, нямаше чакащи деца, обаче виждам, че има към 6 мръсни лъжици в мивката. Аз си мислех, че бебешките консултации се провеждат първи за деня, да няма вируси и други деца, ама явно ние сме били последни. Има ли опасност да лепнем нещо сега, или се втелявам излишно? Аз му нося винаги пеленка да му постилам и също си му изтрих лицето и телцето като се прибрахме, а ръцете измих.
Уф, то не че има подходящ момент да се разболее, ама сега хептен не е подходящ.

# 618
  • Бургас
То всяко дете, ако има пред себе си бисквити, солети и шоколад ще отказва да яде друго. Изобщо не бих купувала нищо от горните храни, докато не започне да се храни нормално.
Абсолютно!  Peace

Не е точно така, не се заричайте, не се знае какво ще ви дойде до главата.
Имат периоди децата, трябва да сме търпеливи и да изчакаме да отминат. Трудно и изнервящо е за родителите, но няма повод за притеснение.

# 619
  • София
Абсолютно!  Peace

Не е точно така, не се заричайте, не се знае какво ще ви дойде до главата.
Имат периоди децата, трябва да сме търпеливи и да изчакаме да отминат. Трудно и изнервящо е за родителите, но няма повод за притеснение.

Подкрепям! Аз съм съгласна да яде и шоколад, и бисквити, и каквото и да е друго само и само да хапне нещо. Но при нас не работи, за съжаление.

А за оправданията защо няма да яде мога да напиша цяла книга!

# 620
  • ту тук, ту там
Ами казваме, че за да отмине този период, не трябва да се позволяват сладки неща. Иначе той няма да отмине.  Peace

# 621
  • София
Има ли опасност да лепнем нещо сега, или се втелявам излишно? Аз му нося винаги пеленка да му постилам и също си му изтрих лицето и телцето като се прибрахме, а ръцете измих.
Уф, то не че има подходящ момент да се разболее, ама сега хептен не е подходящ.
Според мен се притесняваш излишно.

# 622
Написах горното, точно защото съм минавала и продължавам да минавам през много такива периоди с моя син. Шоколад ще види през крив макарон, ако не иска да яде поне банани, хляб, мляко и още 2-3 неща, които обича.
Деси, аз останах с впечатление, че твоя син по принцип е труден с храненето, а тук случая е друг. От многото седене вкъщи, освен всичко друго го хваща и лиготията моето дете и съвсем е откачал на тема хранене. Тогава предлагам крем супи, краставици, банани, ябълки, кисело мляко, домашен кекс, кюфтета, принцеси или там каквото е възможно да поиска да похапне. Бисквитите с мляко задължително, солети ок, но сладко абсурд, нито ще го нахрани, нито ще го засити. Най-много да пощурее и да продължи с гладната стачка.
Пролет, няма да хване нищо бебето. То ако толкова лесно се пипваха вируси, ехее..

# 623
  • София
Да, моят син по принцип е отврат на тема хранене Sad. Тя и малката върви по неговите стъпки.

Сега се сещам, че могат да почнат да чупят такива стойки и заради детския пубертет, той е баш към 3 години. Тук просто трябва да ги пречупите, няма друг избор.

# 624
Момичета, дайте идеи за следобедна закуска на почти 9-месечната ми дъщеря. Малкото говедо нещо започна да не иска да яде следобед. Давам различни каши, прибавям плодоме или пюре, понякога правя сухар, плодово пюре и извара или сирене. Но вече нищо от това не иска.

# 625
  • Бургас
Момичета, дайте идеи за следобедна закуска на почти 9-месечната ми дъщеря. Малкото говедо нещо започна да не иска да яде следобед. Давам различни каши, прибавям плодоме или пюре, понякога правя сухар, плодово пюре и извара или сирене. Но вече нищо от това не иска.

Овесени ядки с плод, грис/нишесте с АМ и плодове. И друго се сещам, ама май ви е рано.

# 626

Овесени ядки с плод, грис/нишесте с АМ и плодове. И друго се сещам, ама май ви е рано.

Таня, благодаря, ще пробвам овесените ядки, защото нишесте не иска. Там е проблемът, че сме малки за онези неща, които имам като идея. Grinning

# 627
Марджи, като не иска закуска не давай. Детето е малко и реално няма нужда от нея. Изчакай известно време и предложи пак.

# 628
Марджи, като не иска закуска не давай. Детето е малко и реално няма нужда от нея. Изчакай известно време и предложи пак.

Хехехе, как уцели, точно това правя. Аз си мисля, че е от болката в зъбките, защото веднъж реших да направя малко адаптирано мляко за закуска, половината от това, което пие тя. Изцока го като стой, та гледай.
Хич не й се връзвам на дунда, като не ще, не давам. Но идеи събирам! Laughing Laughing Laughing

# 629
Пробвай да даваш само плод - настъргана ябълка или там каквото си въвела.

Общи условия

Активация на акаунт