За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 53

• 56 842
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Пробвай да даваш само плод - настъргана ябълка или там каквото си въвела.

ОК, ще пробвам с ябълка и банан

# 631
Момичета, вашите бебета имали ли са периоди, в които са си променяли навиците за спане и хранене? Моето бебе от седмица се буди много често нощем и яде много през нощта. Преди си имаше режим, който тя сама си беше създала - спи около 5 часа, яде, спи около 3 часа, пак яде и пак заспива. Сега изведнъж тотално се объркаха нещата и не мога да преброя колко пъти през нощта я кърмя. Дали е някаква криза на растежа? Тя е на 4 месеца.

# 632
Не е криза, а е бум в растежа на мозъка, случва се около 4-тия месец. Дъщеря ми спеше по цяла нощ от 1.5 месечна възраст, когато на 4 месеца започна да се буди непрекъснато и си върна нощното хранене. Период е, ще мине и ще дойде друг. Вече е на 7.5 месеца моята, отказа нощното хранене в 5-тия месец пак, но продължава да се буди нощем за биберон.

# 633
  • София
Момичета, вашите бебета имали ли са периоди, в които са си променяли навиците за спане и хранене? Моето бебе от седмица се буди много често нощем и яде много през нощта. Преди си имаше режим, който тя сама си беше създала - спи около 5 часа, яде, спи около 3 часа, пак яде и пак заспива. Сега изведнъж тотално се объркаха нещата и не мога да преброя колко пъти през нощта я кърмя. Дали е някаква криза на растежа? Тя е на 4 месеца.
Същата работа е и при нас. Отдавам го на скок в растежа.

# 634
Явно е често срещано около тази възраст. На мен не ми пречеше събуждането по 2 пъти и кърменето, както си беше стария ни режим. Съвсем бях свикнала с него. Сега, обаче, ми е много трудно и не мога изобщо да се наспя. Дано да отмине бързо този период.

# 635
  • София
Явно е често срещано около тази възраст. На мен не ми пречеше събуждането по 2 пъти и кърменето, както си беше стария ни режим. Съвсем бях свикнала с него. Сега, обаче, ми е много трудно и не мога изобщо да се наспя. Дано да отмине бързо този период.
Аз съм така. Буквално съм изтощена от смяната на режима.

# 636
  • София
Момичета, дайте идеи за следобедна закуска на почти 9-месечната ми дъщеря. Малкото говедо нещо започна да не иска да яде следобед. Давам различни каши, прибавям плодоме или пюре, понякога правя сухар, плодово пюре и извара или сирене. Но вече нищо от това не иска.

Опитай с детски кускус или макарони. Вариш и добавяш някакъв плод на пара или настърган суров. С банан се получава много вкусно.

# 637
Аз съм така. Буквално съм изтощена от смяната на режима.
Ще отмине, ние като станахме малко по-активни намалихме храненията. Ама пак им се случва на бебетата да се будят, я от зъби, я искат да играят в 4 през нощта... Та такива мити работи:)

# 638
Момичета, дайте идеи за следобедна закуска на почти 9-месечната ми дъщеря. Малкото говедо нещо започна да не иска да яде следобед. Давам различни каши, прибавям плодоме или пюре, понякога правя сухар, плодово пюре и извара или сирене. Но вече нищо от това не иска.

Опитай с детски кускус или макарони. Вариш и добавяш някакъв плод на пара или настърган суров. С банан се получава много вкусно.

Деси, благодаря ти за съвета! Тази идея я пазех за закуска, защото момата не ще попара и засега си пие млякото. Но може и за следобедна закуска да дам някакво макаронено изделие, както казваш ти.  Hug

# 639
  • София

Деси, благодаря ти за съвета! Тази идея я пазех за закуска, защото момата не ще попара и засега си пие млякото. Но може и за следобедна закуска да дам някакво макаронено изделие, както казваш ти.  Hug

Моят никога не е ял попара Simple Smile. За закуска стабилно пиеше мляко, а като стана мъничко по-голям от твоята, започнах да му правя сандвичи: разбърквах 1 яйце с малко сиренце, намазвах върху филия хляб и леко запичах (или само със сиренце, без яйце). С кашкавал също е вкусно, но още ви е рано.
Печена тиква или ябълка с малко кисело мляко или каша също се харесва от децата.
Малко по-натам може да правиш нещо като бисквитена торта - с детски бисквити, каша (аз не съм привърженик на нишестето за толкова малки деца) и малко плод.

# 640
Здравейте мами  bouquet
Записах час за дерматолог, но е чак другия петък, а пък съм притеснена. Малката има в слабините нещо като обрив, не знам точно как да го нарека- безцветно е, явно не я боли или сърби, защото не е нервна и ми дава да ги пипам, и не изглежда възпалено. Прилича на малки твърди люспички или корички, нещо като крусти, но не се лющят и са по дебели и твърди. Аз даже не ги и бях видяла, усетих ги с пръст, защото кожата там е станала релефна и като че ли по- груба. Някой имал ли е подобен проблем и  какво може да е това? Благодаря предварително  bouquet  

# 641
Поръчах на мъжа ми да купи памперси на Либеро, той донесе това http://www.minimod.bg/9504/libero-5-%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-10- … D1%80%D0%BE%D1%8F
Това са памперс гащи, нали така? За какво се ползват? Могат ли да ни влязат в употреба, при все, че сме на 8 месеца?

# 642
Поръчах на мъжа ми да купи памперси на Либеро, той донесе това http://www.minimod.bg/9504/libero-5-%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-10- … D1%80%D0%BE%D1%8F
Това са памперс гащи, нали така? За какво се ползват? Могат ли да ни влязат в употреба, при все, че сме на 8 месеца?

Аз с първото дете съм ползвала памперс гащи на плажовете и басейните. Те се обуват като гащи, не се залепват с лепенки като другите пелени.
А що се отнася до това дали ще станат зависи колко кг е детенцето. Ако е 10 кг и над тях ще ви свършат работа. Grinning

# 643
Абе те килограмите пасват, ама сега чета, че тези гащи се използват при деца, които са на път да откажат памперса и съответно поемат по-малко от нормален памперс. Пък на нас идеята ни беше точно обратната - понеже бяхме на Молфикс и те пускат, сутрините се събуждаме няма да ви кажа как, та ни препоръчаха Либеро, че имали ластиче и отгоре на гърба, та са по-сигурни.
Еми ще ги подаряваме явно.

# 644
  • София
Аз съм ги използвала с големия син малко преди да откаже парперсите. Много са удобни, защото детето свиква да ги обува като гащи, а после се късат отстрани и се свалят лесно.

Общи условия

Активация на акаунт