Как да постъпя?

• 14 793
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
Мислила ли си за студентска бригада? Или за работа в чужбина по време на ваканциите. Може да отложиш само един семетър, за да събереш някаква сума, не е чак таква драма.  Много мои колеги така си помагаха, оставаха им пари и за "зимния период". Ваканциите по морето също може да е вариант. Тежко е и нямаш никакво време за почивка, но се избутва.

# 16
  • Sofia
Потрай още малко. От трети курс имаш право да работиш като сестра. Ако вземеш половинка длъжност можеш да работиш само на нощни и съботно-неделни дежурства. Ако се споразумееш можеш и цяла длъжност така да работиш.  Не е кой знае каква заплата, но пък работа има за сестри - с лопата да я ринеш. И все пак си е сигурен и стабилен доход, макар и не много голям. А пък и ще научиш полезни неща. Че е срамота доктор да не може да постави инжекция, а такива има много за съжаление. Ако искаш пиши ми на лични, аз работя в болница и при нас винаги има места за сестри.
А до тогава можеш да работиш като санитар. Там е още по-малка заплатата, но все пак е заплата. Хубавото е, че това е работа само нощем и събота-неделя. Аз съм лекар и ми  е ясно, че ако учиш като хората нямаш време да работиш през деня в делничните дни.

# 17
Благодаря ви много !

# 18
Защо не върви ресторанта? Можеш да се опиташ да го разработиш.....

# 19
Защото времената станаха такива явно..не знам. Не бих искал да се занимавам в тази сфера, а и уча медицина-нещото с което искам да се занимавам.

# 20
доколкото разбирам си притисната от финансови проблеми. Медицина ще изучиш след 5 години и докато направиш кариера санитарка и сервитьорка ли предпочиташ да бъдеш или да имаш нормално препитание?

# 21
Идеята за бригада е много добра! Ако избутате до края на този курс и лятото заминеш... някои мои познати така направиха. Лятото бригада и после със събраните пари им беше по-спокойно през учебната година. Честито за платения стаж! Виждам, че си упорито момиче и имаш желание да се справиш, значи ще се справиш при всички положения! Hug

# 22
  • Варна
Ако решиш да се възползваш от офертата за някои учебници, пиши ми.

# 23
  • Mediterraneo
доколкото разбирам си притисната от финансови проблеми. Медицина ще изучиш след 5 години и докато направиш кариера санитарка и сервитьорка ли предпочиташ да бъдеш или да имаш нормално препитание?

А защо да хвърля усилия, време и нерви в разработването на нещо, което няма да й е от полза? Нормално препитание от заведение, което тепърва ще се разработва, няма да получи скоро.

# 24
Студентските кредити с държавна подкрепа са добър вариант.  Изплащането им започва след приключване на следването (от първата дата на държ. изпит),  лихвата е доста по-ниска от тази по обикновен потребителски кредит - еднаква е във всички банки, които ого предлагат.Има информация на сайта на МОН www.mon.bg

# 25
Както казах медицината е целта ми. Бригадите започват рано, а на мен сесията ми е до 7 юли. Има вариант, в който ако не мога да взема изпит лятото (надявам се да не се налага да се сблъсквам) да остане за септември, което пак е нещо непредвидено и не мога да рискувам да влача изпит точно заради това. Иначе ако имам нужда от учебници ще пиша, отново ви благодаря. Дано намеря решение и да се справя, важното е да не се отказвам, нали?  Rolling Eyes

# 26
Както казах медицината е целта ми. Бригадите започват рано, а на мен сесията ми е до 7 юли. Има вариант, в който ако не мога да взема изпит лятото (надявам се да не се налага да се сблъсквам) да остане за септември, което пак е нещо непредвидено и не мога да рискувам да влача изпит точно заради това. Иначе ако имам нужда от учебници ще пиша, отново ви благодаря. Дано намеря решение и да се справя, важното е да не се отказвам, нали?  Rolling Eyes

Като бях студентка ме спряха същите причини, за да отида на бригада и сега много съжалявам. Един пропуснат семестър не е кой знае каква трагедия, от сегашната ми гледна точка. Другият вариант е да говориш с професорите да те изпита по-рано. При нас изпитите бяха устни и се съгласяваха. Разбирам, че не искаш да влачиш изпити, но е по-добрият вариант, отколкото да търсиш друга специалност. Помисли, можеш да потърсиш и колеги минали по този път, да ти дадат съвет. И горе главата  Hug

# 27
Бих искала да си мое дете. Не се отказвай от медицината. Нямате ли някой имот за продаване. Мисля че ако учиш медицина не можеш да работиш. Опитай със заем от банка.

# 28
  • САЩ
Не разбирам защо в Б-я се очаква родителите да поемат всички разноски по обучението на "детето". Живея в чужбина  и тук всички студенти работят. Аз работя пет дни в седмицата и два съм на лекции по цял ден, нямам почивен ден от години(освен ваканциите и отпуска). Намери си вечерни смени в някой магазин или заведение. С медицина ще ти е по-трудно, но не е невъзможно. Не си сама в тази битка, това е най-сериозния проблем на студенти по цял свят. Успех!
Вместо бригада може да отидеш да работиш на морето лятото.

# 29
  • out of space
Не разбирам защо в Б-я се очаква родителите да поемат всички разноски по обучението на "детето". Живея в чужбина  и тук всички студенти работят. Аз работя пет дни в седмицата и два съм на лекции по цял ден, нямам почивен ден от години(освен ваканциите и отпуска). Намери си вечерни смени в някой магазин или заведение. С медицина ще ти е по-трудно, но не е невъзможно. Не си сама в тази битка, това е най-сериозния проблем на студенти по цял свят. Успех!
Вместо бригада може да отидеш да работиш на морето лятото.

Медицината не е като другите специалности, странно че поставяте студентите под общ знаменател.

Авторката каза, че сесията й е до 7 юли, какво море? Дори да замине за август и септември, най-доброто възможно е да изкара 1000 лв. като неминуемо ще е похарчила половината по режийни.

Общи условия

Активация на акаунт