Любители на Котки - Тема 110

• 45 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Ох, Хамстер, умрях от смях като си го представих  Joy

Бела не драска, така че ще си го спестя за сега рязането на ноктите.

А и за космите да се обадя. Шошлека е късокосмест. Е няма такова набиване на косъмчета навсякъде, по всякакви повърхности... И само да го погалиш и си целия в космарляк. Бела спи в прането и на холната маса, в гардероба... Всичко е в косми. Изобщо не ми дреме.

Май данък не съм плащала в тази тема, та един дядо Шошо, селфихме се вчера  Mr. Green

# 91
Колко си права, ние сме жив пример.
Не съжалявам, че взехме Топче дори за миг, даже понякога се чудя, ако не го бяхме взели ние къде ли щеше да е сега и с неговите проблеми...........

Мишелин, така е, космите са буквално навсякъде.
Ако наистина желаеш да си вземеш животинче и искаш да е породисто се обърни към лицензиран развъдник.
Аз бих те посъветвала да спасите някоя добра душичка. Peace

Алечка, откога искам да го видя този Шошо, душичка. Hug

# 92
Ивекс  Hug Дядко ми е той вече. Беше започнала да му пада козината, та най-накаря се наложих да сменим храната. Пораства му нова, само по опашката има малко още да избие. И позаслабна, ама пък той си имаше нужда...  Иначе промени в характера няма, още ги върти наще на дясната си лапа  Laughing

За Топи и аз съм си мислела, че е огромен късмет да попадне точно на вас  Heart Eyes Защото, за съжаление, не всички хора биха полагали толкова грижи...

# 93
Мишелин, няма значение породата. Аз си взех едната котка на 2 месеца и половина, тя е улична превъзхода, но я взех от човек, не от улицата. Все пак реших да проверя лоша ли е, взех я, тя само ми се покатери на главата, буквално, без да ме драска. С един благ поглед. Тогава реших, че това си е моето коте. Не е красавица, не е пухкава, но пък е голяма лигла и трябва да е много гладна, че да не дава да я галя. И то само се дърпа, без нищо друго да прави. Все още е такава, на 6 години е.
А най-малката беше много гальовна, после мина през период на хапане и игра в момента, когато я докоснеш. Сега пак дава да се пипа, но като лежи  hahaha

А иначе един дребосък бяха изхвърлили до нас лятото, току що прогледнал и проходил. Още тогава ми се галеше, като свикна с мен. Дадохме го на едно момиче, тя ми казва, че и сега е същия лигльо, а е вече на 7 месеца, мъжкар.

До късмет е всичко  Peace. Аз никога не съм имала породиста котка, все са ми прибрани я от улицата, я от животинския пазар някой като подарява.

# 94

За Топи и аз съм си мислела, че е огромен късмет да попадне точно на вас  Heart Eyes Защото, за съжаление, не всички хора биха полагали толкова грижи...
Благодаря. Hug

И да сменя темата с моя лигльо. Пак отказва да се храни, направо ме побърква, ходи чопли из купичките и това е. Не е да не хапва нищо, но не е и както преди.

Мишелин, разпокъсано ти отговарям, извинявай, но половината дупе на котката е върху лаптопа. Laughing
Не е хубаво да се къпят често, къпят често тези животни, които ходят по изложби.
Топчо е къпан изцяло само веднъж, говорила съм с ветеринари и са ме съветвали, ако е възможно да избягвам цялостното къпане на животното, той сам си се почиства и смея да твърдя, че животното е по-чисто от някой хора. Peace
Реши се всекидневно, да. Понякога го реша два пъти на ден, понякога не, според зависи.

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 14:06 от Ивекс

# 95
  • София
Мишелин, навремето имахме котка, която взехме от хора - домашна, чистичка, пухкава. Е, няма такъв социопат. Като беше бебенце ни оставяше да я гушкаме, макар и не с особен ентусиазъм и почти насила, но щом порасна, това стана тотален изрод. Не даваше изобщо да я докоснеш, а дори и без да я пипаш, я си я погледнал, я се е метнала с боен вик и те изподрала и изпохапала. Да не говорим, че си точеше ноктите на всяка мебел, а ако забравех да ѝ сипя нова храна сутрин (независимо, че е ѝ е пълна паницата от вечерта) отиваше и се изпикаваше на леглото ни. Отделно, че ѝ беше хоби да дебне тъкмо проходилото ни детенце, да се мята върху него и да го събаря по лице на земята #Crazy
Това е единственият ми домашен любимец, за който не съм ревала като магарица като почина, а грях ми на душата - въздъхнах с облекчение  Confused

Сега съм с две котки. И двете хванати от улицата буквално. Едната аз лично си я хванах на прибиране от работа към къщи (беше на 7-8 месеца вече, не бебе), а другата от обява, тъкмо беше намерена. Това са най-гушливите, мъркащи и лигави същества на света. Не са си точили ноктите на нищо из къщи, освен на едно мокетено килимче в детската стая, не са пишкали никога извън тоалетната си още от ден първи... въобще, само мога да ги похваля пуховете.
Така че откъде и какво е котето няма никакво значение. Най-добрият индикатор е да го погалиш и да видиш дали ще мърка и ще се гушне.

А за космите няма спасение. Има ги при всички - независимо дали са дълги или къси. Късите се забиват повече по дрехите, а дългите стават на топки и се търкалят по пода Laughing Аз лично си реших проблема с прахосмукачка робот, която чисти всеки ден докато съм на работа, но не за всеки това е вариант.

Ивекс, моят опит с рязането на нокти показва, че насила не става изобщо. Колкото пъти ги хвана с тази цел, толкова пъти се стига до дране и хапане. Ако ги издебна докато дремат и ги подхвана внимателно, без да ги държа, седят мирно и всичко става за минутка. Режа с човешка нокторезачка, защото с котешката ми е трудно.

# 96
Благодаря на всички, които се включиха с мнение и насоки по моя въпрос.
Точно това говорехме с мм сутринта, да го издебнем докато дреме и да пробваме, докато спи няма да стане, писала съм.
Ако се провалим и този път при следващото посещение при ветеринар, което е януари по план ще поискаме да свършат тази работа вместо нас. Flutter

# 97
  • Шумен
Чета темата, но за пръв път пиша, провокирана от Мишелин.
Мишелин, по това, което пишеш ми се струва, че не си готова да гледаш котка. Ако ще те дразнят косми, опити за точене на нокти по килим и подобни, просто  няма смисъл. Котката, както беше казал някой във форума kotkite com е личност. Трябва да вземеш котка за отглеждане само ако МНОГО обичаш тези животни, което означава и да знаеш много за тях и да не гледаш на  техни привички или дребни пакости  като на огромни проблеми. С което не искам да кажа, че трябва да бъдат оставяни на самотек. Котката е своенравно същество и всяка  е с характер - точно  като хората. А дали ще бъде нахална, гальовна, гушкаща се, темерут и т.н. не зависи от това откъде  е взета, а от самото животинче. Не се заблуждавай, че ако вземеш малко котенце всичко ще  е както го искаш ти. Нашият котарак ни откри сам една вечер. Беше на около година се оказа впоследствие. Очевидно домашен, но пуснат поради някаква причина навън или избягал, не знам. Беше си с навици за ползване на тоалетна. Супер гальовен, спокоен като характер и със категорично  умен.  Отглеждаме го вече трета година и съм безкрайно щастлива с неговото присъствие, а и той с нашето мисля.

# 98
  • В един копнеж!
Здравейте!
Имам въпрос, които ме тревожи и не намерих конкретен отговор. Ще го задам и тук.
Отглеждаме едно коте от 3-4 месеца. Котето е към 5- месечно. Много проблеми имахме с него, но оцеля. То поради проблемите му го прибрахме да живее при нас.
От тази седмица го наблюдевам, че много се върти в саксиите ми с цветя и пасе една "Синя трева". Знам, че като ги боли стомахче тогава пасат, за да се отчистят от съдържанието вътре. Тая трева не става за тази работа. Въпросът е да търся ли някаква друга подобна или има друго решение- хр.добавка, например?! Когато е хубаво времето го изкарваме навън, опознавателно. Забравил е средата, в която е живял, и обикновено се опитва да се скрие. Чудя се отглеждайки го вътре, дали има нужда от нещо, което да е свързано с природата навън. Вчера му оставих и едно пънче, за да си остри ноктите в него.  Rolling Eyes

# 99
  • София
Според мен не е точно така, че не можеш да си изереш характера на котето. Ако човек обаче държи да гледа гальовна котка, която да не създава много грижи и да се знае колко му пада козината, трябва да си вземе голяма, която вече си е показала характера. От малко коте човек може да очаква всичко, не се знае как ще е като порасне и не зависи толкова от възпитанието. Има разлика между куче и коте.

# 100
Не знам какво е това цвете, не съм цветарка, но има такива, които са опасни за животните. Peace
Много добра идея е това с  пънчето, може да му посадите котешка трева, ако проявява интерес.
За добавки вече не знам, на моя котарак не давам.

# 101
Моята си пасе постоянно. Има си винаги котешка трева, семенцата са по 1-2 лева в магазините, към 3-4 направо ако са с почва. Имам чувството, че просто си я харесва, защото всеки ден си дъвче по мъничко.

# 102
Моят не.
И готова съм му купувала и аз съм я садила, абсолютно никакъв интерес не проявява към нея.

# 103
  • Шумен
Здравейте!
Имам въпрос, които ме тревожи и не намерих конкретен отговор. Ще го задам и тук.
Отглеждаме едно коте от 3-4 месеца. Котето е към 5- месечно. Много проблеми имахме с него, но оцеля. То поради проблемите му го прибрахме да живее при нас.
От тази седмица го наблюдевам, че много се върти в саксиите ми с цветя и пасе една "Синя трева". Знам, че като ги боли стомахче тогава пасат, за да се отчистят от съдържанието вътре. Тая трева не става за тази работа. Въпросът е да търся ли някаква друга подобна или има друго решение- хр.добавка, например?! Когато е хубаво времето го изкарваме навън, опознавателно. Забравил е средата, в която е живял, и обикновено се опитва да се скрие. Чудя се отглеждайки го вътре, дали има нужда от нещо, което да е свързано с природата навън. Вчера му оставих и едно пънче, за да си остри ноктите в него.  Rolling Eyes

Тревата, която котките пасат в природата е само една остра на вид трева. Пасат за по-добро храносмилане - най-вече натрупване на косми, важи  и за късокосместите. Да пасат от цветята вкъщи е опасно, защото някои растения са си отровни - драцена, коледна звезда, за другите не си спомням. Малцовата паста върши чудесна работа за стомахчето. Но въпреки нея пак може да има опити да похапва вече набелязаното растение. Ако има възможност, го преместете, ако не, при всеки опит му правете забежка с рязък тон. Обикновено схващат.

# 104
  • В един копнеж!
Благодаря Ви, на всички! Ще посадя и котешка трева, и малцова паста ще потърся.
А, иначе, това е тревата, която гризе. И в която седи и гледа през прозореца. И понякога спи.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт