Любители на Котки - Тема 110

• 45 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Характера на котето не зависи твърде нито от породата, нито толкова от къде е взето.
Бела я взех от кочината на прасето от едно пернишко село, а е най-големия лигоч на земята. Шошо си дойде от пътя сам, същата работа. На брат ми котето живееше на гарата преди да го забършат  Laughing
Намерете си коте, което можете да видите и да усетите, щом искате, но наистина внимавайте с обявите от домашно развъждани "маркови" котки, Ния е права за възможните проблеми. Извращение е за мен това, особено за котките.

Аз сега, с риск да ме линчувате, да питам - защо режем ноктите на котките? Признавам си, че никога не съм го правила  Embarassed Не че виждам, как мога и да опитам де, но все пак да съм информирана да не пропускам нещо важно.

# 76
  • Пловдив
На котките, които съм гледала никога не съм рязала ноктите  Blush

# 77
  • София
Искам домашно коте. Имам лош опит с едно диваче, което беше на 3-4 месеца като го взех, израсло в двор и беше такъв хулиган. Не даваше да го пипнеш. А аз точно затова искам котенце - мъркащо, мяукащо, да се гушка. И се притеснявам пак да взема улично коте.

Характерите не зависят от това дали е улично или домашно коте. Винаги съм взимала улични. Мъро беше най-доброто коте, което човек може да има. Мацо беше малко по-игрив и палав, но пък все гледаше да се гушне в някой. Наско засега се очертава дивак, но само докато изразходва енергията си. Стига да не ми умаляваха ръцете, мога да го държа с часове, а той да се гушка и да ми мърка. Ами много от персийчетата изобщо не дават да ги гушкат, а уж са спокойни като характер. 

Междувременно и Алечка е писала.  Grinning Режат се само крайчетата на ноктите - 1-1,5 мм, за да станат по-тъпи и да не закачат. Драскотините по ръцете и краката ни са по-малко. Wink На Мъро не ги бях рязала никога, защото беше кротушко, който никога не ни посягаше. Но в  един момент от старостта не можеше да ги прибира и непрекъснато се закачаше при ходене. Имаше ефект. При Наско е заради лудите му игри. Много обича да ни скача по краката или по тапетите. Когато са затъпени, щетите са доста по-малки. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 13:02 от Тaня67

# 78
Мишелин, аз имам друг въпрос - ти си момичето, което се чудеше дали да вземеш коте за временно гледане от приют. Ако си имала вече коте, защо се чудеше дали ще си добра "майка", и какво се е случило с него, щом сега го нямаш?  newsm78

Имах коте за месец. Занесох го на нашите да го видят и си остана там. Отказах се от временно гледане, първо - защото ужасно много искам да си имам и ще направя всичко възможно да се чувства то добре и второ - изживяването с всяко едно коте е различно, затова този "тестов" период не мисля, че ще ми помогне с нещо. Знам ли. Объркана съм малко, но от толкова години искам коте, че вече не издържам. А и мисля, че периодът е подходящ, защото временно няма да съм на работа и ще мога да се гледаме с някое малчо.

Мишелин, писала съм някъде тук че подарявам дългокосместа принцеса на около 6 месеца, много е гальовна, ако имаш интерес да спасиш едно бездомниче пиши ми /прибрах го в гаража, понеже имам и други животни/, пускам я и вътре за по малко, разбира се с други котки.
Благодаря за предложението, но сме решили да си вземем малко коте, за да свикне с нас и да си го възпитаме ние Simple Smile

# 79
Подкрепям за персийците от опит и не само наш - по-голям темерут от това няма.

# 80
В един зоомагазин гушках едно рижаво персийче - гушкаше се и мъркаше. Не знам дали има значение, но беше малък - на около 2 месеца. Голям сладур беше, но се отказахме от персийче, заради коментар на служител в зоомагазин - че има ужасно много косми навсякъде.

# 81
Аз режа ноктите, откакто Грейси беше испяла да се закачи някъде из къщи и си беше засегнала живеца - що кръв беше текла . Като се прибрах помислих ,че  са се били и Чарли я е ухапал .
Имам опит с новоредно , още слепичко коте прибрано от улицата и три месецчна някъде Грейси пак прибрана от улицата . Новороденото колкото повече порастваше, толкова по-диво ставаше и хич не обичаше да го пипат и гушкат . Грейси се гушка и мърка от първия миг , в който се намерихме . Всичко си е до котето , няма гаранция, че ако гледано в къщи ще е добро, а ако е улично - ще е диво . И косми винаги има, без значение породата, само ако е гола , тогава няма да имаш този проблем .

# 82
Абсолютно. Peace
Брат ми прибра лятото едно котенце, буквално го спасиха, е няма такава гад. Laughing
Скача по пердетата, къса ги и не само тях, пишка в обувки, ако не са прибрани и т.н., изследвания са му правени по мое настояване заради пишкането, всичко е наред с животното, просто си е такова.

# 83
Ако си мислиш, че от късокосместо коте няма да има ужасно много косми навсякъде...
Бишкота е улична дивачка, с къс косъм. Искам да ти кажа, че си купувам от магазина запечатани продукти, отварям ги, и вътре в тях ВЕЧЕ ИМА НЕЙНИ КОСМИ! В кафето, храната, дрехите, възглавниците, телефона, в шишето с вода. Каквото и коте (с козина) да вземеш, косми ще имаш навсякъде, и ще са ужасно много.

За ноктите - увивам я на дюнер с голяма кърпа, вадя от дупката една лапа, мм държи дюнера, аз лапата, натискам възглавничката и режа нокъта, имаме специална ножичка. Като види решимост в очите и че не може да се развие, след първата лапа спира да крещи и рита, и останалите се режат за общо минута, трудното е да я завиеш.

Иначе нашата е дивачка, а е прибрана на около месец, не можеше да ходи както трябва даже, залиташе си напред назад по бебешки. От бебе е с нас, и е диво говно животно, галенето става само когато спи дълбоко и не успява за 3 погалвания да се събуди достатъчно, че да ти свали кожата от ръката с нокти...

Скрит текст:
Oт ей такава, едвам прогледнала, я прибрахме, и никаква гальовност няма. Само ако иска храна, тогава Grinning

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 13:42 от Нервен_Хамстер

# 84
  • София
За ноктите - увивам я на дюнер с голяма кърпа ...

hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Веднага се сетих за снимката с опакованите с фолио котки до елхата.  hahaha hahaha hahaha Сигурно прилича на тях, но с хавлия вместо с фолио. Joy Joy Joy

# 85
 Joy Joy
Ох, представих си я и аз.  Hug
Да пробваме освен и това с Топче, тогава тотално ще откачи.

# 86
Благодаря ви за "помощта", тотално съм объркана вече  Joy Blush Направихте на пух и прах всичките ми теории относно котките и характерите им.  Mr. Green

Ще си дам почивка няколко дена, че последните дни само се ровя из сайтове и си търся "котето".
После ще го мисля пак. За секунди даже ми мина мисълта дали да си взимам изобщо  Sad

# 87
Защо те притесняват толкова много космите?
И аз мислех така, сега изобщо не ми пука, а имам и две деца.
Иначе космите са навсякъде, вярно е, но забравям всичко само като ме погледне с хубавите си очички.
За нищо на света не бих се разделила с котарака. kiss
Обичам го като свое дете.

# 88
  • Козлодуй
Нашата котка Мърки ме избра сама - тръгна след мен на улицата като преди това я свалих от едно покривче от където не можеше да слезе и цял живот е благодарна че съм я спасила винаги мърка и винаги се гали - ходи след нас непрекъснато не само когато е гладна а и когато сме всички у дома. А преди това имах котарак който не даваше да се пипне. Всяко животно е различно по характер независимо от къде го взимаш Simple Smile Според мен най-добре да вземеш коте като го избереш от цялото котило и наблюдаваш всяко едно как се държи с теб. Мен моята Мърки сама ме избра за стопанка Simple Smile Котките като цяло са издръжлив народ но когато хората се намесят в родословието им стават болнави Simple Smile

# 89
Защо те притесняват толкова много космите?
И аз мислех така, сега изобщо не ми пука, а имам и две деца.
Иначе космите са навсякъде, вярно е, но забравям всичко само като ме погледне с хубавите си очички.
За нищо на света не бих се разделила с котарака. kiss
Обичам го като свое дете.

Ивекс, не ме притесняват толкова космите, но за персийките в зоомагазин ни казаха, че има много повече косми отколкото с други котки. Едва ли не при всяко почесване във въздуха почват да летят топчета косми. Освен това, тяхната козинка си иска своето. Четох, че трябва да се къпят поне един път в месеца и половин час разресване на ден.

Общи условия

Активация на акаунт