Пети клас

• 86 374
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • Габрово
Ех, нови учебни програми без готови учебници, колко познато. Моите гимназиални години преминаха така  Whistling.Скъсвахме се да пишем в час.

За мен е недопустимо да се принуждават родителите да разпечатват учебници за своя сметка  :ooooh.

Синът ми върна днес учебниците. Дори класната не знае как точно ще премине последният учебен ден.

# 511
Като повдигнахте темата за разпечатване в у-ще..при нас, всички тестове, контролни и пр. които разпечатват учителите, го правят в разни ксерокс-услуги, и ги плащаме. Не е проблема в стотинките, които даваме-въпросът е принципен: виждам в разходите на общината, че се отпускат средства за техника и консумативи, и това размотаване на учителите да си подготвят материалите "навън" е безумно...как е при вас?

# 512
Като повдигнахте темата за разпечатване в у-ще..при нас, всички тестове, контролни и пр. които разпечатват учителите, го правят в разни ксерокс-услуги, и ги плащаме. Не е проблема в стотинките, които даваме-въпросът е принципен: виждам в разходите на общината, че се отпускат средства за техника и консумативи, и това размотаване на учителите да си подготвят материалите "навън" е безумно...как е при вас?
В нашето училище преди няколко години закупиха копирна машина с пари от училищното настоятелство. Използва се с предварителна заявка.

# 513
При нас всичко се разпечатва там, имат си машини, не даваме пари. Оставаше и за това.. Дори ми се е налагало да ксерокопирам някой акт за раждане или друг документ, минавам през канцеларията и няма проблем!

# 514
  • Бургас
И при нас разходите за разпечатване/копиране се поемат от децата/родителите.

# 515
      Не сме плащали за разпечатване или поне аз не съм разбрала,защото даваме някакви суми в началото на годината и толкова.

Малко смях от моето дете, то по-скоро работата е за плач,де
Преглеждам вчера последните страници на тетрадката по бълг. език, една от задачите е да допълнят пословици и поговорки с думи, които са зададени встрани.

И моето дете какво написало:
Блага дума една врата отваря.

Вятър го вее на хубав кон  /Защото така било красиво/

Бял кон и под скъсан чул се познава/Защото бялото най-много личало като има нещо върху него/

Гладна птичка пролет не прави./Защото като е гладна не може да пее и каква е тази пролет без птичи песни./

Желязна кокошка просо сънува/Защото като е желязна , не може да яде, но как може да сънува,няма яснота/ Иначе пък се аргументира, дяволчето ми то.

Joy Joy hahaha

По ирония на съдбата, баба му, /пенсионирана учителка/ ,години наред водеше на децата кръжок по етнография и фолклор. Та не зная кого да строявам най-напред, ама ще има "неделно училище", май.

# 516
Ами, как за плач, има си отговор за всичко детето:))
Никакви пари за консумативи не са ни искали.

# 517
Светкавица, някои толкова логични ми прозвучаха, че не се сетих веднага за верните думички.  Laughing

Какъв ви е препоръчителният списък с книги за лятото?
При нас - "Под игото", "История славянобългарска", "Малкият принц". Стихотворения на Вазов и Смирненски и разкази на Елин Пелин и Йовков, като са посочени кои точно.  Confused Аз се надявам да прочете всички разкази де..

# 518
  • София
Светкавица, някои толкова логични ми прозвучаха, че не се сетих веднага за верните думички.  Laughing

Какъв ви е препоръчителният списък с книги за лятото?
При нас - "Под игото", "История славянобългарска", "Малкият принц". Стихотворения на Вазов и Смирненски и разкази на Елин Пелин и Йовков, като са посочени кои точно.  Confused Аз се надявам да прочете всички разкази де..
Малее, трудно лято се очертава!

# 519
Търсачката ли не ми показва, или няма (което направо ме съмнява) тема за начинаещи програмисти Rolling Eyes
Нашия ми намека че иска да се пробва, и се заех да потърся нещо..но не знам какво е подходящо като литература/онлай обучение..имате ли идеи? ..или ако имаме в темата някой вече обуаващ се да ме насочи Praynig
Намерих един летен лагер-школа, но е 5 дни..верно, че е по-добре от нищо, но пък за 5 дни колко ще научат  Crazy

# 520
  • София
Търсачката ли не ми показва, или няма (което направо ме съмнява) тема за начинаещи програмисти Rolling Eyes
Нашия ми намека че иска да се пробва, и се заех да потърся нещо..но не знам какво е подходящо като литература/онлай обучение..имате ли идеи? ..или ако имаме в темата някой вече обуаващ се да ме насочи Praynig
Намерих един летен лагер-школа, но е 5 дни..верно, че е по-добре от нищо, но пък за 5 дни колко ще научат  Crazy

Нашата пък е на вълна рисуване на компа - купихме такова дивайсче :
http://plesio.bg/grafichni-tableti-c-69981588/wacom-intuos-photo … uch-p-314435.html
И сега много се занимава - поне да научи нещо, че от телефона нищо не се научавава....

# 521
  • някъде ... тук ...
...Какъв ви е препоръчителният списък с книги за лятото?
без "История славянобългарска", но имат още "Автобиография" на Нушич, "Принцът и просякът" на М. Твен, "Моето семейство и други животни" на Дж. Даръл и стихотворения на Л. Каравелов и В. Ханчев. Имат за лятото преразкази на "Косачи", "Серафим" и "Радини вълнения", както и да научат наизуст "Братчетата на Гаврош" на Смирненски и "Художник" на Ханчев.

Днес са предали учебниците. Свърши и тази година.

# 522
  • София
MTV безплатните курсове в Телерик мисля, че са много подходящи за целта. Тъкмо ще има кой да обясни на детето някой основни неща, а отделно може да види дали му допада.
След приемен тест са заниманията и са основно през годината ,но  и лятото щеше да има нещо, но дали само продължаващо обучение или и начинаещи не обърнах внимание. Отделно и те имат различни лагер школи, където може да се включат и съвсем начинаещи деца.
Иначе платено приятелка спомена, че детето и ходи мисля в СофтУни, може би за там си писала за петдневният курс.

# 523
MTV, като помагала, имаме тези:
https://www.book.store.bg/c/p-pc/id-14464/knigi-ot-maks-uajnrajt.html
https://www.book.store.bg/p197530/scratch-programirane-za-deca.html
https://www.book.store.bg/p181046/razgledajte-otvytre-kompiutri- … rouzi-dikins.html (за малкия)
https://www.book.store.bg/p188335/zdravej-rubi-prikliuchenia-v-p … -linda-lukas.html (това не е нещо особено)
Моите деца ходеха на програмиране в MindHub, догодина не знам дали ще продължим, може би малкият само, на него му беше по-интересно.

ЕлиТ, вашият списък ми харесва повече! Аз също очаквах "Автобиография" на Нушич, Джерадл Даръл, надявах се и на "Приказка без край".. но ще ги предложа аз.

# 524
Включвам се и аз с програмирането, че синковеца е на същата вълна, търсих и аз курсове, но намерих за София. „Телериг”, за голямо мое съжаление, вече нямат школа в Бургас. Тук за втора година ще има безплатен летен курс по програмиране и уеб дизайн, миналата година не успях да го запиша, тази година ще има някакъв приемен тест - ще видим какво ще направи.
Сиси, за първата книжка, виждам, че има и за родители такава, означава ли това, че хлапето не може да се справи сам?
Търсих и летен езиков лагер в Бг., но и такъв не намерих - няколко запитвания останаха без отговор, други с мнооого високи цени...и го записах на НЕезиков лагер  Mr. Green
Иначе нито учебниците са върнали, нито списък с книги са получили, въпреки лятното настроение.

Общи условия

Активация на акаунт