Пети клас

• 86 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 495

А някой наясно ли е децата ни като учат по нова програма,дали в шести клас ще учат по нови учебници?
В медиите периодично чувам новини, че за шести клас новите учебници може да не са готови, а се бърза с учебниците за първи и пети клас. Нищо чудно и шестият ни клас да мине като петия.

# 496
  • гр.Варна
Имаше статии из нета с изявления от МОН ,че учебници ще има в края на септември. Щяло да  ги има в PDF  формат на страниците на издателствата и ще могат да се ползват, докато станат готови хартиените. Дано се изпълни!
Ако не си променят процедурите, набор 2005 ще си изкара без учебници. Надявам се, да са се усетили,защото миналата година не бяха.

# 497
  • нейде там, където ....
Дидева ето от това разяснение имах нужда!Дали важи само за настоящите шестокласници и седмокласници или и за петокласниците.Не,че не могат да го променят...
А някой наясно ли е децата ни като учат по нова програма,дали в шести клас ще учат по нови учебници?

Важи за сегашните петокласници и учениците след тях. Настоящите  шестокласници и седмокласници не ги касае.

Учебниците в шести клас би трябвало да са нови. Някъде четох, че ако не са разпечатани, ще ги има поне в електронен вариант. Дано стане  Praynig

# 498
Дано имат учебници догодина!

Нашите днес заминаха на екскурзия за 2 дни в Сандански, Мелник, Рупите Simple Smile В понеделник връщата учебниците- т.е направо са си ваканция вече  Grinning

# 499
  • Разпиляна във въображението
А какво правят децата, които нямат възможност да четат електронния вариант на учебниците?

# 500
  • София
А какво правят децата, които нямат възможност да четат електронния вариант на учебниците?
Ще си водят записки.
Скрит текст:

# 501
  • нейде там, където ....

Би трябвало да могат да се разпечатат.

# 502
По математика ще има нови учебници и нова програма. Ще бъде включен материал, който до сега не е присъствал в програмата за 6-ти клас.

# 503
  • София

Би трябвало всеки да може, 2017 сме! Hug Hug Hug Компютър на старо може да се намери и за 100 лева Wink
Но бихте могли да помолите някой да Ви разпечати необходимите уроци!

# 504
  • Разпиляна във въображението
Аз няма да имам проблем с това, но има такива, които може да го имат. Някои семейства дори не успяват да подготвят детето си за училище, или да го задържат да го посещава. Хубаво е да се говори за повече технологии в училище, но не всички деца разполагат с възможности.

# 505
  • София
Аз няма да имам проблем с това, но има такива, които може да го имат. Някои семейства дори не успяват да подготвят детето си за училище, или да го задържат да го посещава. Хубаво е да се говори за повече технологии в училище, но не всички деца разполагат с възможности.

Права си, но само на теория. Който иска намира начин, който не иска намира причина.

В тази връзка - вашите деца правят ли презентации по разказвателните - по ИТ се учат да работят с PowerPoint, а по разказвателните правят презентациив къщи за домашно и ги презентират в час.

# 506

В тази връзка - вашите деца правят ли презентации по разказвателните - по ИТ се учат да работят с PowerPoint, а по разказвателните правят презентациив къщи за домашно и ги презентират в час.

Да!
Всяка седмица по нещо Simple Smile
Последно днес носи по математика - проект Ремонт на моята стая..
С изработен паралелепипед с формата и размерите 1:100 на стаята / прозорци / врати.. площ.. разход на боя и цена за целия ремонт  Mr. Green

# 507
  • София
И Калоян прави презентации в ppt тази година по История и Човекът и природата. Каза, че това са най-лесно изкараните шестици Laughing
Днес официално приключи с последното изходно ниво и сега тръгна по гости, кино и т.н. - мисля, че вече духом е във ваканция dance

# 508
  • нейде там, където ....
При нас презентациите може да не са непременно c Power point или правени у дома. Мисля, че в компютърните кабинети може да си напишат домашните, ако се налага. Трудът на децата се оценява правилно и ако са намерили друг начин да покажат темата.

100 за един може да са малко, но за друг - непосилна сума, особено ако е изненадващ разход, вместо очакваните безплатни учебници. А и компютърът у дома не е въпрос само на финансови възможности. Peace

# 509
  • София
Според мен е абсолютно недопустимо да се предоставят учебници само в електронен вариант. Колкото и малко да са, има родители, които ще са затруднени да ги осигурят на децата си.
Да бъдат така добри, да ги разпечатат в училище и да ги раздадат на учениците. Освен това предлагам, разходите по цялата операция да бъдат за сметка на малоумниците, които въвеждат нови програми без да са ги подсигурили материално-технически.

Общи условия

Активация на акаунт