Пети клас

• 85 529
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Родителска среща имаме горе - долу на 2 месеца, но контролните и класните ги съобщава всеки конкретен учител. В сряда ще има отново като нямам идея за какво е newsm78

# 361
Родителска среща имаме горе - долу на 2 месеца, но контролните и класните ги съобщава всеки конкретен учител. В сряда ще има отново като нямам идея за какво е newsm78
То за тази година няма особен смисъл, но за догодина настоявайте да получите датите в началото на срока.
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на
следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една
контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от
две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.
(2) Графикът по ал. 1 се изготвя по предложение на учителите по съответния учебен
предмет, утвърждава се от директора на училището до две седмици след началото на всеки
учебен срок и се поставя на общодостъпно място в училището.

# 362
То за тази година няма особен смисъл, но за догодина настоявайте да получите датите в началото на срока.
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на
следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една
контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от
две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.
(2) Графикът по ал. 1 се изготвя по предложение на учителите по съответния учебен
предмет, утвърждава се от директора на училището до две седмици след началото на всеки
учебен срок и се поставя на общодостъпно място в училището.

То хубаво написано, но почти нищо от това не беше спазено. Минахме си годината и без родителски срещи, е имаше една в началото на септември, стига толкова Mr. Green
Здраве да е, приключваме я вече годината​!

# 363
  • София
Дидева,
Благодаря за информацията, но моля посочи ми и нормативния акт, от който е чл.20 bouquet
Мисля в сряда да се поразвихря, нищо че годината вече си мина, но да имат едно наум за следващата Mr. Green

# 364
Извинявам се за пропуска.

НАРЕДБА за оценяване на резултатите от обучението на учениците (НАРЕДБА № 11 от 01.09.2016 г.)
(Обн. - ДВ, бр. 74 от 20.09.2016 г., в сила от 20.09.2016 г.)

http://zareformata.mon.bg/documents/naredba_11_01.09.2016_ocenjavane.pdf

# 365
  • София
Още веднъж - Благодаря, Дидева!
Като мине родителската среща в сряда ще разкажа какво обяснение съм получила за неяснотите цяла учебна година Wink

# 366
  • нейде там, където ....
Честит празник!

Тази учебна година почти е минала, но за следващата следете нещата навреме. Не във всяко училище може да се разчита на ръководството за непоискана изрично от родителите информация.

Аз този член си го знам, но не съм казвала на набора за първата алинея.  Grinning Случвали са се по 3-4 теста седмично, но не ми се струват ощетени от това. Само за класните, ако се окажат в една седмица, бих се обадила.

Днес е класното по БЕЛ, чакаме резултати по математика. Там май е объркал нещо и се тръшкаше, че може да има петица и щели да му смеят. По другите предмети предстоят контролни и финално изпитване за оформяне на оценките. Най-проблемен е музиката - не съм видяла текуща оценка, правят тестове, но дори устно не са им казвали резултатите.  Twisted Evil

# 367
  • Разпиляна във въображението
Разписвам се към края на учебната година.

# 368
  • София
Мина родителската среща и до 2.06 ще ги скъсат от изходни нива, класни и т.н. В интерес на истината се оказа, че следващите дати са съобразени с чл.20 от Наредбата за оценяване Mr. Green
Последната новина е, че нашето училище ще участва в пилотен проект за външно оценяване по Човек и природа за 5 клас - като мине ще споделя и това чудо какво е. Стана ми странно, че след 4 клас и в 5 предвиждат такова...

# 369
Последната новина е, че нашето училище ще участва в пилотен проект за външно оценяване по Човек и природа за 5 клас - като мине ще споделя и това чудо какво е. Стана ми странно, че след 4 клас и в 5 предвиждат такова...
От 2008 до 2010 г. има външно оценяване по всички предмети и в 5 и 6 клас.
Ето  ТУК    може да погледнете теми за 5 клас.

# 370
  • София
Благодаря за информацията, lorenca bouquet
Признавам си, че 2008 - 2010 хич не съм следяла НВО Laughing

# 371
  • София
А кога са датите за външно оценяване за 5 клас?В сайта на МОН не откривам информация по въпроса.
През последните години има ли такова?В сайта на Регалия,които иначе стриктно качвата външните оценявания последните такива за 5 клас са от 2010 година.

# 372
  • София
Just..., няма външно оценяване за всички в 5 клас. При нас е пробно и само по ЧП някъде между 29.05 и 2.06.

# 373
  • София
Благодаря!  Hug

# 374
Здравейте. Малкият ми син видя съученици на дъщеря ми, че подмятат спинери и сега много иска да му купя! Явно са някаква мода в момента, ако и вашите деца имат, може ли да ме ориентирате от къде мога да му купя? Simple Smile Онлайн намерих, но не му се чака поръчка, иска да отидем на място някъде..

Общи условия

Активация на акаунт