Пети клас

• 85 539
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
duhi_puhi,изобщо не свързах така нещата.Хм,че то няма лошо като се замислиш............ с тези тухли.И на мен вече ми е радостно. Simple Smile

# 391
  • София
Здравейте. Малкият ми син видя съученици на дъщеря ми, че подмятат спинери и сега много иска да му купя! Явно са някаква мода в момента, ако и вашите деца имат, може ли да ме ориентирате от къде мога да му купя? Simple Smile Онлайн намерих, но не му се чака поръчка, иска да отидем на място някъде..
Ние взехме от Сиела . Обаче 25 лева...Имаще и разни други джвъчки на касата!

# 392
Rima, благодаря и на теб.

Ето и едно видео как да си направите сами спинери и спирам, че оспамихме темата - https://www.facebook.com/5min.crafts/videos/1033935753415676/

# 393
  • София
Добро утро!

Днес е НВО по БЕЛ за 7 клас и ДЗИ по БЕЛ за 12 клас.Ако има дами с по-големи деца,които днес се явяват на изпит,успех!!!
В тази връзка ми се иска да попитам мислите ли да запишете децата си в 6 клас на курсове/уроци по БЕЛ и/или матаматика?Или подготовката им ще започне от 7 клас?
Струва ми се,че въпросът не е коментиран и дано се получи полезен диалог.

Успешен ден!

# 394
  • София
Добро утро и от мен! Успех на явяващите се днес!
Моята дъщеря ходи на математика, но при учител. Мисля и в 6ти клас да ходи при учител, а в 7 - на школа. Синът ми сега е 6ти клас, харесахме вече школа по БЕЛ, сега се чудя къде да го запиша на математика....

# 395
Точно снощи си мислех, че след 2 години няма да се спи спокойно по това време..  Laughing

И аз мислех да повдигам вече темата.. От семейни приятели с по-големи деца си правя проучване, но май всичко е индивидуално и според конкретното дете. За някои подготовката в 6 клас е излишна, защото прегрявали, за други пък е задължителна..

Аз още се чудя, но вероятно в 6 клас ще е някаква комбинация, нещо като при Спокойна. Иначе имаме невероятен късмет с класната, която е и страхотен математик, литераторката също е доста изискваща и неподаряваща оценки. Смятам, че тези фактори също са важни, за да се прецени как да се процедира при подготовката следващите години.

# 396
  • София
Калоян върти спинъри със страшна сила - купих първия от Без паника за 20 лв., а после една приятелка му купи същия от Илиенци за 6 лв.
Класните и изходните нива вървярт с пълна сила, но моят синковец ще се мъчи и в началото на юни за да го изпитват по БЕЛ и матаматика за 6.
За съжаление на него му се наложи да тръгне на уроци по математика още тази година втория срок, защото хич не случиха децата на математичка, а не трябва да се изпуска материала. За 6 клас първо ще видя дали няма да ни сменят учителя по математика, но ако остане същата, ще продължи с уроците. Аз мога  да му помагам, но предпочитам учител за да са спокойни семейните вечери Mr. Green
От приятелки с по-големи деца съм чувала, че за някои деца са подходящи школите, за други - частните уроци за НВО в 7 клас, но аз още не съм решила за Калоян.

# 397
Добро утро!

В тази връзка ми се иска да попитам мислите ли да запишете децата си в 6 клас на курсове/уроци по БЕЛ и/или матаматика?Или подготовката им ще започне от 7 клас?
Струва ми се,че въпросът не е коментиран и дано се получи полезен диалог.

Успешен ден!

Мисля  по въпроса. По БЕЛ- задължително от началото на годината- по мат. още се колебая, ще видим как ще тръгне първи срок. Чудя се за англ. език, там нямам големи амбиции, но искам да се усвоява добре поне учебния материал. Чудя се дали да не го съкратим, но от друга страна задължително ще го преустановим в страховития седми клас, така че поне в шести да ходи на уроци.

Мисля си още нещо- нормално ли е една задължителна степен от образованието на децата да се поставя под такава сериозна зависимост от определени фактори и да поражда толкова стрес. Знам че промени в облекчаване на положението няма как да се очакват, но все пак пак да си кажа.

# 398
  • София
Мисля в шести клас да ходи на частни по МАТ,  а в седми и на БЕЛ. От опита на познати - частни уроци е по-добре от курсове. А иначе - много зависи от самото дете, моята д.се справя много добре по Бел сама.

# 399
Аз също си мислех какво да правим с английския в 7 клас, в 6-ти ще продължи.

Мисля си още нещо- нормално ли е една задължителна степен от образованието на децата да се поставя под такава сериозна зависимост от определени фактори и да поражда толкова стрес. Знам че промени в облекчаване на положението няма как да се очакват, но все пак пак да си кажа.
Не, никак не е нормално!! Обаче се е наложило с годините и ще треперим и ние.. Аз лично съм решила да запазя самообладание и да неглижирам нещата, да говоря, че каквото и да се случи вярвам в нея и че пак ще постигне всичко, което желе.. Защото, ако и ние ги пресираме, стресираме, все едно е края на света, не знам.. Обаче на практика дали ще ми се получи.  Laughing

# 400
  • София
Английския ще спре в седми клас, ще е жалко, от петгодишна е в BC и с голям кеф се занимава....

# 401
  • нейде там, където ....
По БЕЛ и математика в шести клас няма да ходи на уроци. Ако преценя - най-много някой и друг урок за изясняване на нещо по БЕЛ, инцидентно. Учителите са добри, а и аз още мога да помагам. В седми клас, ако СМГ не е в списъка с желания, едва ли ще ходи на школа.

На английски не ходи, та няма какво да спираме. Ще ходи на спорт непременно.

# 402
. Ще ходи на спорт непременно.

Извън учебните занимания и моето дете си има хоби- музикален инструмент.Ще свири , докато има желание.

# 403
  • София
По БЕЛ и математика в шести клас няма да ходи на уроци. Ако преценя - най-много някой и друг урок за изясняване на нещо по БЕЛ, инцидентно. Учителите са добри, а и аз още мога да помагам. В седми клас, ако СМГ не е в списъка с желания, едва ли ще ходи на школа.

На английски не ходи, та няма какво да спираме. Ще ходи на спорт непременно.

Спортът е задължителен и не подлежи на коментар и при нас:)

# 404
Защо да спират английския в 7 клас не разбрах? Не мисля да го спираме изобщо, ходи от 6 годишна.....макар че финансово още не мога да си изясня още как ще се случи, но да сме живи и здрави.
Задължително курсове математика и Бел в 7 клас, дотогава не мисля.
Плуването няма сила, която да я накара да не ходи,дано не се наложи по някаква причина  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт