Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 192
  • 713
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Скрит текст:
Искам да попитам най-старите(не по възраст) дами тук, които на мен ми бяха много полезни и са минали по този път първи как са - Kiki, Antri, Dimqni.... да не изброявам всички.? Понеже виждам, че Димяни и някои други доста време не са писали - добре ли сте, как са нещата при вас?
Много мило, че си се сетила за нас! Heart
Аз съм добре. Ходя по гастроентеролози заради стомашни и чернодробни проблеми. Чудя се какво да взимам и за остеопороза, защото само от 2013 досега изследванията на костите са доста зле.
Иначе слава богу с основаната диагноза няма проблем!
Другата седмица за на профилактичен в онкото.
И аз нямам време да пиша, пък и с фейсбук групата темата малко се поуспокои.
И аз да попитам ти как си, както и всички момичета с които сме заедно?
Кики, тези проблеми - чернодробните и стомашните имат ли нещо общо с нашата болест? Дано намериш решение на проблемите.

О, слава Богу не.  Hug

# 211
Фейсбук Група?  newsm78 Може ли подсказка?
В предишната тема някой беше писал за витамин Д. Може ли момичетата, които взимат, да ми кажат по колко капки на ден взимат? Благодаря!

Радвам се, че сте добре, Момичета!  Hug

# 212
На  мен Д3 (Алфакалцидол)  по 1 микрограм дневно ми изписа, и каза поне в по-мрачните сезони да го пия.

https://www.facebook.com/groups/1341241905916543/ -групата

# 213
  • София
Здравейте! Опитах се да прочета темата, но не успях да намеря мнение за д-р Анета Начева. Някой правил ли е тотална хистеректомия  при нея във ВМА? Благодаря!

# 214
Здравейте! Опитах се да прочета темата, но не успях да намеря мнение за д-р Анета Начева. Някой правил ли е тотална хистеректомия  при нея във ВМА? Благодаря!
Съжалявам, аз лично не мога да помогна с мнение.

# 215
  • София
От първо лице не мога да кажа, но бях оперирана от Ковачев ВМА и докато лежах в отделението я виждах. Много внимателна дама, пациентите я хвалеха като професионалист и човек.

# 216
Здравейте,

на майка ми й предстои хистеректомия, но въпросът е какъв вид да избере - лапароскопска или традиционна? Какво бихте препоръчали? Възстановяване/болки? Коя кога е по-подходяща? Ако бяхте на нейно място какво бихте избрали?

Мерси.

# 217
Каквото препоръчат лекарите, и с каквато има повече опит този, който ще я оперира. Зависи от общото състояние, заболяването, за което ще правят, други придружаващи, дори тегло. При добре направено лапаро е по-бързо възстановяването, но не за всеки е опция.

# 218
  • Бургас
Фейсбук Група?  newsm78 Може ли подсказка?
В предишната тема някой беше писал за витамин Д. Може ли момичетата, които взимат, да ми кажат по колко капки на ден взимат? Благодаря!

Радвам се, че сте добре, Момичета!  Hug
Аз съм с хиповитаминоза и вземам по 8 капки на ден.
На майка ми профилактично изписаха по 15 капки на седмица,наведнъж ги пие.От друга тема разбрах,че и магнезий трябва да се пие за правилно усвояване на витамин Д.

Искам да запитам момичетата с тотална хистеректомия,които нямат рак,какъв процент ТЕЛК ви дадоха?
Аз съм оперирана заради много,много тежка форма на ендометриоза.
Първият път ми дадоха 50 процента ТЕЛК,след три години пак ми дадоха толкова.Вторият ми ТЕЛК изтича тази есен и се чудя дали няма изобщо да ми го спрат или да намалят процентите.И в двата ми ТЕЛКа до сега пишеше Посткастрационен синдром.Много грозно ми звучи,но това са писали.
Минали са до сега шест години и нещо от операцията,но все още съм много далеч от нормалната възраст за менопауза,на 34 години съм.

# 219
Докато навършиш 50 ще ти дават по 50% заради махнатите яйчници.

# 220
  • Бургас
Много благодаря за отговора.
Явно според тях на 50 ще ми поникнат яйчници...

При жените над 50 все още има слаба функция на яйчниците.

Искам и още нещо да попитам- пиете ли нещо за заместване на хормоните?Пиех Клименум,билковия препарат,но ми се надуха краката.Възможно е и съвпадение да беше,имах натоварване тогава.Има ли нещо безвредно и евтино,че макар синтетичните  хормони да са ми изписани от лекар,аз не смея да ги пия.Клименумът е хубав между другото,но уви,скъп.

# 221
Момичета, търся лекар от Пловдив за консултация по повод тежки и чести нециклични кръвотечения. Досегашната ми диагноза е аденомиоза. Правила съм няколко хистероскопии за махане на полип през годините досега. Чувствам се ужасно изтощена чисто физически и психически и се замислям за край на това. На 38 съм. Имам и Хашимото. Проблемът с кръвоизливите започна поне десет години преди тези със щитовидната жлеза.

# 222
  • Бургас
*vera,ако не ти махнат яйчниците всичко е ок.Но ако ги махнат ще има нови ужаси.Аз съм на 34,махнаха ми всичко на 28.Напълнях с 30 кг.Преживях кошмар с горещите вълни,който продължава в по- лека степен и сега,но поне не ставам с изцяло мокра коса да се суша най-малко по три-четири пъти на вечер.Буквално сушах и ревях всяка вечер.И съм с 4 останали зъба в устата.Имам и други заболявания,но до голяма степен хистеректомията е виновна.

# 223
mariqivanova799, колко време след операцията ти започнаха проблемите със зъбите и напълняването? От моята мина почти половин година, свалила съм над 5 килограма. Горещите вълни се разредиха значително.

# 224
  • Бургас
Ами май точно към третия-четвъртия месец след операцията едновременно и напълняват,и вълните станаха нетърпими.Дано не бъркам.През годината след операцията постоянно купувах дрехи,буквално за месец ми ставаха малки.

За зъбите- сравнително късно се получи, може би към четвъртата година след операцията.
На майка ми профилактично са изписани по 15 капки Вигантол на седмица,пие ги наведнъж.
Може би е добре да си направиш изследване на витамин Д и калций и да обсъдиш резултата с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт