Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 189
  • 713
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, няма да изхвърлям широките дрехи още  Simple Smile Въпреки че май е по-добре да ги метна в боклука, за да мога да се успокоявам със шопинг, когато започна да качвам. Ще питам на диспансерния дали да си продължавам витамин Дто - на мен изписаха Алфакалцидол по 1мкг, но не се сещам всеки ден да го пия.

# 226
  • Бургас
Ами изчакай поне година да мине.Искрено ти пожелавам да не напълнееш.Ако имаш яйчници е доста по-малък рискът от напълняване.Аз първо ужасно напълнях,после малко поотслабнах,но много малко.Едва сега се задържах на едни и същи килограми.
Ти пиеш ли хормони?

# 227
Отказах хормоните. От добавките ми изписа Фемарел, но ефект не забелязах и го спрях след третия месец. Виногин сега пия - помогна ми малко за концентрацията (пак забравям, но не както в началото), когато си свърша опаковката мисля да пробвам вечерната иглика.

# 228
  • София
Чета ви ли чета и не мога да повярвам колко различно провеждат лечението лекарите! На мен не са ми изписвали абсолютно нищо за костите. Сама си пуснах изследвания и резултатите са плачевни! Плаша се от остеопорозата много!

# 229
Моят изписа, защото още в реанимация когато дойде да каже, че се е наложило да махне и яйчниците, му приревах, че ще ми се натрошат всички кокаляци. Алфакалцидола беше казал поне зимата да го пия, ще попитам лятото дали да правя почивка, или да мина на някой от по-малките грамажи.

# 230
  • Бургас
Кики,на мен никой нищо не ми изписа.
В един момент,както си стоях ми се счупи зъб.Оривам на зъболекар-и коренът е разцепен,няма как,ще се вади.И така ми извадиха няколко зъба.Когато отидох да ми вадят поредния,зъболекарят ми каза да си проверя паращитовидните жлези.Пуснах хормон-изненааада-висок.Наплашиха ме в Бургас,че имам тумори по паращитовидните жлези.Рев,пак рев...Добрах се до един професор,направихме изследвания и се оказа,че витамин Д и калция са ми в пъти по-ниски от долната граница.
Обаче зъбите ми един по един се натрошиха.Останаха ми четири в устата.Изпитвам ужас да не започнат и костите така.

# 231
И на мен ми се счупи един зъб 4 месеца след операцията, но аз го отдавам и на факта, че по време на кръвоизливите тялото е изсмуквало откъдето може микроелементи, за да поддържа цялото тяло и това е станало за сметка на зъбите. Очаквам скоро да пострада още някой зъб.
Слава Богу зъболекаря успя да ми сложи корона въпреки пукнатина в корена, но заради нея короната е без щифт и се радвам на всеки един спечелен ден.

# 232
  • Бургас
Вечерница,най-добре си пусни изследване за витамин Д и калций.
Моите зъби се натрошиха в доста къс период,може би за около десет месеца.
На мен коронки не са ми предлагали.Зъболекарят само се вайкаше колко натрошени са зъбите и го беше страх да не остане някое парче.

# 233
Здравейте момичета,от една седмица чета постовете,възхищавам се на куража ви и позитивното мислене. Аз съм с диагноза РМШ, предстой ми тотална хистеректомия на 12.05.На 24.04 ми взеха биопсия, чакам резултат. По принцим съм силна личност но сега съм мн уплашена. Как де провежда след това лъчетерапия, всеки ден или през интервал. На 48години съм и все още имам цикъл. Ще ме оперира професор Томов в Плевен с робота Да Винчи.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 12:10 от Yolanta

# 234
Здравейте Hug Hug Hug

Здравейте момичета,от една седмица чета постовете,възхищавам се на куража ви и позитивното мислене. Аз съм с диагноза РМШ, предстой ми тотална хистеректомия на 12.05.На 24.04 ми взеха биопсия, чакам резултат. По принцим съм силна личност но сега съм мн уплашена. Как де провежда след това лъчетерапия, всеки ден или през интервал. На 48години съм и все още имам цикъл. Ще ме оперира професор Томов в Плевен с робота Да Винчи.
И моята операция беше в Плевен, на 12.12.2016. в частната болница. Не бях подходяща за робота и съм с отворена, радикална хистеректомия. Оперира ме професор Горчев, но имам впечатления и от проф, Томов, по някой път той минаваше на визитациите. Няма страшно, с робота е по-щадяща. Лъчето се прави 1 месец след операцията, 25 процедури всеки ден без събота и неделя.

# 235
savovas, защо не беше подходяща за робота?

# 236
savovas, защо не беше подходяща за робота?
Писах ти на лични Peace

# 237
Чета, чета в главата ми е пълна каша. От 14години съм с ревматоиден артрит и съм с подтиснана имунна система. Мисля, че оттам ми дойде това до главата, спряха терапията за артрита. Сега ще засилвам имунната система, страх ме е, но няма да се предам.

# 238
  • Бургас
Yolanta,какво пиеше за ревматоиден артрит?Аз съм с много,много тежък колит.Един път кажат улцерозен,друг път,че не е,но без лекарства е зле положението.Но съм алергична към сулфо-салицилати и пия Метилпреднизолон.Личната лекарка ми предлага Имуран,но аз не искам.За Метилпреднизолона знам,че също понижава имунитета.

# 239
Бях на метротексат, пила съм и имуран 1год.после минах на биологична терапия - Цимзия. Слагала съм си флостерон. Всички лекарства подтиснат имунитета. Доцента каза, че оставам на нестероидни противовъзпалителни-НПВ. В момента пия Афламил.

Общи условия

Активация на акаунт