Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 161
  • 713
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, моята операция е на 10 май.От вчера си имам тахикардия, за която пия бета-блокер.Дали ще е проблем за анестезията, знаете ли? Или да го спра няколко дни преди датата.Иначе ЕКГ-то и пулса ми бяха в норма-след Великден бях на лекар.Благодаря Hug

# 256
  • Бургас
Задължително се консултирайте с лекар.На листовката на бета блокерите пише,че могат да дадат реакция с упойки.На мен ми извадиха доста зъби,въпреки че пия бета блокер.Но операцията е друго нещо.Също и не се спира рязко бета блокерът,буквално е опасно.Помолете за консултация с анестезиолога,само той може да даде най-правилния отговор.И колоноскопия с упойка са ми правили,пак нямаше проблем.

# 257
  • София
Благодаря Ви Hug

# 258
  • София
Аз съм оперерирана в Г.Странски университетската болница през 2013 г.месец май с робота Да Винчи.Супер бързо възстановяване.Много съм доволна от целия екип.Димяни, прочетох постовете,вдъхвате ми кураж. При теб каква симптоматика имаше? При мен януари и февруари на 14ден от цикъла леко кървене(само сутрин) което ме накара да посетя гинеколог. Две години не бах ходила.
Аз имах няколко месеца кървене със огромни съсиреци.Не ме болеше нищо но последните два месеца все нямах сили,уморявах се много бързо ,ставаше ми лошо и 2 пэти припадах.Окадах се с 60 хемоглобин и от там се започнаха лекарите...🙄

# 259
Момичета, чрез ултразвук може ли със сигурност да се установят метастази в малкия таз?
И киста, която е хиперехогенна за притеснение ли е?
Благодаря!

# 260
Аз съм оперерирана в Г.Странски университетската болница през 2013 г.месец май с робота Да Винчи.Супер бързо възстановяване.Много съм доволна от целия екип.Димяни, прочетох постовете,вдъхвате ми кураж. При теб каква симптоматика имаше? При мен януари и февруари на 14ден от цикъла леко кървене(само сутрин) което ме накара да посетя гинеколог. Две години не бах ходила.
Аз имах няколко месеца кървене със огромни съсиреци.Не ме болеше нищо но последните два месеца все нямах сили,уморявах се много бързо ,ставаше ми лошо и 2 пэти припадах.Окадах се с 60 хемоглобин и от там се започнаха лекарите...🙄
Аз се притеснявам, че съм с ревматоиден артрит да не ускоря утайката.

# 261

Здравейте момичета, вече съм оперирана. Искам да ви попитам ддесния ми крак леко изтръпна и отече отгоре,казаха че е от лимфо дисекцията, изписаха ми Ендотелон и Флебодия казаха, че ще отшуми. Имали ли сте подобно нещо?

# 262
Аз до 4-5 месец имах оток не само на крака с повечето махнати лимфни, а и на слабините. Изтръпване в областта на слабините също. В дните с легнала почивка + 2 часа разходка нямаше оток (това чак към втори месец, де, първия нищо не помагаше). Сега още отича бедрото ако съм дълго седнала или си пропусна разходката.

# 263
Аз до 4-5 месец имах оток не само на крака с повечето махнати лимфни, а и на слабините. Изтръпване в областта на слабините също. В дните с легнала почивка + 2 часа разходка нямаше оток (това чак към втори месец, де, първия нищо не помагаше). Сега още отича бедрото ако съм дълго седнала или си пропусна разходката.
А някакви лекарства пихте ли?

# 264
  • София
Аз след лимфната дисекция нямах подуване,но близо година изтръпване...направо безчувствено беше мястото. 🙄
Изчезна изведнъж!

# 265
Конкретно за отока и изтръпването - не. Когато ходих втория месец на физиотерапия предложиха мануален дренаж за отока, но не беше толкова зле и отказах - при положение, че с нормален двигателен режим се регулира, предпочетох да си ходя на лечебна гимнастика. А и не е необичаен по принцип следоперативния оток, стига да не е нещо фрапиращо, не съм ходила да се консултирам специално за него. За изтръпването - повечето лекарства за възстановяване на нерви са противопоказни за злокачествени, а и с тях и без тях за 4 месеца до година се възстановяват нервите колкото им е възможно. Имах и други неврологични проблеми след операцията, единствено Нивалин по схема се престраши да назначи неврологът. Тиогамма ми предложи ЛЛ да пробвам, малко със страх си изпих опаковката.

# 266
Конкретно за отока и изтръпването - не. Когато ходих втория месец на физиотерапия предложиха мануален дренаж за отока, но не беше толкова зле и отказах - при положение, че с нормален двигателен режим се регулира, предпочетох да си ходя на лечебна гимнастика. А и не е необичаен по принцип следоперативния оток, стига да не е нещо фрапиращо, не съм ходила да се консултирам специално за него. За изтръпването - повечето лекарства за възстановяване на нерви са противопоказни за злокачествени, а и с тях и без тях за 4 месеца до година се възстановяват нервите колкото им е възможно. Имах и други неврологични проблеми след операцията, единствено Нивалин по схема се престраши да назначи неврологът. Тиогамма ми предложи ЛЛ да пробвам, малко със страх си изпих опаковката.
Благодаря момичета за отговорите. За лекарствата пише, че са за лимфна и венозна недостатъчност.

# 267
  • София
Ето ме и мен-оперираха ме на 10 май.Добре съм, имам леки болки.Изкарах още в болницата някаква настинка, още ме държи.Нямам температура.Изписаха ми Клексан за 20 дни.Ако имам въпроси,ще пиша.Бъдете здрави Hug

# 268
Ето ме и мен-оперираха ме на 10 май.Добре съм, имам леки болки.Изкарах още в болницата някаква настинка, още ме държи.Нямам температура.Изписаха ми Клексан за 20 дни.Ако имам въпроси,ще пиша.Бъдете здрави Hug
Радвам се за теб. Мен ме оперираха на 15.05.Дай боже всички да сме здрави и позитивни.

# 269
  • Хамбург, Германия
    Момичета, здравейте!  bouquet Оперирана съм преди повече от 2 години - на 2 април 2015, в "Токуда", от доктор Илия Карагьозов. Всичко ми е махнато - и миомната матка, и 2-та  яичника. Операцията мина добре, всичко е наред. Единственното лекарство, което ми предписа докторът е "Ремифемин" за критическата. Пих го известно време - може би месец, след това д-ра ми каза, че щом нямам вълни и др. такива, мога да го спра. А сега ми се случи - почна да ми се изпотява вратът от лявата страна. Сигурно звучи смешно, но това ме притеснява. И не просто се изпотява - а мирише гадно, не мога да обясня на какво - ако съм се къпала вечер - на сутринта вече мириша на мърша  Thinking Или ако взема душ сутрин - на работа вече почвам да намирисвам Shocked Рових в интернета - пишат, че причината може да бъде в щитовидна жлеза или черният дроб. Няма кого да попитам -намирам се в Германия. Та, моля ви, помогнете ми - аз се замислих, дали това нещо не се дължи на някакви хормонални промени или нещо подобно....Макар и чак след 2 години....На някой дали се е случвало нещо подобно? Ще се прибера в България чак август месец и ще ходя по доктори....Ама сега ми е много притеснено и объркано - четох вече и нещо за рак на черния дроб чак.... Shocked Пак почнах да пия "Ремифимин", но полза няма  Sad

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 10:55 от Маринова56

Общи условия

Активация на акаунт