Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 131
  • 713
  •   1
Отговори
# 360
Не бих била толкова категорична - по спомен при около една трета от жените симптоми на менопауза се появяват още втората година след операцията. Имаше няколко по-подробни проувания, бяха разбити и по възраст при хистеректомията. Това не е от голямо значение - във всички случаи яйчниците си изпълняват ролята и със сигурност е по-добре да се запазят ако е възможно, дори част от яйчник е по-добре от липсващи. Аз много плаках за моите. Радвам се, че при теб нещата са добре, искрено ти пожелавам да продължават все така.

# 361
Здравейте! На 43 години съм. Днес бях на гинеколог и се оказа, че миомата ми се е увеличила и вече е 68 мм., а към нея има закачение  и още две съвсем малки.  Докторът е категоричен, че е необходима операция като се премахне всичко. В кабинета бях смела, но като се прибрах и прочетох какво пишете взех да се притеснявам.
А защо иска да маха всичко? Какво им е на яйчниците?
Това малка миома, дори в България махат с лапароскопия, даже не коремна операция, какво махане на матка???
Заповядай в темата за Операция на миома, там има и жени с по 15-18 сантиметрови миоми, които са си с матки, че и деца са износили след това.
Аз съм много по-тежък случай, 16.5 см беше миналата година, и пак Горчев в Плевен и Попов в София ме планираха за миомектомия, не за махане на матка. Още не съм се навила, но яйчниците подчертаха, че ще запазят.
А твоята е направо малка, без думи съм от мнението на този лекар  Stop

# 362
  • Варна
Иска да маха всичко, защото след 40 години било по-добрия вариант за да не се появяли после образования по яйчниците.
Ще търся и друго мнение. Аз не правя кръвоизливи и все още мога да изчакам.

# 363
lucky girl, ако е само заради това не си давай яйчниците. Единствено ако имаш близък роднина с рак на яйчници е оферта да се замислиш за махане. Цялостното здравословно състояние е по-добро при жени със запазени. И да се появят после образувания, ще ги мислиш ако се появят.

Колкото до хистеректомията - прецени си, щом не ти пречи матката. При някои миоми е по-болезнено възстановяването първите седмици след миомектомия, отколкото след хитеректомия. Май зависи къде и каква е. Но задължително направи няколко консултации и с други лекари преди да се решиш на операция.

# 364
Иска да маха всичко, защото след 40 години било по-добрия вариант за да не се появяли после образования по яйчниците.
Ами то по тази логика да изрязваме всичко подред...
Много ми е любопитно той ще си махне ли органите, при които има риск от образования при мъжа?

Успех с второто мнение, за твоя град не мога да препоръчам, но ако имаш път към София, има доста лекари, които реагират адекватно към подобни случаи.
Успех!

# 365
  • Под гъбата
Почти 3 години съм след хистеректомия, но яйчниците и тръбите са си на място и работят без проблем. Съвсем скоро бях на контрола и всичко е наред. Като си помисля, че години наред преди това бях с поликистоза, а сега няма и спомен от нея, се чудя да се радвам или да плача! Питах и за твърдението,че по-рано ще настъпи менопаузата, лекарят каза, че няма правило за това!

# 366
  • София
Здравейте, предстои ми хистеректомия в Света София. Болницата  на Мазнейкова. Причината е обилен цикъл и последваща желязодефицитна анемия. Операцията ще е чрез лапаро. Страхувам се от всичко. Много съм притеснена. Някой бил ли е в тази болница?

# 367
  • Вила Великула
Yaneva, не съм чувала добри отзиви за там. Моя приятелка се подложи на същата операция там и имаше някакви проблеми с апаратурата до колкото си спомням. За самите Мазнейкови също не съм чувала хвалебствия.
Може би има и други мнения, но аз ти казвам какво съм чула от познати.

# 368
  • София
Благодаря

# 369
Задължително ще търся и второ мнение. Колкото до свободния прием, аз и сега бях на свободен прием при Николов.

А да ме посъветвате при кого да отида за второ мнение?

Иди при Жеков. Той е шефа на клиниката в АГ. Преди 3 месеца чух, че се включвал в ексеприментално лечение на миома под 10см с лекарства. Не знам подробности, но попитай. Приема в ДКЦ-то на Св.Анна, което е на светофара (в него се намират неотложните кабинети). За Жеков се чака по 10-15 дни, но пък и лятото никой няма да те оперира, ако не е спешно. Той не прави операции просто за да си запълни графика, а наистина когато вече няма друг избор. На мен ми махна 10см миома и ми запази яйчниците.

# 370
  • Под гъбата
Момичета, нали няма ограничения за плаж, море, минерални басейни и солариум, ако няма онко находка, но е махната матката??

# 371
I am the same, първите месеци-година само е желателно да пропуснеш море и басейни, ако вече са ти паднали всички конци и е заздравяло може да се топиш, но имай едно наум - без матка си по-уязвима на инфекции. За плаж и солариум - зависи как ти е белегът, него е добре няколко години да пазиш или под бански, или с много висок фактор (от тези 50+ за лице и устни).

# 372
Аз, специално бях питала доктора след моята операция/ беше в края на март/ и ми разреши да ходя на море/ през юли/.Даже каза, че е добре.....стига да не прекалявам със заседяването на слънце. Аз също мисля, че морската вода е  полезна и  подпомага заздравяването. За минерален басеин, беше по- скептичен. А и предполагам, знаете че там доста трябва да се внимава/ особено с по- силно минерализираните води/....Солариум не ползвам, та не знам за него.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 22:38 от Анонимен

# 373
Здравейте, имам ли право на ТЕЛК при липса на матка и яйчници с окончателна диагноза Afenomioza;Leiomiom; прости яйчникови кисти?

Zdr.imam li pravo na telk pri lipsa na matka i qichnici s okonchatelna diagnoza Afenomioza;Leiomiom;prosti qichnikovi kisti.

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 00:59 от Не се сърди, човече

# 374
  • София
Zdr.imam li pravo na telk pri lipsa na matka i qichnici s okonchatelna diagnoza Afenomioza;Leiomiom;prosti qichnikovi kisti.
Не

Общи условия

Активация на акаунт