Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 129
  • 713
  •   1
Отговори
# 375
 Dushata, ако си под 50 години имаш право на 50% за посткастрационен синдром (липса на яйчници).

# 376
  • Варна
Здравейте,
Не съм чела темата, но тук сигурно четат и пишат дами, на които им предстои хистеректомия.

Аз се спасих със спирала Мирена. Щяха да  ми махнат матката заради силно кръвотечение и наличие на миомни възли. Изкарах 5г. и сега сложих нова за 5 г.
С нея се родих отново, преди нямах сили да стана и бях с много нисък химоглобин.
Сега съм жизнена и работоспособна, чуствам се прекрасно.

Благодаря на моята позната, която ми я препорача и на моята гинеколожка, която каза: Слагаме Мирена, никакво махане на матката.

Усмихнат ден на вас!

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 14:47 от Синьо лято

# 377
Пълната хистеректомия не винаги зависи от размера на миомата, може и 15 см. да е, ако не пречи и може да се отстрани лесно- естествено че няма да се маха цялата матка. А и операцията не е спешна. Но ако възелът /възлите/, макар и малки предизвикват обилни кръвоизливи, положението е доста по-сложно.
Моята беше интрамурален леймиом, т.е. във вътрешността на матката, 10 см., с много сраствания, болки, а бях само на 26 (преди 17 - 18 години) и с поликистоза на яйчниците.
Доц. Попова, вечна й памет, каза, че операцията е наложителна и ще се опита да е органосъхраняваща и успя. Каза, че забременяването с такава миома е невъзможно, износването на бебе - да не говорим. Отстрани част от яйчника заради поликистозата. Пет години след операцията родих здраво момиченце, като през тези години не съм пробвала да забременявам, освен в края на четвъртата.

# 378
Zdraveite momicheta az sam operirana s robota Da vinci predi pet meseca I sam 1b stadii ploskokletachen karcinom mnogo me e strax  ot recidivi vie kakvo chte kajete.

# 379
Аз също около 15 дни имах различни течения Simple Smile нормално е,организма се чисти!

# 380
damiani ti kakvo chte kajech za tova koeto napisax

# 381
Как сте момичета аз съм с рак на шииката на матката

# 382
  • Бургас
petrova331, по-горе пишеш,че си оперирана.Сега ще има ли лъчетерапия?Махната ли е матката?Ако е махната,не би трябвало да има рецидиви.Аз бях с изключително тежка форма на ендометриоза,махнаха всичко.И матката,и яйчниците.Бях на 27-28 като ме оперираха.Нещата се успокоиха там.Лошото е,че преди две седмици ми махнаха и щитовидната жлеза.Не съм все още много добре,нещо ми се появи аритмия,но вярвам,че нещата ще се оправят.И при теб всичко ще е наред.

# 383
Да  махнато е всичко и матка и яичници оперирана съм с робота в плевен тотална  хистеректомия

# 384
  • Бургас
Е,стига да няма разсейки,ако е хванато навреме,няма да има никакви рецидиви.

# 385
Няма разс еики в лимфните възли след операцията . Минах и пет скенер и всичко е наред дано още много години да сме така

# 386
  • Бургас
Значи всичко е наред.Ще живееш още много години.Много се радвам за теб,че нямаш разсейки.Предложиха ли ти някаква лъче или химиотерапия?

# 387
Имах лачетерапия

# 388
  • Бургас
Всичко ще е наред,спокойно.

# 389
Дано само се моля да няма ресидиви и разсеики

Общи условия

Активация на акаунт