Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява CIN II-III, Ca in situ и защо се извършва кондизоация?
Защо се препоръчва конизация при предраково състояние и дали винаги е необходима хистеректомия?
Какви са възможните причини за развитието на предракови състояния и защо виждането на лекарите за промените може да варира?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява CIN II-III, Ca in situ и защо се извършва кондизоация?
CIN II-III, Ca in situ е предраково състояние, характеризиращо се с аномалии в клетъчните промени на шийката на матката. Кондизоацията, която се предлага в такива случаи, е процедура за отстраняване на част от анормалните клетки от шийката на матката, което помага за предотвратяване на развитието на рак на шийката.
-
Защо се препоръчва конизация при предраково състояние и дали винаги е необходима хистеректомия?
Конизацията се препоръчва за отстраняване на анормални клетки от шийката на матката, което може да предотврати развитието на рак на шийката. Хистеректомията обикновено се извършва при по-възрастни жени или в случаи, когато конизацията не е достатъчна. В случаите на млади жени повечето лекари се опитват да избегнат хистеректомия, докато е възможно.
-
Какви са възможните причини за развитието на предракови състояния и защо виждането на лекарите за промените може да варира?
-
Какви са потенциалните усложнения и съвети за възстановяване след конизация и хистеректомия?
-
Какви са възможните методи за повишаване на нивата на хемоглобина и какви са препоръките за възстановяване след нисък хемоглобин?

Никой доктор няма да ти остави рак без значение дали си раждала или не.Ако не си сигурна отиди при друг доктор за второ мнение, но аз мисля, че няма повод за притеснение.Не е само ЦИН-на.. гледат още неща.Например колко е голяма, дълбока раната... решението не се взима лесно, но ако имаш рак повярвай ми ще ти кажат и изчистят.Твоето състояние е по скоро пред раково.След конизация забременяването е по трудно имай го предвид.Успех и спокойно