Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 256
  • 713
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам грам проблем по време на секс. Голямо шубе ме гонеше преди първия път след операцията, но мъжа ми беше търеплив и успя да ме предразположи толкова добре, че успях да се отпусна и да заравя всичките си притеснения. Дори ми хареса повече от преди, защото шийката липсва и нямаше къде да опира и да боли, защото аз имах дисплазия по шийката и дори ми бяха препоръчали само конизация.
Скъсяването на влагалището е минимално и не бива да се забравя, че е мускул, който се разпъва на ширина и дължина.
ооох така ме поуспокои, че наистина голям страх ме гони. 

# 76
В която здравна да вляза, все секса се обсъжда #Crazy Трябва ми инфо за рак на яйчник. Има ли отделна тема, или е това, за което пишете тук. Сексът, иначе подмладява, лекува тялото и душата newsm10

# 77
Конкретни питания ли имаш или нещо по-общо? И тук и в темата за рака май има писано. Последните са за шийка, при яйчник май е по-леката хистеректомия, влагалище не им трябва да режат.

# 78
Конкретни питания ли имаш или нещо по-общо? И тук и в темата за рака май има писано. Последните са за шийка, при яйчник май е по-леката хистеректомия, влагалище не им трябва да режат.
Попрехвърлих темите, но доста булшит и пълнеж има. При рак на яйчника, в напреднал стадий, с асцит, възможни ли са разсейки, и къде. Отстранява ли се всичко или зависи. На три места се правят качествени операции, разбрах - майчин дом, Токуда и ВМА. Трябва ли рентген на сърце и бял дроб. Какви туморни маркери трябват. Терапии, преди, и след. Всичко ме интересува, търся инфо.

# 79
Попрехвърлих темите, но доста булшит и пълнеж има. При рак на яйчника, в напреднал стадий, с асцит, възможни ли са разсейки, и къде. Отстранява ли се всичко или зависи. На три места се правят качествени операции, разбрах - майчин дом, Токуда и ВМА. Трябва ли рентген на сърце и бял дроб. Какви туморни маркери трябват. Терапии, преди, и след. Всичко ме интересува, търся инфо.
За първите въпроси мога да ти пратя на английски (ново издание, гинекология, добре структурирано и описано) или да ти преведа само това, което те интересува, но няма да е сега. Търсиш национален стандарт за лечение, там има описано тук как действат, съвсем леки вариации от стандартите по мои наблюдения има при отделни лекари/болници. Пациентът има право винаги да откаже (част от) лечението и да поиска различно. В клиничните пътеки за операцията е включена снимка на бял дроб; маркери на някои места правят едва след операцията. За "качествени операции" не знам защо си останал с такова впечатление, за онкологични съм на мнение в онкологията - Сф или Плевен. Важно е пациентката да си хареса лекаря и да му има доверие.

# 80
Благодаря. Значи, да търся новото издание, гинекология, на английски. Не разбрах връзката между качествена операция и харесването с доктора newsm78. Жената е на умирачка, няма да се омъжва newsm78

# 81
Благодаря. Значи, да търся новото издание, гинекология, на английски. Не разбрах връзката между качествена операция и харесването с доктора newsm78. Жената е на умирачка, няма да се омъжва newsm78
Жената е на умирачка, ще я кормят, гадно е, боли, доктора или докторката е добре да е Човек, и тя да има доверие в него/нея, не защото ще се жени, а защото в такъв момент имаш нужда не само от качествена операция.
СА125 ти е маркера >200 U/mL
Риск от метастази - всички органи в коремната кухина, обикновено са повърхностни обаче и съответно има вариант да се изрежат; тазови лимфни възли; директно при голям карцином да засегне съседни органи - черва, матка, фалопиеви тръби; в напреднал стадии плеврален излив в дясно; нетипични метастази -при рецидив и пациенти в последен стадии - черен, бял дроб, бъбреци или мозък.
Лечението зависи от стадии, размер/разположение на метастазите, общо състояние на пациента.

# 82
Ох рака на яйчниците в по голям процент е като бомба с закъснител и се открива когато вече е късно. Няма синдром или нещо което да подскаже, на жената, че нещо не е наред Sad Късмет на жената.Дано се оправи.

# 83
datura_inermis как да открия Фейсбук групата? Simple Smile

# 84
datura_inermis как да открия Фейсбук групата? Simple Smile
"Рак на шийката" пишеш в полето за търсене; https://www.facebook.com/groups/1341241905916543/ това е директен линк, но не съм сигурна като е затворена дали ще те заведе там.

# 85
Ох рака на яйчниците в по голям процент е като бомба с закъснител и се открива когато вече е късно. Няма синдром или нещо което да подскаже, на жената, че нещо не е наред Sad Късмет на жената.Дано се оправи.
За Аджъбадем, клиниката в Турция, отзиви. Тук сме нелечими.

# 86
Случайно да имате идея дали могат да се пият витамини,  магнезий,  омега 3 и други добавки или са противопоказни?  Вече се шашкам какво мога и не мога да правя.  Споделете вие кога започнахте да спортувате...  newsm78

# 87
Започнах фитнес 40 дена след лапароскопска хистеректомия,в началото .по - леки тренировким...

# 88
Възможно ли е да липсват няколко страници коментари?  newsm78
Не съм усетила в тях да е имало повод за триене или съм пропуснала нещо? Thinking

# 89
Момичета,с въпрос относно ТЕЛК съм:
-разбира се ,че най-важното е да сме здрави.ЖЕЛАЯ ГО ОТ СЪРЦЕ НА ВСИЧКИ
Моята диагноза е с53-0 злокач новообраз на шийк на матк.ендоцервикс стадий  IA1-поставена след хистеректомия през 2015г.не бе назначена последваща терапия.
В хистологията след операцията пише карцином ин ситу ,наличие на 1 фокус на инвазия с дълб 1,2мм.
в онкодиспансера първата година бях на 3месеца,а сега вече съм през 6 месеца на прегледи.
Засега всичко е наред-дано при всички и все да е така
-при първо явяване на ТЕЛК получих 50% за една година.Сега ми предстои второ явяване-да очаквам , че ще получа същия или по-нисък процент.
Разбрах ,че за ин ситу дават само една година,но в моя случай не е ин ситу, а стадии1а-щом в диспансера съм на налюдение.
Питам ви ,защото първия път лекарите бяха доста груби и сега да съм подготвена за резултата

Общи условия

Активация на акаунт