Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 199
  • 713
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, може ли някой да ми даде инфо за лъчетерапията, кога се предписва като лечение?  Rolling Eyes
Светъл и слънчев празник! bouquet

# 196
Момичета, може ли някой да ми даде инфо за лъчетерапията, кога се предписва като лечение?  Rolling Eyes
Светъл и слънчев празник! bouquet
Светъл празник и на теб. На мен ми назначиха такава при 1b2, не знам как определят, така и никой не ми обясни, но предполагам, че щом така са решили има защо. Прочетох, че доста жени отказват такава и, че мненията относно нея са разнопосочни.И на мен ще ми е интересно някой да обясни по-подробно, ако е запознат. 

# 197
Христос Воскресе! Много здраве и късмет за всички!  Hug
При нас няма лъче назначено, само химия. Затова се чудих, дали има вероятност да назначат след скенера...Доколкото разбрах терапирането за рак на маточнито тяло, лъче се изписва винаги...

# 198
Mokka8, потърси националните стандарти, там е описано за какъв рак и какъв стадии какво лечение се изписва. Това откривам, може за конкритния рак да има и отделни за лъче. http://www.oncologos.eu/phocadownload/standarti_za_lechenie_2017.pdf

# 199
Datura, благодаря ти! Доколкото виждам, тук няма лъче за никой стадий упоменато... Thinking Аз гледах стандартите на Немския Онкологичен съюз и започнах да се притеснявам...

# 200
Може ли някой да ми разчете хистологията, че откачам нещо. Докторът каза: всичко ти е ОК, ама като потърсих думичките в интернет излязоха едни работи, дето...
та: матка уголемена колкото м.л.IV in situ. шийка - плоскоепителна лигавица с паракератоза. Епителизиращо се жлезисто ерозио. Фибролейомиом с дегенеративни промени.

Да откачам ли?

# 201
Матката ти е уголемена колкото при бременност в 4ти лунарен месец. Шийката е била вероятно с дисплазия. Миома (доброкачествено).

Защо ще откачаш, всичко е махнато вече, проблем няма, нищо злокачествено. По-скоро черпи и празнувай Laughing

# 202
Някой има ли идея защо повечето онколози твърдят, че туморните маркери нямат никакво значение и не трябва да се правят, а в онкологията ни ги правят задължително?

# 203
Включени са на определен интервал в диспансерните - различно според вида рак. Няколко поредни с наднормени и упорито вървящи нагоре са сигнал за проблем. Могат да бъдат и някакъв прогностичен фактор за това колко е напреднало заболяването и доколко се повлияваш от лечението. Иначе сами по себи си, поне за моя, нямат особена диагностична стойност. Като цяло за повечето нямат значение. Може да се повишат по много причини, както и да има нещо, но да са в граници.

# 204
Включени са на определен интервал в диспансерните - различно според вида рак. Няколко поредни с наднормени и упорито вървящи нагоре са сигнал за проблем. Могат да бъдат и някакъв прогностичен фактор за това колко е напреднало заболяването и доколко се повлияваш от лечението. Иначе сами по себи си, поне за моя, нямат особена диагностична стойност. Като цяло за повечето нямат значение. Може да се повишат по много причини, както и да има нещо, но да са в граници.
Благодаря за разяснението Simple Smile)

# 205
Искам да попитам най-старите(не по възраст) дами тук, които на мен ми бяха много полезни и са минали по този път първи как са - Kiki, Antri, Dimqni.... да не изброявам всички.? Понеже виждам, че Димяни и някои други доста време не са писали - добре ли сте, как са нещата при вас?

# 206
  • София
Ето ме  Hug
Аз съм добре! Чета ви постоянно,но почти не ми остава време да пиша 🙄с 3 деца тичането ми просто е бясно. 😁На ден 4 пъти ходя до у щето на децата защото са в различни смени.Отделно всяка сутрин карам баткото на тренировки и в останалото време домакинствам 😃Обещавам като завършват да се включвам честичко  Hug
Чувствам се добре иначе.Скоро трябва да отида на лекар,че малко пропуснах 🙄
Adrian1111,ти как си?

# 207
  • София
Искам да попитам най-старите(не по възраст) дами тук, които на мен ми бяха много полезни и са минали по този път първи как са - Kiki, Antri, Dimqni.... да не изброявам всички.? Понеже виждам, че Димяни и някои други доста време не са писали - добре ли сте, как са нещата при вас?
Много мило, че си се сетила за нас! Heart
Аз съм добре. Ходя по гастроентеролози заради стомашни и чернодробни проблеми. Чудя се какво да взимам и за остеопороза, защото само от 2013 досега изследванията на костите са доста зле.
Иначе слава богу с основаната диагноза няма проблем!
Другата седмица за на профилактичен в онкото.
И аз нямам време да пиша, пък и с фейсбук групата темата малко се поуспокои.
И аз да попитам ти как си, както и всички момичета с които сме заедно?

# 208
Радвам се, че сте добре. Аз доста често си мисля за вас макар и виртуално да ви познавам само, но ви чувствам близки, понеже от ноември досега вие сте единствените, които ми помогнахте толкова, понеже бяхте преминали вече през този ад. Иначе аз съм ок засега, но от операцията са минали само 4 месеца. За съжаление аз не мога да помогна със съвети за остеопорозата, но в онкологията ми казаха, че по натам ще ми предпишат нещо за костите, ако има нужда. Много се радвам , че сте добре момичета, понеже като не пишете и мисля, че сте изоставили темата. 😢 Целувки и прегръдки за всички вас 💋💋💋

# 209
Много мило, че си се сетила за нас! Heart
Аз съм добре. Ходя по гастроентеролози заради стомашни и чернодробни проблеми. Чудя се какво да взимам и за остеопороза, защото само от 2013 досега изследванията на костите са доста зле.
Иначе слава богу с основаната диагноза няма проблем!
Другата седмица за на профилактичен в онкото.
И аз нямам време да пиша, пък и с фейсбук групата темата малко се поуспокои.
И аз да попитам ти как си, както и всички момичета с които сме заедно?
Кики, тези проблеми - чернодробните и стомашните имат ли нещо общо с нашата болест? Дано намериш решение на проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт