Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 122 103
  • 713
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
stellabet,радвам се,че си добре.Минало е вече страшното.Ще се възстановиш бързо,ще видиш.
Нормално е да боли,операция е.Аз ти казах,че ще е като секциото,няма как да е по-различно.Даже след секцио боляла много матката,защото хем е оперирана,хем се прибира.Сега сигурно по-бързо даже ще ти мине.
Добре,че са те предупредили за евентуално вагинално кървене,на мен дума не ми казаха и полудях от страх.Не се тревожи,но ако е по-обилно,пак си отиди на лекар.

# 421
stellabet,радвам се,че си добре.Минало е вече страшното.Ще се възстановиш бързо,ще видиш.
Нормално е да боли,операция е.Аз ти казах,че ще е като секциото,няма как да е по-различно.Даже след секцио боляла много матката,защото хем е оперирана,хем се прибира.Сега сигурно по-бързо даже ще ти мине.
Добре,че са те предупредили за евентуално вагинално кървене,на мен дума не ми казаха и полудях от страх.Не се тревожи,но ако е по-обилно,пак си отиди на лекар.

Здравейте, Мария,

Много Ви благодаря за подкрепата и за полезните съвети!
Това за страхът от неизвестни симптоми го изпитах преди 30 г., когато при една тежка инфекция ми бяха предписали силен широкоспектърен антибиотик, вследствие от приема на който обаче урината се оцветяваше в кърваво-червено и бях обезумяла от страх, че се разболявам от рак, защото никой не ме бе предупредил. Тогава една от колежките ми ме успокои, защото го е била приемала и знаеше.
Затова считам, че подобни форуми за взаимопомощ са много полезни в наши дни. В интернет пространството понастоящем има много информация и в същото време понякога е оскъдна, защото е една и съща преписана с различни интерпретации, както например за хистеректомията.

Поздрави Simple Smile

# 422
Момичета, с риск да ме обвинят в забранен маркетинг, ще публикувам координатите на лекуващият ме екип от лекари, тъй като на лични получих запитване за това.

Оперативен и лекуващ екип: Д-р Валентин Марков - Началник АГ отделение и Д-р Руслан Делчев.
Двамата работят в екип и в Майчин дом Варна. Добри специалисти са, както при абдоминални, така и в лапароскопски операции.

Д-р Валентин Марков - Началник АГ отделение ВМА Варна
тел.: 052 838 380
Мобилен: 088 8212 380
E-mail: val_markov@abv.bg

Д-р Руслан Делчев
Мобилен: 088 8562 583
http://ruslandelchev.com

Надявам се да е полезно за други от Варна и околните области, които си търсят надежден екип от лекари за лечение.
Поздрави Simple Smile

# 423
Здравейте отново.  Прочетох всичките страници дотук. Тъй като вероятно ще ми предстои махане на матката и се зараждат много въпросителни. /махането се налага след 2 конизации и продължаващи цитонамазки 2-3 група, с невъзможност за повече конизации. Не е изолиран никакъв HPV, но въпреки това проблемите продължават./ Дотук 2 доктори са на мнение че  е добре да се махне матката. Ще търся и още лекарски мнения, но се уморих да се въртя в омагьосан кръг./
1. Кога е за предпочитане с робот / и в кои болници се прави/, възможно ли е лапароскопски, кога се предпочита коремна.
2. Винаги ли се назначава  лъчелечение? Ако не - медикаменти, какви, колко време?
3. След колко време организма се възстановява  до степен да може да се спортува, да се поема физическа работа?
4. Какви са цените на операцията? /Кои лекари  и болници препоръчвате?/.
5.Колко болничен се полага?

# 424
А какви са резултатите ти от последната конизация (или биопсия)?

1. Лапароскопската може да е роботизирана и обикновена, лекарят преценява доколко си подходяща. Основна контраиндикация са възможни сраствания от предишни опрации. Възстановяването е много по-бързо от това при отворена. Мисля, обаче, че роботизирана се поема от касата само при злокачествени. Отворена е за предпочитане при злокачествено.

2. Лъчетерапия се назначава при злокачествено в стадий 1Б и нагоре.

3. Зависи от общото ти състояние преди операцията. Ако нямаш усложнетия - около 4 месеца.

4. Различни в различните болници и за различните отворена/лапаро/роботизирана. Избор на екип е 900 лв. в държавна. В частните би трябвало да ти излезе около 1000 - 2500. Роботизираната без ЗК е 14000.

# 425
  • София
Аз съм оперирана с робота Да Винчи и платих само 900 лв.за избора на екип в Плевен/опериращ проф.Горчев/ тъй, като бях с Онко диагноза не платих нищо повече дори и за престоя.
Изписаха ме на 3 ден.Възстанових се много бързо Simple Smile и още от изписването се грижех сама за 3 малки деца.Боли да,но търпимо.Важното е бързо раздвижване.Имам 5  дупчици на корема,които вече не се виждат/оперирана съм 2013 г./ лъче нямах защото бях 1 А

# 426
Здравейте! Присъединявам се и аз към отбора. В понеделник влизам за операция хистеректомия и съм ужасно уплашена. Връщам се да ви чета и да добия представа какво ме чака. Здраве и сили ви желая.

# 427
4. Различни в различните болници и за различните отворена/лапаро/роботизирана. Избор на екип е 900 лв. в държавна. В частните би трябвало да ти излезе около 1000 - 2500. Роботизираната без ЗК е 14000.
14 000 или 1400?

# 428
# 429
  • София /Абсурдистан
    Къде вземат такива цифри?  MoneybagАз платих 1175 лв след каса за лапароскопска в частна клиника.

# 430
    Тук например, и става въпрос за роботизирана без касав държавна. В частните цените варират много, за отворена радикална бяха 2 хиляди в една и близо 3 в друга, тоталната би трябвало да е по-евтина, затова съм дала 1000-2500.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 00:36 от Анонимен

# 431
    • София
    Аз съм оперирана с робота Да Винчи и платих само 900 лв.за избора на екип в Плевен/опериращ проф.Горчев/ тъй, като бях с Онко диагноза не платих нищо повече дори и за престоя.
    Имам 5  дупчици на корема,които вече не се виждат/оперирана съм 2013 г./ лъче нямах защото бях 1 А

И аз така през 2014, но имах и брахитерапия след това. Поредния ми бонус е http://www.hernia-center.eu/vidove-hernia/hernia-sled-laparoscopska-operacia

Много съм шашната и не знам на къде да тръгна.
    Момичета на ПЕТ скенера се установиха данни за начална остеопороза и има препоръки за проследяване. Дайте някой читав ендокринолог по здравна каса, моля.
    Желая на всички бързо и безпроблемно възстановяване.

# 432
    • София /Абсурдистан
    За остеопороза - гледат я ревматолозите при мен. Не че нещо кой знае какво е направено де. Защо са ви казали ендокринолог  Thinking

# 433
    • София
    Не знам защо. Личния така рече и ми даде направление.

# 434
    Ендокринолози и ревматолози могат да са наблюдаващите, направлението обаче май трябва да е за диспансеризация,за да не се налага всеки път да се взима ново. Не ми се рови из тазгодишните наредби за диспансеризация за да видя какво точно се покрива, някой ако е наясно може да пише.

Общи условия

Активация на акаунт